Close
Yangon

Yangon

Yangon, (ya da eski adıyla Rangon)  Gazella Turizm Myanmar‘ın (ya da eski adıyla Burma’nın) eski başkenti. Görüldüğü üzere Burma’da değişimin hızı oldukça fazla ama neyseki Yangon’un eski binalaru bu değişimden nasibini almamış durumda.

YANGON 1

Yangon’a havaalanından şehire gelirken 3 şeritli geniş caddelerden, bakımlı kaldırımlar ve onlara bakan temiz binaların yanından geçerek geliyorsunuz: kanmayın. Şehrin ruhu eski binalarında ve delta kenarındaki sokaklarda ortaya çıkıyor.

YANGON 2

Şehrin hemen her yerinden gözüken Shwedagon Pagoda şehrin en görülesi yapısı. Şehrin en yüksek tepesi üzerindeki Shwedagon  98 metrelik boyu ve altın kubbesi ile gece gündüz parıldıyor.

YANGON 3

Burma’lılar için oldukça kutsal olan mekanda her an dua edenlere, adak adayanlara ve meditasyon yapanlara rastlamak olası. Shwedagon’da sadece çıplak ayakla dolaşabiliyorsunuz, öğlene doğru mermer zemin iyice ısındığı zaman sekerek dolaşmaya başlıyorsunuz ona göre. Shwedagon’a giriş 5000kyat, şehrin hemen her yerinden buraya taksi ücreti 1500-2000 kyat. Shwedagon Pagoda’yla ilgili kısa bir video şurada

http://www.simdigezelim.com/2011/02/shwedagon-pagoda-yangon-burmamyanmar-da.html

YANGON 4

Tur grupları saat 8-10 arası dalga dalga varıyor, aceleniz yoksa bekleyin.2-3 saat sonra paket turcular alanı tek başına dolaşanlara ve yerlilere bırakıyorlar.

YANGON 5
Shwedagon Pagoda’dan sonra görülebilecek ikinci yer nehir kıyısına yakın Sule Paya olabilir.

YANGON 6

Ben Yangon’da iken Sule Paya bakımda olduğu için şöyle bir bakıp yakındaki özgürlük meydanı ve belediye binasını fotoğrafladım. Sule Paya’nın olduğu meydan eski İngiliz sömürge yönetim binalarına ev sahipliği yapıyor.  İngilizler, Londra’da çizdikleri planları hemen her sömürgelerinde aynen uygulamışlar, aşağıdaki fotoğraf sanki İngiltere’de çekilmiş gibi değil mi?

YANGON 7Bağımsızlık heykelinin olduğu alana giriş yabancılara paralı ( 500 kyat) yerlilere bedava: neydi o deyim? “Domuzdan kıl koparsam faydadır”.
YANGON 8

Neyseki alanın Ingiliz havasını Burmalı sakinleri bir anda değiştiriyorlar: kaldırımlar çayhane, işportacı, lokantacı, meyve, poster, gazete, börek vb yüzlerce satıcı ile dolu. Sıcak ve nemli bir öğleden sonrasını geçirmek için iyi bir bölge.

YANGON 9

İki adım attınız, yoruldunuz mu ? Oturun bir çayhaneye. Stranda oteli ve postaneye inen caddeler ağaçlı , gölgeden gölgeden devam edin. Güneşin kuvveti azalmaya başladığı zaman yarım saat uzaktaki Bogyoke pazarına veya civarındaki lokantalara doğru yavaşça hareket etmenin zamanı geliyor demektir.

YANGON 10

Bogyoke’de son alışverişinizi yaptınız, hadi bir şeyler atıştıralım. Yolun karşısındaki Trader’s oteli paralelelindeki caddelerde geceleyin kurulan kaldırım lokantaları oldukça popüler. Bunu da hallettiğimize göre otele yollanmanın zamanıdır.

 

YANGON 11

YANGON

Başar Kurtbayram

Gazella Turizm Myanmar Turları

Gazella Turizm Myanmar

Close