Close
‘Rahiple Sohbet’ Programı

‘Rahiple Sohbet’ Programı

Chiang Mai kentinin merkezinde 120 kadar Wat ( budist tapınağı) var. Şehir hem güzellikleri hem de Taylandlılar için dini açıdan oldukça önemli olduğu için bir çok yerli turisti çekiyor.
Kuzey Tayland’ı dolaşmak isteyen yabancı turistlerde tapınakları dolduran yerlilerin peşine  “ne varmış” burada diye dalınca en küçük tapınakta bile bir çok yabancıya rastlamak olası.

Her Taylandlı erkek evlenmeden önce geleneksel olarak en az bir ay budist rahiplik yapıyor. Manastıra girip eğitimden geçiyor.  Yeni ve/veya geçici bu rahiplere “acemi rahip” deniyor. Tapınakların bahçesinde sizin yanınıza merakla gelip İngilizcesi’ni geliştirmek isteyenlerin çoğu bu acemi rahiplerden çıkıyor.

tayland 1

Chiang Mai’deki tapınaklar hem budizm hakkında bilgi vermek hem de yabancılarla konuşmak isteyen utangaç acemilere şans vermek için “rahiple sohbet” programı başlatmışlar.. Mesela benim konuştuğum acemi futbola çok meraklıydı, İlhan Mansız’ın ismini halen anımsayabilen yabancı kaldı mı diye merak ediyorsanız Chiang Mai’da var. Rahip Arsenal’in kadrosunu da sayınca baktım budizmden çok futboldan anlıyor, dayanamadım sordum “nolacak şu bizim FB’nin hali? “, sonrası uzun ama özeti şu: programın adı birden “rahiple geyik” e dönüşüverdi…
Başar Kurtbayram

Gazella Turizm Tayland Turları

Gazella Turizm Tayland

Close