Close
Astroloji ve Seyahat

Astroloji ve Seyahat

Astroloji ve seyahat arasında nasıl bir ilişki var?

Bazen zoraki ve hiç istemeden gerçekleştirmek zorunda olduğumuz bir seyahat, en farklı deneyimleri yaşadığımız bir seyahate dönüşebilir, hatta hayatımızın aşkını bulmamızın temelini atabilir. Oysa başlangıçta böyle bir şeyi aklımızın ucundan bile geçirmemiş olabiliriz. Ya da bir ülkeye gider ve kendimizi evimizde hisseder, her sokağın tanıdıklığı karşısında hayrete düşeriz. Veya bir ülkeye gittiğimizde aksilikler yakamızı bırakmaz ve ne kadar organize olursak olalım bu aksilik ve karmaşadan kurtulmayı başaramayız. Ya da bir grup insan birçok konuda iyi anlaşırken, arzuladıkları, hayalini kurdukları seyahat bambaşka olacaktır. Bunun sebebi her birimizin astrolojik olarak eşsiz birer birey ve bambaşka beklentiler içinde olmamızdır. Seyahat sebebimiz ve dürtümüz bambaşka olabilir.

Tutulmalara göre 3 farklı seyahat haritası çıkabilir

Burçlarla seyahat arasında bir ilişki olduğunu birçok kişi astroloji danışmanlığı almaya geldiğinde duyuyor ve şaşırıyorlar. Astroloji ile seyahatin birbiriyle iç içe geçtiği birkaç farklı yöntem vardır ve bu yöntemler kullanıldığında bir kişinin hem burcuna göre, hem kendine özel astrolojik doğum haritasına göre, hem de doğduğu yıla bağlı olarak onu etkileyen Ay ve güneş tutulmalarına göre 3 farklı seyahat haritası çıkarılabiliyor.

Her burcun kendine has karakteristik özellikleri vardır ve bu özellikler o burçta doğan bir insanı ne kadar etkisi altına alıyorsa, o burca denk gelen bir tarihte kurulmuş bir ülkeyi de aynı şekilde etkisi altına alacaktır. Bir ülke ile bir insanı birbirine benzetmek mümkün değilmiş gibi görünse de, mesela akrep burcunun temsil ettiği tutku hem bir bireyde, hem de bir ülkede belli başlı simgelerle belirgin olarak ortaya çıkıyor. Örneğin İspanya’nın kuruluş haritası olarak 22 Kasım 1975’te Kral Juan Carlos’un taç giymesi olarak kabul edilir ve bu kuruluş haritası İspanya’yı Akrep burcu yapar. Yine İspanya kuruluş haritasının yükselen burcuna bakacak olursak Kova burcunu görürüz. İspanya kuruluş haritası sadece bu iki gösterge ile bile içinde tutkuyu ve özgürlüğü bir arada sunabiliyor. Sadece bu iki etkiyi en basit anlamıyla ele alacak olursak, çiftler için en güzel seyahat rotası olabilecek İspanya bir de aykırılıkları özgürce kucaklayan bir ülke olarak karşımıza çıkmaktadır.

ispanya gezi

Bu son derece sadeleştirmiş olduğum örnek bile, ülkelerin astroloji haritalarının onların karakteristik özelliklerini nasıl yansıttığını gösteren bir ipucu olabilir.

Genel burç etkileri dışında da bireysel olarak rota belirlememizde yardımcı olan başka bir yöntem de astrokartografidir. Astrokartografi bize birey olarak dünyanın hangi bölgelerinde şanslı, hangi bölgelerinde başarılı, romantik veya meraklı, araştırmacı olduğumuzu gösteren bir astrolojik yöntemdir. Yurt dışında çok yaygın kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemle en iyi iş bağlantıları kurabileceğimiz, şanslı olduğumuzu gösteren ülkeleri de en güzel, en romantik balayımızı nerede geçirebileceğimizi de tespit edebiliriz. Çiftlerde hazırlanan ortak harita her iki kişinin de sevebileceği yerleri gösterebilir. Yine aynı yöntemle seyahat etme arzusundaki bir gruba (iş arkadaşı veya özel arkadaş grubu) en uygun seyahat rotası seçilebilir. Burada da yine seyahatin amacı harita üzerindeki rotayı belirleyecektir.

astrokartografi seyahat

Bir başka yöntemse tutulmalarla alakalıdır. Biz doğmadan önce, anne karnındayken gerçekleşen Ay ve/veya Güneş tutulmaları bize yol gösterici olur. O tutulmaların görüldüğü ve tutulma hattının üzerindeki ülkelerle farklı bir bağlantımız vardır. Bu bağlantı ruhsal bazı açılımlar yarattığı gibi, hayatımızı şekillendirecek önemli bir hat da olabiliyor.

Aslında tüm bunlardan da anlaşılacağı gibi astroloji ve seyahat son derece iç içe olabilen konulardır.

Akrep burcunun dönemindeyiz, Akrep’ler nereyi tercih etmeli? Neden?

Sanıyorum yukarıda kısmen de olsa buna cevap vermiş oldum. Akrep burcu dendiğinde aklımıza gelen anahtar kelimeler tutku, transformasyon, cesaret ve keskin duygulardır. Burcumuz ya da yükselen burcumuz akrep ise, seyahatimizin rotası daha eski ve klasik şehirler olmalıdır. Damak zevkimizi yeni tatlarla tanıştıracak, baharatların renkleri ile lezzetlerinin birbirine karıştığı yemek kültürü olan ülkeler son derece keyif verebilir. Yine kokular Akrep burcu için önemlidir. Kokular da damak zevkinin bir parçası olarak devreye girer. Yoğun ve tutkulu bir aşk Akrep burcuyla içice girmiş temalardır ve ziyaret edeceği ülkeler ve şehirler ona bu tutkuyu yansıtacak bir özellikte olmalıdır.

Akrep burcu konstantrasyon demektir. Kısa sürede çok yer gezmektense, bir bölgeyi, şehri veya ülkeyi daha derinlemesine anlamak, tanımak ve yaşamak ister. Kendine gittiği yerde zaman tanımalıdır. Keşfetmek, araştırmak hoşuna gidecektir.

Akrep burcu, mesela bir mahzende şarap tadımı yapmak için kısa bir hafta sonu seyahatini sevebilir ya da eski yapılar, mabedler, tapınaklar ilgisini çekebilir. Antik dönemlere ait yapıların korunduğu bir şehir ilgisini çekebilir. Ayrıca Akrep burcunun ölümle olan yakınlığı doğada ölümü anlatan sahneleri görmeye de yönlendirebilir. Yırtıcı bir hayvanın avına yaklaşmasını seyretmekten tutun da, bir yanardağın geride bıraktığı izi görmeye kadar ölüm ve yeniden yaşamı temsil eden konular ilgisini çekebilir.

Yine büyücülük ve cadılık denince akla ilk gelen isimlerden olan Prag, Akrep burcuna uygun bir seçim rotası olabilir.

Akrep burcunun ilgisini çekecek ülkelerden birkaçını saymak gerekirse, en başa kendi ülkemizi koyabiliriz. İspanya, Brezilya, Belçika ve Güney Afrika’da Akrep ülkelerden bazılarıdır.

Hangi burçlar hangi bölgeleri tercih etmeli neden?

Yükselen burcumuz da asıl burcumuz kadar önemli olduğundan, burçların seyahat tercihlerini bu iki özelliğimize göre seçmemiz daha doğru olacaktır.

Koç burcu maceracı doğasını tatmin edecek bir tatili tercih edecektir. Yeni yerler keşfetmek, fiziksel olarak koşulları zorlayabileceği seyahatler daha uygun olabilir. Trekking veya dağcılık yapabileceği ortamlar, çevresinde henüz kimsenin cesaret edip gidemediği coğrafyalar onun ilgisini çekecektir. Etiyopya, Zimbabwe, İrlanda yine Koç burcu ile benzer enerjileri paylaşan ülkelerden bir kaçıdır.

Boğa burcu için fazla yorulmadan güzel ve keyifli olanın tadını çıkarmak ister. Bir sanat müzesini, gezmek, sanatsal bir etkinlik için seyahat etmek, doğanın güzel renkleriyle bütünleşmek Boğa için önemlidir. Damak zevki ve lezzetli sofralar da Boğa burcu için bir seyahat nedeni olabilir. Boğa burcu Ülkelerden bazıları Avusturya, Japonya ve Equador’dur.

İkizler burcu son derece hareketli doğasıyla gittiği her yere uyum sağlayabilen ve bir o kadar da çabuk sıkılabilen özelliktedir. Bu yüzden daha hareketli ve öğrenme açlığını giderecek seyahatlere önem verecektir. Tek bir şehre veya ülkeye seyahat etmek yerine, bir kere de birden fazla şehir veya ülke gezmek hoşuna gidebilir. Bir kaç günlük seyahatler de İkizler için iyi olabilir. İkizler burcu ülkelerine örnek olarak Ürdün, Danimarka, ve İtalya’yı sayabiliriz.

Yengeç burcu sevdiği ve birlikteyken kendini güvende hissettiği yakınlarıyla, dostlarıyla seyahat etmek ister. Ailesinin köklerini araştırmak isteyebilir. Çocukken hayalini kurduğu ülkelere gitmek isteyebilir. Mutfak ve yemek kültürü seyahatlerinde önemli bir yer tutabilir. Yengeç burcu ülkelerinin bazıları Arjantin, Irak, Kanada, A.B.D., Yeni Zelanda’dır.

Aslan burcu daha sofistike ve aynı zamanda keyfine, konforuna düşkün olacaktır. İhtişamıyla onu büyüleyecek şehirler, binalar, doğal ortamlar ilgisini çekecektir. Tüm Krallıkla yönetilen ülkeler Aslan burcu için keyifli bir seyahat rotası olabilir. Aslan burcu ülkelerinden bazıları Jamaica, Macaristan, Maldivler’dir

Başak burcu seyahatinin detaylarını, rotasını ve olası artı ve eksilerini iyice hesaplamak isteyebilir. Meraklı ve detaycı yapısına örtüşen planlı bir tur veya seyahat organizasyonu ona çok uygun olacaktır. Kaldığı otelin hijyeni ve hizmeti önemli olacaktır. Bir zanaat atölyesini ziyaret etmek ya da sağlık ve şifaya olan merakını doyurabilecek bilgiler veya bir kurs için seyahat etmek tam da ona göre olabilir. Başak burcun ülkelerinden bazıları Malezya, Bulgaristan ve Kuzey Kore’dir.

Terazi burcu hem ince zevkine uygun bir seyahat isteyecektir, hem de sanata duyarlı olan yanını yolculuklarında beslemeyi arzulayacaktır. Yalnız seyahat etmek yerine eşiyle, partneriyle ya da sevdiği bir arkadaşıyla seyahat etmeyi ister. Kendi düzenini gittiği her otel odasına da taşır. Seyahatlerinde bir konsere gitmek, müze ve galeri gezmek onu mutlu eder. Gittiği yerlerden anı, hatıra veya hediye getirmeyi sever. Seyahat ve aşk kavramı bir arada gibidir. Kendini fazla zorlayacak olan gezilerden uzak durmaya çalışabilir. Fransa, Çin, Portekiz Terazi ülkelerden bazılarıdır.

Akrep burcunu bir önceki sorunuzda detaylıca ele aldığımdan burada atlıyorum.

Yay Burcu zaten kendini en iyi yolculuklarda, seyahatlerde bulmayı arzulayan burçlardandır. Yaşadığı yere en uzak kültüre sahip ülkeler onun hayalini süsleyebilir. Uzakları yakın yapmakta zorlanmayan Yay zaten uzak seyahatleri, kültürleri ve ülkeleri anlatan burçtur. Onun dünya görüşünü geliştirecek her türlü eğlenceli, coşkulu seyahat ilgilisini çekebileceği gibi, felsefi bakışını derinleştirecek, farklı dinleri tanıyıp anlamasına yardımcı olacak seyahatler de ilgisini çekecektir. Bangladeş, Finlandiya, Birleşik Arap Emirlikleri Yay burcun etkisindeki ülkelerden bazılarıdır.

Oğlak burcu antik ve kültürel zenginliklerden hoşlanabileceği gibi, son derece sade ve modern şehirlerde de mutlu hissedebilir. Rölieflerle bezenmiş binalar, Modern meydanlar ona hitap edebilir. Yine iş seyahatlerini keyfe, keyif seyahatlerini ise işe çevirebilme potansiyeli vardır. Gezdiği ülkelerin sosyokültürel yapısını anlamak veya kendi ülkesinin kültürel zenginliğini araştırmak ona keyif verebilir. Avustralya, Libya, Romanya Oğlak ülkelerinden bazılarıdır.

Kova seyahatlerinde farklılık isteyecektir. Moda tatil yerlerinden ziyade, başkalarının gitmeye akıl edemediği, ilgilenmediği yerlere ilgi duyabilir. Bir grupla seyahat edebileceği gibi, yalnız başına da yola çıkabilir. Onun aykırı yapısı, seyahatlerde maceraperest yanını açığa çıkaracaktır. Yolculuklarında birşeyler öğrenmek isteyecektir. Genellikle yeni yemekler denemeye açık olmayabiliyorlar. Eski şehirler, müzeler ilgilerini çekebilir. Gittikleri yerlerde arkadaşlıklar kurup sosyal anlamda aktif olablirler. Vatikan, Sri Lanka, Nepal bazı Kova burcu ülkelerdendir.

Balık burcu yaşadığı ortamla bağını koparabileceği, romantik ve huzur dolu bir seyahati tercih edecektir. Uzaklaşmak ve kendini adeta dünyadan soyutlanmış bir kumsalda denizi seyretmek ona göre olabilir. Suya yakın olan her yer ona uygun olacaktır. Seyahatler onlar için aynı zamanda bir içsel yolculuk olmalıdır. Aşk ve romantizm tatille içiçe kavramlar olabilir. Monaco, Taiwan, Mauritius Balık enerjsindeki ülkelerden bazılarıdır.

Son olarak, Seyahatler üzerimizde çok etkili olabilirler. İçsel bazı açılımlar yaşamak için çıkmamız gereken yolculuğun rotası moda olan spiritüel ülkelerden geçmiyor olabilir. Yurt dışında çalışma teklifi aldığımızda o ülkede ne hissedeceğimiz, başarılı olma potansiyelimiz ya da mutlu olup olmayacağımız astrokartografiyle netlik kazanır. Hiç ummadığınız bir seyahatte hayatınızın aşkıyla karşılaşma olasılığınız veya hangi ülkede zengin olma potansiyelinizin olduğu da astrokartografi ile görülür. Astroloji her yerdedir ve valizimizde de yer bulur.

Sevgilerimle

Yurda Hal

Close