Close
Dünyanın En Tuhaf Anıt ve Heykelleri

Dünyanın En Tuhaf Anıt ve Heykelleri

Aslında “anıt” ya da “heykel” kelimelerinin çağrışımı, ne kadar çok (veya ne kadar az) seyahat ettiğinize bağlı olarak değişiklik gösterecektir. 

Seyahat geçimişiniz ABD’nin turist tuzakları veya Avrupa’yla sınırlıysa, bir anıtın demir ya da taş yığınından başka bir şey olduğunu hayal etmek size zor gelebilir. (Amerika’daki Özgürlik Anıtı ya da Paris’teki Eyfel Kulesi klişeleri gibi) Dünyanın en tuhaf anıt ve heykellerinin bir listesini oluşturmaya çalışmak, kumlarla plajların bir listesini yapmaya çalışmak gibi. Tahmininizden de çok sayıda. Buna rağmen bize en tuhaf gelenlerini listeledik.

1.  Shakira Heykeli, Barranquilla, Kolombiya

Şarkıcı Shakira’nın Latin mirasından eksik kalmayan kalçaları ve eğlence dünyasında onu efsaneye dönüştüren çeşitli yetenekleri için söylenecek bir şey yok. Kendi yerli Kolombiya’sında neredeyse bir ulusal kahraman olarak görülüyor. Bu durum özellikle Karayip sahillerindeki  Cartagena yakınlarında yer alan ve büyük bir Shakira heykelinin dikildiği Barranquilla kentinde yaşanıyor.

shutterstock_408323281 (Kopyala)

2. Dev Ahtapot Heykeli, Osaka, Japonya 

Japonya’nın Osaka şehrinde yer alan Dotonbori yaya yolu boyunca en dikkat çeken yapı, Kani Doraku restoranın üstündeki yengeç. Dotonbori boyunca yeterince çılgınlık var fakat bu heykel tartışmasız en sıradışı olanı. Caddenin ortasında duran dev pembe bir ahtapot! Gitmişken bu heykelin altında servis edilen nefis tatoyaki ahtapot böreklerini mutlaka denemenizi öneririz.

shutterstock_377236702 (Kopyala)

3.  Carhenge, Nebraska, ABD

Rushmore Dağı’nı, Özgürlük Heykeli’ni, Washington Anıtı’nı ziyaret ettiyseniz, anıtsal yapılar sözkonusu olduğunda ABD’nin tuhaflık kapasitesine sahip olmadığını düşünebilirsiniz.

Nebraska’nın Alliance şehrinde bir çiftlik alanında yer alan ve  vintage Amerikan arabalarından oluşan Carhenge heykellerini gördüğünüz zaman fikriniz kesinlikle değişecek. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu heykeller, 1987 senesinde Jim Reinders tarafından, İngiltere’de yer alan Stonehenge’e ve babasına bir övgü niteliğinde inşa edilmiş.

shutterstock_498320908 (Kopyala)

4. İşeyen Çocuk Heykeli, Brüksel, Belçika

“İşeyen Çocuk Heykeli”, yerel adıyla flaman dilinde “Manneken Pis” in tuhaflığı pek fazla açıklama gerektirmiyor. Eski Brüksel’in merkezini gezerken gözden kaçıracak kadar  çok küçük bir heykel olduğunu belirtmekte fayda var. Bunun yanında Manneken Pis’in derin bir anlamı olmadığını çoğu turist bilmiyor. Sadece Belçikalı’ların alaycı yönünü yansıtan bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

shutterstock_620416577 (Kopyala)

5.  Kaskad, Yerevan, Ermenistan

Ermenistan’ın başkenti Yerevan, seyahat bloglarında da sıkça belirtildiği gibi, genel olarak değişik bir yer. Fakat tartışmasız Ermenistan’daki en tuhaf yapı şelale anlamına gelen “Kaskad”.

Birkaç yerinde su fıskiyeleri bulunan ve dev bir beton anıttan ibaret olan Kaskad , şehirdeki 50 yıllık Sovyet varlığını anmak için inşa edilen monolit (tektaş) ile taçlandırılmış. Kaskad’ın tabanında yer alan ve üste doğru uzanan yüzlerce merdiveni çıkarken, Erivan’ın ve Ararat Dağı’nın panoramik manzarasını görecek ve başka büyük bir anıt farkedeceksiniz.

“Ermenistan Ana” anıtı. Sovyetler Birliği çökmüş olabilir fakat Sovyet rüyası Ermenistan’da hala canlı duruyor. İşte bu nedenle de dünyanın en tuhaf heykel ve anıtları arasında yer almayı hakediyor.

Daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close