Close
En İyi 7 Doğa ve Vahşi Hayat Macera Seyahatleri

En İyi 7 Doğa ve Vahşi Hayat Macera Seyahatleri

Doğa ve vahşi yaşam macera gezilerinin özellikle son zamanlarda popülerliliği artmış durumda.

Kaplan köpek balıklarıyla dalış, Afrika Serengeti-Masai Mara’da Büyük Göç sırasında vahşi hayata tanık olmak veya Amerika Yellowstone Milli Parkı’nda kurtları izlemek…Benzer gezilerin bazıları yılda birkaç kez, bazıları belirli mevsimlerde, bazıları ise yıl boyunca gerçekleştirilebiliyor.

shutterstock_116314246_GALAPAGOS (Kopyala)

1. Ayıbalığı ile yüzme ve mavi ayaklı boobiler arasında yürüyüş, Galapagos

Galapagos Adaları’nda mavi ayaklı boobileri keşfetmek ve eğlenceli deniz aslanları ve dev kaplumbağaların yanında yüzmek, kendinizi iyi bir doğa hareketi içine koymanın eşdeğeridir.

Bu nedenle pek çok gezgin, bu adaları keşfetmek için teknede günlerce vakit geçirmeyi göze alıyorlar. Birçok şirket yıl boyunca Galapagos gezileri düzenliyor.

shutterstock_166341503 (Kopyala)

2. Köpekbalığı Dalışları

Büyük beyaz köpekbalıkları, kaplan köpekbalığı ve hatta dev kalamar ile samimi buluşmalar yaşamak…

San Diego, California veya Ensenada, Meksika’dan yola çıkarak 5 günlük bir gezi sırasında Isla Guadalupe’ten gelen harika beyaz köpek balıklarını görmek için kafes dalışına ne dersiniz?

shutterstock_168954053 (Kopyala).jpg

3. Büyük Göç zamanı Afrika Safarisi

Afrika’da Büyük Göç zamanı Serengeti-Masai Mara otlaklarında bir milyondan fazla antilop yarışının yapıldığı zaman unutulmaz bir vahşi yaşam seyahatine çıkabilirsiniz.

Fotoğraflayabileceğiniz hayvanlar arasında aslanlar, leoparlar, mandalar, filler, gergedanlar ve belki de çitalar bile olabilir. Çevrelerindeki modernleşmeye rağmen birçok geleneğine sadık kalan Masai kabilelerini de ziyaret edebilirsiniz.

shutterstock_485464570 (Kopyala)

4. Kutuplarda Husky’lerle Kızak Turları

Özellikle Finlandiya’da yüzyıllardır kızak çekmekle, rengeyiği bekçiliğiyle görevlendirilen Husky’lerin çektikleri kızaklarda kızak yapma ve onlarla arkadaş olma fırsatı yakalayabilirsiniz.  Aynı zamanda bir doğa harikası olan Kuzey Işıkları’na şahit olma fırsatı da cabası.

shutterstock_102835172yellowstone (Kopyala)

5. Yellowstone Ulusal Parkı

Bir doğa harikası olan Amerika’daki Yellowstone Ulusal Parkı’nda korunmakta olan birçok canlı türünü yakından görebilir, avlanmakta olan tilkileri izleyebilirsiniz. Trekking ve diğer doğa sporlarının da yapılmakta olduğu bu parkta doğayla iç içe unutulmayacak zamanlar geçirmek mümkün.

 shutterstock_4176595_mongolia (Kopyala)

6. At Sırtında Moğolistan Keşfi

Moğolistan’da at sırtında, rengeyiği çobanları ile veya başka bir patika yoluyla Cengiz Han’ın izlerini sürerek Moğol göçebe halkının yaşam tarzını yakından tanıma yakalayabilirsiniz. Moğollara özgü ger kamplarında Kazak ailelerinin evinde kalma deneyimi hafızanızdan kolay kolay silinemeyecek.

shutterstock_388307080 (Kopyala)

7. Ruanda’da Goril Safarisi

Yağmur ormanlarının arasında yer alan volkanik kara parçası Ruanda, her yıl gorilleri yakından görebilmek için gelen turistlerin akınına uğruyor. Siz de büyük bir maceraya atılmak ve benzersiz fotoğraf kareleri yakalamak istiyorsanız Ruanda’da goril safarisi, ölmeden önce yapılması gerekenler listenizin olmazsa olmazlarından.

Daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close