Close
Fransa’da 5 Büyüleyici Yürüyüş Rotası

Fransa’da 5 Büyüleyici Yürüyüş Rotası

Fransa’da doğa yürüyüşü söz konusu olduğunda, Alpler’de birkaç yüz kilometrelik, bol maceralı, uzun mesafeli yollardan, ülkenin çarpıcı noktalarını keşfetmek için günlük gezintilere kadar her seviyeye yönelik rotalar mevcut.

Eğer Fransa’da bir tatil planlıyorsanız ve Avrupa’da muhteşem bir doğada yürüyüşünün keyfini çıkarmak istiyorsanız önereceğimiz 5 trekking rotası var:

shutterstock_583565251 (Kopyala)

1. Mont Blanc Yolu

Mont Blanc’ın Alp Dağları’nın zirvelerini çevreleyen, sınırları İtalya ve İsviçre’ye taşan, iyi kurgulanmış, rota boyunca iyi işaretlenmiş ve belli noktalarda pansiyonlar içeren 110 mil’lik rotasıdır.

Birçok gezginin olmazsa olmazı olan, Avrupa’nın en yüksek dağı Mont Blanc masifi üzerinde, deniz seviyesinden yaklaşık 2.600 metre yükseklikte muhteşem manzaralara şahit olabilirsiniz. Bu genellikle bir hafta veya 10 gün içinde tamamlanabilen bir yürüyüştür; ancak birkaç gün yürümek isteyenler için rotayı daha uzun veya daha kısa sürede kapsayacak, nefes kesen başka rotalar da mevcuttur.

2. Le Puy Yolu

Santiago de Compostela’ya yapılan haç yolculuğu, Avrupa’daki pek çok şehir ve kasabada başlayan rotaları içeren bir yürüyüş yoludur ve fotoğraflara konu olan güzellikteki Le Puy kasabasından, İspanya sınırındaki St Jean Pied Limanına uzanan bir rotayı kapsar.

Güzergahın popülaritesi nedeniyle rota boyunca pek çok konaklama yeri bulunurken, güzel vadilerinden oluşan etkileyici manzaralar ve özellikle Conques ve Cahors arasında görülen dikkat çekici binalarıyla aynı zamanda tarihte bir yolculuk hissi uyandırır.

Daha da büyük bir meydan okuma için Kuzey İspanya’daki yol boyunca, Aziz Jean’in Pyrenees’ten Roncesvalles’a geçişi ile başlayan ve çoğu insanın tamamlamak için yaklaşık iki ayını alabilecek epik bir yürüyüşe soyunmak adına Santiago’ya geçebilirsiniz.

3. Clere-les-Pins Loop, Loire Vadisi

Loire Vadisi’nde yapacağınız keyifli bir öğleden sonra yürüyüşünde, bölgedeki tarihi mimari örneklerinin önemli bir kısmına göz atarken, aynı zamanda bölgenin simgesi olan güzel manzaralarını görme şansı da yakalayabilirsiniz.

Rota Clere-les-Pins köyünde başlayıp bitiyor ve altıncı yüzyılda inşa edilmiş olan ve zamanında birçok kralın ziyaret ettiği sevimli Chateau de Champchevrier ile tarihi han Hostellerie Saint-Louis’in önünden geçiyor. Hoş ormanlık alanlar ve tarım arazilerinin yanı sıra, tarihi mekanların da yer aldığı, iyi işaretlenmiş olan bu rota 13 km’yi buluyor.

4. GR20, Corsica

Bu muhteşem yürüyüş yolu, Monte d’Oro ve Monte Incudine’i, Corsica’daki en yüksek noktayı ve diğer zirvelerin çarpıcı manzaralarının da aralarında bulunduğu, Fransa’nın hemen her yerinde bulunan en güzel, fakat engebeli araziler arasındaki bir yürüyüş yolunu içeriyor.

Konaklama ve yiyecek satan yerlerin de olduğu bu rotada yürüyüş için Temmuz ve Ağustos ayları en yoğun aylar olduğu için, yer bulamayıp çadıra ihtiyaç duyabilirsiniz. İyi işaretlenmiş olan bu rotada yer alan 800 metreden fazla yükselişlerle birkaç gününüzü geçirebileceğiniz için,  iyi seviyede bir fitness geçmişinizin olması tavsiye edilir.

5. Nietzsche Yolu

Fransız Rivierası’ndaki büyüleyici Eze Bord de Mer köyünün aşağısındaki sahillerden başlayan bu yol ismini, birkaç yıl burada yaşadığı için ünlü filozof Nietzsche’den almıştır.

Büyük Filozofun burada huzur bulduğu ve yaşadığı zorlukların bazılarının üstesinden geldiği söylenir. Akdeniz sahilinden tepeleri geçerek Eze köyü’ne kadar tırmanarak seyreden ve birkaç saat içinde tamamlanabilen kısa süreli bir yürüyüştür.

Eze, vardığınızda kesinlikle zaman geçirmek isteyeceğiniz  bir ortaçağ köyüdür. Bu köye varıncaya kadar, denizden iç karaya dağılmış dağların kıyısına doğru uzanan güzel manzaralar size eşlik ediyor olacak.

Fransa ve diğer trekking rotaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close