Close
Himalayalar’da Büyüleyici 5 Yürüyüş Rotası

Himalayalar’da Büyüleyici 5 Yürüyüş Rotası

Himalayalar, dünyadaki en yüksek dağlara ev sahipliği yapıyor ve çoğu kişi bu dağlardan sadece Everest’i ve bu devasa dağın zirvesine tırmanmak için yapılan girişimleri biliyor.

İleri dağcılık becerileriniz yoksa ve büyüleyici dağ manzarası eşliğinde yürüyüş yapmayı seviyorsanız, sizi çok zorlamayacak ve muhteşem bir Himalaya deneyimi yaşatacak birbirinden güzel rotalar mevcut.

shutterstock_627601178_annapurna (Kopyala)

1. Annapurna Yürüyüşü, Nepal

Annapurna, Himalayalar’ın en popüler yürüyüş yollarından biridir ve dünyadaki en yüksek dağların bir bölümünün altından geçme fırsatı tanıyan bu harika yerde her sene binlerce insan trekking yapmaktadır.

Saat yönünün tersine veya saat yönünde çeşitli rotaların yer almasının yanında, yüksek irtifadan kaynaklanan sorunları önlemek veya azaltmak, yüksekliğin kademeli olarak artmasını sağlamak için çoğu insan saat yönünün tersini tercih etmektedir.

Bu rotanın en yüksek noktası 5.400 metreden fazla bir yükseklikte yer alan Thorung La’dan geçmektir; bu sebeple yön bulma, yemek pişirme ve eşya taşıma için gezginlere hizmet veren hamallar ve şerpalar ile desteklenen bir gezidir. İki ya da üç haftalık bir süre boyunca yapacağınız bir yürüyüş, çevreyi iyice keşfetmeniz ve tadını daha da çıkarmanızı sağlayacaktır.

shutterstock_281383961_snowman (Kopyala)

2. Snowman Yürüyüşü, Butan

Yaklaşık bir ay sürmesi sebebiyle cesaret ve sağlam bir kondisyon isteyen, uçurumun kenarında ye alan Tiger’s Nest Manastırı’nın da aralarında yer aldığı bölgedeki en çarpıcı manzara ve yerlerin çoğunu kapsayan bir yürüyüş rotasıdır.

Dağlarda küçük köylerde rutin mola noktaları olan ve uzak Lunana bölgesi , Alp ormanlarını da içeren bu rotada yükseklik yavaş yavaş artarken, 5.000 metreden daha yüksekteki dağ geçitlerine kadar yol alabilirsiniz.Himalayalar’daki diğer treklerde de olduğu gibi, yoğun kar yağışı ve çığ vb  olumsuz durumlara bağlı olarak bu rota en rahat Eylül ve Ekim aylarında tamamlanabilir.

shutterstock_304646510_k2 Pakistan (Kopyala)

3. Trek To K2 Ana Kampı, Pakistan

Himalayalar’ın bu kısmı, komşuları Hindistan ve Pakistan’dan dolayı bölgedeki diğer yerlere göre daha az ziyaretçi çekmektedir. Buna rağmen dünyadaki ikinci en yüksek dağın altında yer alan bu ana kampa katılanlar, bu etkileyici dağın ne kadar görkemli olduğuna yaklaşık 15 gün süren bir macerada bizzat tanık olacak, adeta bir kase gibi yüksek dağların arasından kendini gösteren Concordia alanını keşfedebilecekler.

shutterstock_121383508_kailash (Kopyala)

4. Kailash Pilgrimage Dağı, Tibet Autonomous Bölgesi, Çin

Himalayalar’da daha kısa bir yürüyüş deneyimi arayanların uğrak yeri ve Budizm dünyasının dünyadaki en kutsal yerlerinden biri olan Çin’deki Kailash Dağı’dır. Bölgenin bu uzak kısmında yer alan 30 millik bir rotayı içerir ve yaklaşık 3 günde tamamlanabilen bir rotadır.

Dağı ziyaret edebilmek için Hindistan’da evlerinden buraya yürüyen pekçok kişi vardır. Ancak daha pahalıya mal olsa da, bu bölgeye Katmandu veya Lhasa’dan birkaç gün içinde varan otobüslerle ya da helikopterle ulaşım sağlanabilmektedir.

Çok fazla tırmanış gerektirmeyen ve mükemmel manzaraları barındıran bu rota 4.000 metrenin üzerindeki seviyelere vardığından, yüksek irtifa rahatsızlıklarına da özellikle dikkat etmek gerekiyor.

shutterstock_608352176_MANASLU (Kopyala)

5. Manaslu Yürüyüşü, Nepal

Eğer yüksek dağlarda bir yürüyüş deneyimi arıyorsanız, Nepal’de daha sakin bir seçenek sunan bu rotada, dünyanın 8. en yüksek dağı olan Manaslu’nun karlı dağ manzaraları eşliğinde unutulmaz bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

1.000 metrelik tropik vadilerden yavaş yavaş tırmanışa geçerek 5.000 metredeki Larkya La’ya kadar ulaşan bu rotayı tamamlamak yaklaşık 3 ya da 4 hafta sürer. Rotanın son birkaç günü, Annapurna yürüyüş rotasına  dahil olmaktadır ve bu kısımda yürüyüş trafiğinin hacmi de önemli bir ölçüde artmaktadır.

Himalayalar ve diğer trekking rotaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close