Close
Lizbon Yakınındaki En İyi Sahiller

Lizbon Yakınındaki En İyi Sahiller

Avrupa başkentleri denince akla ilk olarak bozulmamış sahillerin gelmesi düşünülemez. Fakat söz konusu Lizbon olunca bu durum biraz farklı.

Şehrin batı tarafında yılın çoğu zamanı sıcak ve güneşli havaların hüküm sürdüğü, şehir merkezinden kolayca ulaşılabilen, seçmekte zorlanacağınız birbirinden güzel kumsalları var. Ve bu kumsallara yapacağınız yolculuk, Lizbon’da kalacağınız herhangi bir yerden bir saatten fazla sürmüyor. Sizin için şehrin yakınlarında yer alan dört plajı seçtik:

shutterstock_633047459 (Kopyala)

  1. Cascais

Bir zamanlar küçük bir balıkçı köyü olan Cascais, son on yıldır kendi başına bir turistik yer haline gelmiştir. Yazın haftasonları Lizbon’un Cais do Sodre istasyonundan yarım saatlik bir trenle turistlerle ve Lizbonlularla dolup taşmaktadır.

Bu nedenle seyahatinizi hafta içi bir gün veya şehrin ilkbahar ve sonbahar mevsiminde ayarlayabilirseniz, kalacak yer daha rahat bulursunuz. Ana meydan ve Cascais’in tarihi kısmına en yakın yer, küçük Praia da Ribeira’dır.

Balıkçılar Plajı olarak da bilinir ve muhtelemen kumda uzanırken giden gelen birkaç küçük teknenin olduğunu göreceksiniz. Suyun kalitesi ticari faaliyetler nedeniyle çok harika olmasa da, çocuklar için sakin ve güvenlidir.

Daha büyük plajlar doğuda yer almaktadır ve Praia da Conceição ya da Praia do Duquesa’da havluyu bırakacak yer bulmak daha kolaydır. Düşük gelgitte bir araya gelen bu iki kumsal klasik Cascais plaj deneyimini sunar.

Güneşin altında zaman geçirmekten sıkıldığınızda, şehre geri gitmek için trene atlamadan önce ünlü Gelados Santini’yi mutlaka ziyaret edin. Bu küçük mağaza 60 yılı aşkın süredir inanılmaz dondurmalar üretiyor.

shutterstock_498857800 (Kopyala)

  1. Praia do Guincho

Cascais çok kalabalıksa veya sığ sularda vakit geçirmek yerine yorucu su bazlı aktiviteler arıyorsanız, bir bisiklet kiralayabilir veya Cascais’ten bir otobüs veya taksiye atlayarak kıyı boyunca birkaç kilometre ilerleyebilirsiniz.

İster manzaralı N247’yi takip edin, isterseniz kısa iç hat yolundan gidin, , bir süre sonra kendinizi güçlü rüzgarların hakim olduğu Praia do Guincho’da bulacaksınız. Esinti çok olduğu zamanlar sahilde fazla barınak yoktur. Bu durumda güneş tutkunları farklı bir yer seçmek isteyebilirler.

Güçlü akıntılar yüzmeyi tehlikeli hale getirebilir. Okyanusa girmeyi planlıyorsanız, bayraklara ve cankurtaranlara dikkat etmenizi öneririz. Bunun yanında, yaz aylarında körfez boyunca rüzgâr estiğinden kite surf ve sörfçüler için birinci sınıf bir plajdır.

Sörf ekipmanı kiralayabileceğiniz ve dersler alabileceğiniz, nispeten ucuz, aralarında seçim yapabileceğiniz birkaç dükkan mevcuttur. İşiniz bittiğinde, ülkenin bu bölümündeki en iyi deniz ürünlerinin servis edildiği Michelin yıldızlı Fortaleza do Guincho da dahil olmak üzere birçok restorant seçeneği vardır.

shutterstock_157716908 (Kopyala)

  1. Praia do Cresmina

Praia do Guincho’dan kayalık bir alanla ayrılmış olan Praia do Cresmina,  rüzgarlı komşusu yerine daha korunaklı, daha sakin bir plaj ortamı sunmaktadır. Bu plaj küçük bir kaya çıkıntısıyla bölünmüştür ve Hotel Fortaleza ile Restorant Mar do Guincho arasındaki kesimde daha fazla barınak yer almaktadır.

Bunun dışında daha başka yer yoktur. Eğer kafeleri ve plaj şemsiyelerini arıyorsanız, güney kesiminde bir yer seçebilirsiniz.Aynı zamanda burada bir kite surf okulu vardır ve eğer kendi piknik eşyalarınızı getirmediyseniz yakınlardaki birkaç restorana kolaylıkla erişebilirsiniz.Uzun Lizbon yaz öğleden sonraları için Praia do Cresmina, birkaç saat uzaklıktaki mükemmel bir yerdir.

shutterstock_539660161 (Kopyala)

  1. Costa Caparica

Costa Caparica, Tagus nehrinin güney tarafından başlayarak, Portekiz’in en uzun (20mil) kum sahasına sahiptir. Feribotlarla ve şehir merkezinden geçen hızlı otobüslerle buraya ulaşmak kolaydır. Aynı zamanda yazın Lizbon ile Cascais arasındaki plajlardan daha az kalabalıktır.

Buna rağmen Costa Caparica’da uluslararası tatilciler için kaynak nispeten azdır. Özellikle haftasonları Portekiz’in başka yerlerinden gelen ziyaretçileri veya daha fazla yerli halkı burada görebilirsiniz.

Güneye doğru birkaç kilometre gittiğinizde (yaz aylarında çalışan küçük tren de mevcuttur) binaların gözden kaybolup yerini okaliptus ormanlarına bıraktığına şahit olursunuz. Burası eşcinsel ve çıplaklar alanlarının da olduğu bir yerdir ancak geniş kumsalda kendinize uygun bir yer bulmanız mutlaka mümkündür.

Kasabaya daha yakın kalmak istiyorsanız, sahil barlarının ve restorantların olduğu tahta yolda yürüyüş yapabilir, vinho verde veya sangria yudumlayarak önünüzdeki dalgaları ve martıları izlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca plaja birkaç blok uzaklıkta kaliteli ve ucuz deniz ürünleri restoranlarının birinde lezzetli bir akşam yemeği alabilirsiniz.

Portekiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close