Close
Reykjavik, İzlanda’da Yapılması Gereken 9 Şey

Reykjavik, İzlanda’da Yapılması Gereken 9 Şey

İzlanda’nın başkenti Reykjavik,  ziyaretçilerine ve gezginlere sıkılacak zaman bırakmayan, çok çeşitli alternatifler sunan, hayranlık uyandıran güzellikteki doğal manzaralarla çevrili bir şehir. İşte Reykjavik’te yapılabilecek en iyi 9 etkinlik:

shutterstock_174695099 (Kopyala).jpg

  1. Blue Lagoon

Blue Lagoon, Reykjavik şehir bölgesi içinde yer almasa da, gezginler için mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Termal suları hava ne durumda olursa olsun her zaman uygun bir sıcaklığa sahip. Ayrıca Reykjavik şehir merkezindeki termal havuzlar da sabahın erken saatlerinden itibaren geç saatlere kadar açıktır.

shutterstock_177793403 (Kopyala).jpg

  1. Reykjavik’te Alışveriş

İskandinav tasarımı mağazalar ile birlikte lokal el sanatlarının örneklerini bulabileceğiniz mağazalardan kendiniz veya sevdikleriniz için alışveriş yapabilirsiniz. Reykjavik’teki Kringlan Alışveriş Merkezi, aynı zamanda bir sosyal etkinlik merkezi. 150’den fazla dükkan içeren bu yer, İzlanda hediyelik eşyası satın almak için önemli bir durak noktası.

shutterstock_541446418 (Kopyala).jpg

  1. Balinaları İzlemek

Heyecan verici bir deniz macerası yaşamak için Reykjavik’teki balina gözlem turlarından birine katılabilirsiniz. Kentin etrafını çevreleyen okyanus, birden fazla çeşit balina için doğal yaşam alanıdır. Bununla beraber yunuslar ve mühürler de sıklıkla görülebilmektedir.

Balina izlemek için en iyi sezon Mart ayının sonlarından Ekim ayının sonlarına kadar olan süreçtir. Bir diğer heyecan verici seçenek ise, balık avlama cruise turlarına katılıp kendi taze balıklarınızı yakalamanız olacaktır.

shutterstock_279072506 (Kopyala).jpg

  1. Reykjavik Gece Hayatı

Reykjavik şehri renkli ve eğlenceli gece hayatıyla bilinir. İzlanda’da partilerin oldukça geç başladığını bir yere not edin! Tüm bar ve gece klüpleri gece yarısından sonra dolup taşarlar.

İzlanda halkı önce birbirlerinin evinde toplanarak şehir merkezine eğlenmek için giderler. İzlanda’nın başkentinde sayısız bar, gece kulübü ve geç saatlere kadar açık restorantlar bulunmaktadır. Bütün geceyi farklı yerlerde geçirebilirsiniz!

shutterstock_183470558 (Kopyala).jpg

  1. Perlan (The Pearl)

Reykjavik’in simgesi olan Perlan, 1988’te inşa edilmiş benzersiz bir mimari örneğidir. Şehri ısıtmak için kullanılan doğal sıcak suların depolandığı büyük tankların üzerine cam bir kubbe şeklinde inşa edilmiştir. Bu kubbenin altında kaliteli yemekler sunan bir restoran vardır.

Kubbenin içinde ayrıca bir kafeterya bulunurken, dışarıda ise kentin 360 derece panoramik manzarasına sahip bir izleme platformu yer almaktadır. Görüntüleme platformuna erişim ise ücretsizdir.

shutterstock_631058438 (Kopyala).jpg

  1. Reykjavik Müzeleri

Reykjavik müzeleri, eğlence ve yeni şeyler öğrenme konusunda ailenin tüm fertlerine mükemmel bir kombinasyon sunar. Ulusal Müze ve Saga Müzesi, Vikinglerin nasıl savaştığı ve yaşadığını çocuklara interaktif bir şekilde deneyimleme fırsatı sunarak gösterir.

Açık hava Reykjavik Kent Müzesi’nin yaşayan oyuncuları-Arbaejarsafn, Reykjavik halkının eskiden nasıl yaşamış olduğuna dair bilgi verir. Burası İzlanda’nın en büyük açık hava müzesidir. Geçmişten günümüze kadar Reykjavik ve İzlanda’nın gelişimini, değişimini bizzat gözlemleme fırsatı verir.

shutterstock_648787828 (Kopyala).jpg

  1. Hallgrimur Kilisesi (Hallgrimskirkja)

Hallgrimskirkja Kilisesi şehrin neredeyse her yerinden görülebilir. Muhtemelen İzlanda’nın en tartışmaya açık binasıdır. Kulesi Reykjavik’teki diğer tüm binaların üzerinde bir yüksekliktedir ve kilise bir seferde 1000’den fazla ibadet edeni ağırlayabilir. İsmini İzlandalı şair Hallgrimur Petursson’dan almıştır.

shutterstock_28001216 (Kopyala)

  1. Videy Adası

Reykjavik Videy Adası, tarih, kültür ve doğayı birleştiren ve tekneyle sadece birkaç dakika uzaklıktaki eşsiz bir yerdir. 1940’lardan beri halkı burada yaşamaya başlamıştır ve 1752’de inşa edilen İzlanda’daki en eski taş yapıtlarından Videyjarstofa burada yer almaktadır.

Adanın çevresinde, barındırdığı çeşitli kuş türleriyle ünlü birçok yürüyüş yolu bulunmaktadır. Ayrıca Videy adası birbirinden ilginç heykel sanatı çalışmalarına da ev sahipliği yapmaktadır.

shutterstock_307918919 (Kopyala).jpg

  1. Rıhtım & Sun Voyager

Okyanusla çevrili olan Reykjavik ‘in sahil yolları boyunca rahatlatıcı bir yürüyüş, koşu, bisiklet veya paten gibi çeşitli aktiviteler yapılabilir. Reykjavik’in simgesel dağı olan Mt. Esja’yı da içeren şehrin kuzey kıyısı popüler bir alandır. Jon Gunnar Arnason’un çarpıcı heykeli Sun Voyager da burada yer almaktadır. Yılın herhangi bir gününde, gündoğumu veya gün batımı sırasında bu heykelin yanında bekleyin ve unutulmaz anların tadını çıkarın…

İzlanda hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close