Close
Nagaland Hornbill Festivali

Nagaland Hornbill Festivali

Doğal güzellikleriyle sizi büyüleyen Nagaland’ın görülmesi gereken Hornbill Festivali

Hindistan’ın kuzeydoğu bölgesinde yer alan Nagaland, kültürel ve doğal güzelliğe sahip olan ve bu topraklara ayak bastığınız andan itibaren sizi kesinlikle büyüleyecek bir destinasyon.

Vahşi yeşil vadileri ve kiraz çiçekleriyle kaplı yolları, ülkenin en temiz köyleri arasında olma şansına sahip kartpostal gibi köyleri ve güzel gülümsemeleriyle eski zamanların vahşi kafa avcıları Nagas halkını bir arada düşünün…

İsmini bir kuş türünden alan ünlü Hornbill Festivali ise Nagaland’ta yaşayan bu özgün savaşçı Naga kabilelerinin en büyük kutlamalarından biri.

Hornbill Festivali’ne katılmak, herbiri benzersiz gelenek ve göreneklere sahip 16 farklı kabilenin tek bir yerde kültürel çeşitliliği deneyimlemenin harika bir yolu.

IMGL2600 (Kopyala)

Hornbill Festivali ne zamandır?

Festival her yıl genellikle 1-7 Aralık tarihleri arasında düzenlenmektedir. Ancak  2013 yılında birkaç ekstra gün eklenerek uzatılmıştır ve 10 Aralık’ta son bulmaktadır.

IMGL0503 (Kopyala)

Hornbill Festivali nerede yapılır?

Festivalin büyük bir kısmı Nagaland’ın başkenti olan Kohima’ya yaklaşık 10 km uzaklıktaki Kisama Köyü’nde gerçekleşmektedir. Gösteriler her sabah saat 9’da başlar. Buraya ulaşmak için kolayca bir taksi bulabilirsiniz, ancak bu aracın alana giriş izninin olup olmadığından emin olmanızı öneririz.

Hornbill Festivali, Nagaland’ta turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir organizasyon olduğu için eğer katılmayı planlıyorsanız, konaklama için rezervasyonlarınızı önceden yapmanızı öneririz.

IMGL1002 (Kopyala)

Hornbill Festivali nasıl kutlanır?

Bu festival eyalet hükümeti tarafından organize edilmekte olup, Nagaland’ın bütün önemli kabilelerinin katıldığı festivali olma özelliğini taşımaktadır. Geleneksel sanat aktivitelerinin, dansların, yerel halk müziği ve oyunların yer aldığı özel kutlamalar sunar.

Bütün bu kutlamalar, gün sonu senfonilerinde kullanılan ahşap oymalar ve içi boş kütük davul enstrümanlarıyla dolu olan bu kabilelerin yaşadığı barakalara benzer bir alanın ortasında gerçekleşir. El sanatı, çeşitli yiyecekler ve sert pirinç birasının tadını da çıkaracağınız tezgahlar da bol miktarda bulunmaktadır.

Akşam gün batımından sonra asıl kutlama, Hornbill Müzik Festivali ve Hindistan genelinde birçok grubun yer alarak birbiriyle yarıştığı Rock Yarışması’dır. Bununla beraber festivaldeki en iddialı olay şüphesiz Naga kırmızı biber yeme yarışması!

IMGL0871 (Kopyala)

Nagaland hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close