Close
Şili’ye Gitmek İçin 9 Sebep

Şili’ye Gitmek İçin 9 Sebep

1- Astronomi

Şili’nin kuzeyi, çıplak gözle veya teleskop ile yıldızları gözlemlemek için en ideal bir noktalardan biridir. Mart ayından Kasım ayına kadar her gece bu görsel şölenin tadını çıkarabilirsiniz.

2- Arkeoloji

Paskalya Adası Moai, devasa taş heykeller ve buradaki medeniyetlerin henüz çözülememiş sırlarıyla hala gizemini koruyor. Sırlar adasına Santiago’dan 3 günlük yolculukla ulaşabilirsiniz.

3- Pablo Neruda

Büyük şair sevdiği kadınlara ithaf ettiği Santiago, Valparaiso ve Isla Negra’daki üç özel evinden de ayrıldı. Şili’de Neruda’nın hikayesini öğrenin.

4- Şarap

Üzüm bağları ziyareti ve mükemmel şarapların tadını çıkarmak Şili seyahatinin olmazsa olmazları.

5- Atacama Çölü

İster ayakta, ister at sırtında, ister 4 x 4 deneyimi olsun, dünyanın en geniş çölü birçok yönüyle ortaya çıkıyor: Pembe flamingoların yaşadığı tuz düzlükleri, 4300 m rakımlı gayzerler, yerli vaha köyleri, volkan ve vadileri de içeren muhteşem manzaralar kesinlikle görülmeye değer.

6- Patagonya ve Fyordlar

And Dağları ile Pasifik’in fiyortları arasında yer alan Torres del Paine Milli Parkı zengin fauna ve florasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Kasım ayından Mart ayına kadar ziyaret edilebilir.

7- Chiloé Adası

Pasifik Okyanusundaki Mapuche kabilesinin yaşadığı kutsal topraklar ve Unesco mirası ahşap kiliseler. Yılın herhangi bir zamanı ziyaret edilebilir.

8- Alışveriş 

Yıllanmış bir Şili şarabı, lapis lazuli (laciverttaşı) yapımı hediyelikler  ve Mapuche mücevherleri.

9- Turistik Altyapı

Ana turistik yerlerin çevreleyen gelişmiş yol güzergahları veya Santiago’dan havayolu ile ulaşım. Lüks lodge’lar ve kaliteli otel kompleksleri.

Keşfedilmemiş Yerler:

Atacama çölünün kalbinde bulunan Machuca köyü, Santiago’daki Lastamia’nın bohem bölgesi, Osorno Yanardağı yakınındaki göller ve şelaleler, Puerto Montt ve Valparaiso’daki deniz ürünleri restoranları.

Şili hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close