Close
Arjantin’de Neler Var?

Arjantin’de Neler Var?

İlginç tarihi ve kültürü, gelişmekte olan gece hayatı ve benzersiz damak tadına sahip bir ülke, Arjantin

Arjantin’e seyahat etmek için birçok neden var. Güney Amerika’nın en kalabalık ülkesi ve dünyanın en büyük İspanyolca konuşan ülkesi olan Arjantin; farklı ve güzel bir coğrafyaya, ilginç tarih ve kültüre, gelişmekte olan gece hayatı ve benzersiz damak tadına sahip olduğu düşünülünce neden her yıl binlerce ziyaretçi akınına uğradığını anlamak zor değil. Bu yazıda turistlerin Arjantin’den yeterince yararlanamadıklarını düşündüğümüz özellikleri ve neden Arjantin’e gitmek gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 

1- Arjantin Şarabı

Üzümlerinin yetiştirildiği şehirde bir kadeh şarap içmek için özel bir haz. Arjantin, 5. en büyük şarap üreticisi ülkedir ve bu nedenle bu gibi fırsatlar bol miktarda bulunmaktadır.

Salta’da aromatik Torrontes’in, kuzeyde klasik bir Cabernet Sauvignon’un veya ülkenin orta kesiminde etli bir Mendoza Malbec’in tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda Arjantin’deki şaraphaneler de şarap turları ve tadım imkanı sunmaktadır.

 

2- İguazu Şelaleleri

“İguazu” terimi, Guarani dilinde “Büyük Sular” anlamına gelmektedir. Şelaleler 1984 yılında UNESCO tarafından Doğal Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır.

Patagonya’daki Nahuel Huapi Ulusal Parkı ile birlikte İguazu Şelalesi, Arjantin’de en çok ziyaret edilen yerleri arasındadır. Ziyarete gelenler şelalelerin üssünde turlar, trekler ve su sporları gibi aktivitelere katılabilir, etkileyici manzaralarını izleyebilirler.

 

3- Arjantin Atları

Ülkenin dört bir yanındaki geniş alanlarda dolaşan midilliler,  Gauchos (Arjantinli kovboylar) döneminden beri Arjantin kültürünün bir parçası olmuştur.

Ülkeye ziyaretiniz sırasında polo derslerine kayıt yaptırarak, atları izlemek için hipodromu ziyaret ederek ya da ülke çapında bir gezinti yaparak aynı etkinliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

 

4- Ushuaia Kış Sporları

Ushuaia, Isla Grande de Tierra del Fuego’nun güney kıyısında yer almaktadır ve ziyaretçilerine zengin kültürü, geçmişi ve doğal güzelliklerinin tadını çıkarabilecekleri birçok fırsat sunmaktadır.

Spor meraklıları Glacier El Martial ve Cerro Castor bölgelerinde eğlenceli vakit geçirebilir ve kayak, kızak ya da snowboard yapabilirler. Doğa ve vahşi yaşam severler, Beagle Kanalı’ndaki adalarda yaşayan yerel kuşlar, penguenler, foklar ve balinalara göz atabilirler.

Sanatseverle ise 2007 yılından beri Ushuaia’da yer alan Biennial of Contemporary Art at the End of the World (Dünyanın Sonundaki Çağdaş Sanat Bienali)’ne katılabilirler.

 

5- Tigre Delta Yaz Sporları

Expatlar, portenos’lar (liman kentinde yaşayanlar) ve turistler, Buenos Aires’in yoğun temposundan kaçmak istediklerinde, doğayla çevrili rahatlatıcı bir atmosfer sunan Tigre Deltası’na giderler.

Tigre Şehri, Parana Nehri deltasında bulunmaktadır ve ailelerin yaşadığı evler ve haftasonu evlerinin bulunduğu yüzlerce adadan oluşmaktadır. Martin Garcia Adası gibi daha büyük adalardan bazıları; küçük havaalanları, müzeler, kamp alanları ve diğer turistik mekanları olan kasabalardan meydana gelmektedirler.

Su sporları meraklıları, Tigre’nin kanallarında balık tutmanın, kayak veya tekneyle dolaşmanın tadını çıkarabilirler.

 

6- Palermo Soho’da alışveriş

Buenos Aires’teki yaratıcı tasarımlar bölgesinin bir merkezi olan Palermo Soho sokaklarında yer alan güzel butik mağazalarda; üst segment ayakkabı ve kemerlerden, şık etek ve elbiselerden, özel takı ve kotlara kadar her şeyi bulmak mümkündür. Palermo’da ayrıca her damağa hitap eden düzinelerce kafe, bar ve restoranlar da yer almaktadır.

 

7- Festivaller

Her zaman bir kutlama görebileceğiniz bir ülke olan Arjantin’de çok çeşitli festivaller vardır.

Buenos Aires, Buenos Aires Uluslararası Bağımsız Film Festivali (BAFICI) dahil olmak üzere yıl boyunca pekçok festivale ev sahipliği yapıyor; yılda iki kez bir haftalık bir etkinlikte modayı kutlayan Moda Buenos Aires; ulusun iki haftalık çiftlik fuarı ve gaucho festivali La Rural; Gay Pride geçit töreni. Sanat, müzik ve tangoya ithafen festivaller de düzenlenmektedir.

Villa General Belgrano’da (Córdoba yakınlarındaki) Oktoberfest, Ekim ayının ilk iki haftasında Alman kültürünü kutlayan muazzam bir bira festivalidir.

 

8 -Buzullar Ulusal Parkı (Los Glaciares Ulusal Parkı)

Buzullar Ulusal Parkı, 1981’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabul edilmiştir. Parktaki buzul faaliyetleri esas olarak iki göl, Argentino ve Viedma’da görülebilmektedir.

Bu göllerde, aşağıda buz gibi buzul sularına buz parçalarını dökme ihtişamlı şovlarına şahit olabilirsiniz. Park, Şili sınırında Arjantin’in Austral Andes olarak bilinen bölgesinde yer almaktadır. Ata binerek bu doğal güzellikler arasından geçirebilir veya yakındaki estancias (çiftliklerde) rahatlayabilirsiniz.

 

9- Arjantin Biftekleri

Arjantin, kişi başına yılda 65 kg ile dünyanın en yüksek sığır eti tüketim oranına sahiptir. Peki Arjantin bifteklerini bu kadar lezzetli yapan nedir?

Arjantin’deki pek çok sığır eti üreticisi, hala eski yöntemle otlatarak ve çimleterek  ineklerini besliyorlar. Bu durum daha pahalı bir işlem olmasına rağmen inekler daha sağlıklıdır ve bu nedenle sığır daha lezzetlidir.

 

10- Salta’nın Jeolojik Rengi ve Gastronomik Zevkleri

Salta şehri, jeolojisinin doğal mucizesinden yöresel gıdaların zevkine, ilginç bir kültür ve tarihe sahiptir.

Calchaquí Vadisi’nde rehberli turların keyfini çıkarabilir veya çok renkli kaya oluşumlarını ve sessiz kerpiç evlerden oluşan köylerini keşfedebilirsiniz. Salta bölgesi ayrıca humitas, locro ve empanadas gibi lezzetli şarapları ve geleneksel yemekleri ile bilinmektedir.

Arjantin Hakkında Bilgi  Arjantin Turları
Close