Close
Tanzanya’da En İyi 10 Keşif Noktası

Tanzanya’da En İyi 10 Keşif Noktası

Tanzanya seyahatinde en iyi yerler Katavi, Selous, Ruaha, Tarangire ve Ngorongoro ziyaretleri ile birlikte safari keyfi olmazsa olmaz.

Elbette milyonlarca antilobun büyük göçüne tanık olacağınız Serengeti de bu listeye dahil. Yeryüzündeki en iyi sahillerin bir kısmı Zanzibar takımadalarında yer alıyor diyebiliriz.

Benzer şekilde Mafia Adası da son derece büyüleyici. Daha fazla hareket arıyorsanız Afrika’nın en yüksek dağı Kilimanjaro Dağı’na çıkabilirsiniz. Diğer etkileyici dağları, en büyük şempanzelerin popülasyonunun yer aldığı Mahale bölgesinde görebilirsiniz. İşte Tanzanya’nın en iyi 10 keşif noktası…

 

1- Serengeti, Kuzey Tanzanya

Serengeti Milli Parkı, klasik Afrika safarisinin en iyi örneğini sunmaktadır. Milyonlarca antilobun ve zebranın göçü burada başlamaktadır. Serengeti’de alabildiğine geniş yeşil alanların bulunması, aslan avlanı rahatça izleyebilmek için harika bir ortam oluşturur.

Vahşi yaşamı gözlemleyebilmek için, sene içindeki yağışlara bağlı olarak parkın belirli bölümlerine kalınabilecek mobil kamplar bulunmaktadır. En iyi sonucu alabilmeniz için mümkünse burada en az 4 gün kalmanızı öneririz. Gitmek için en uygun zaman Aralık ile Haziran arasındadır ancak yılın herhangi bir zamanı da ziyaret edilebilir. Gün doğumunda sıcak hava balonuyla gezinti yapmak gerçekten muhteşem bir deneyimdir.

 

2- Kilimanjaro Dağı, Kuzey Tanzanya

Afrika, macera seyahati açısından en iyi yerlerden biri olarak değerlendirilir ve dünyanın en uzun hiking rotalarından birinde yol almak kadar heyecan verici bir şey olamaz. Afrika’nın en yüksek zirvesi olan Tanzanya’daki Kilimanjaro Dağı 5896m’dir ve dağı tamamlamak 6 gününüzü alacaktır. Bu dağın en heyecan verici tarafı, uygun ve kararlı davranan birinin bunu rahatlıkla başarabiliyor oluşu. Hiçbir özel tırmanma ekipmanı veya uzmanlığa gerek yoktur. Buna rağmen tüm denemelerin % 50’den fazlası başarısız olmuştur. Çünkü insanlar, şort, tişört ve hidrasyon için birkaç bira ile yapılabilir olduğunu düşünmektedirler.

Kilimanjaro’da trekking turlarına başladık…

 

3- Zanzibar, Doğu Sahili

Zanzibar, büyüleyici geçmişi ve cennet gibi plajlarıyla Tanzanya’nın en iyi destinasyonlarından biri. Zanzibar’ın Hint Okyanusu’ndaki konumu, tarihi boyunca onu doğal bir ticaret merkezi haline getirmiştir.

Baharatları ile ünlü olan Zanzibar, Arap hükümdarları tarafından önemli bir köle ticareti mevkisi haline gelmiştir. Zanzibar’ın başkenti Stone Town, geleneksel güzel evlere, dar geçit yollarına, sultan sarayına ve birçok camiye sahip olan bir Dünya Mirası Alanı’dır.

Çevredeki adaların bir kısmı lüks seven ziyaretçiler için tam bir cennettir. Özellikle sakin Mnemba Adası romantik bir tatil için idealdir. Zanzibar’da her bütçeye hitap edebilecek birbirinden güzel kumsallar bulunmaktadır.

 

4- Ngorongoro Koruma Bölgesi, Kuzey Tanzanya 

Ngorongoro Koruma Bölgesi, Kuzey Tanzanya’daki Serengeti ile sınırı paylaşmakta olup, Doğu Afrika’da bulunan hemen hemen her tür vahşi hayvanı içermekte olan, doğal muhafaza görevi gören dünyanın en büyük kraterinden oluşmaktadır.

Buna çok nadir görülen siyah gergedan da dahildir. Ngorongoro Krateri, dünyadaki en çok çeşit vahşi yaşam popülasyonuna şahit olacağınız yerdir ve fotoğrafçılar için bulunmaz bir nimettir.

Maasai halkı hala koruma alanında yaşamaktadır ve aynı zamanda çok eski insanların bulunduğu Oldupai’ye ev sahipliği yapmaktadır. Koruma alanında çeşitli lodge ve kamp alanları bulunmaktadır.

 

5- Selous, Güney Tanzanya

Selous, bir dünya mirası alanı olmasıyla beraber Afrika’nın en büyük rezervidir. Serengeti kadar kalabalık değildir. Burada filleri, çitaları, siyah gergedanları, Afrika av köpeklerini, su aygırlarını ve timsahları bol bol görebilirsiniz.

Selous bataklıkları, nehirleri ve sulak alanları; turistlerin tekneyle safari yapmalarına imkan tanımaktadır. Buradaki yürüyüş safarileri de popülerdir ve ayrıca gece araçlarıyla da tadını çıkarabilirsiniz.

Selous ve civarındaki konaklama yerleri sınırlıdır, fakat hepsi ziyaretçilerine çok samimi ve benzersiz bir safari deneyimi sunmaktadırlar.

 

6- Mahale Dağları, Batı Tanzanya

Mahale, onlarca yıl boyunca Japon antropologlardan oluşan bir ekibin araştırma üssü olarak kullanılıyordu.

Tanganyika Gölü’nün pırıl pırıl sularına ve şempanzelerin kendilerini açıkça göstermesine rağmen, yaklaşık on yıl öncesine kadar Mahale turistik bir yer değildi. Hala uzak ama kesinlikle görülmeye değer bir yerdir. 1000 şempanzenin yanında, kırmızı kolobus ve sarı maymunlar da dahil olmak üzere diğer primatları da görebilirsiniz.

Mahale’yi ziyaret etmek için en uygun zaman Mayıs ile Ekim ayları arasındaki kuru mevsim dönemidir. Mahale  ziyaretleri genellikle Katavi’de en az birkaç gece ile birleştirilir. Mahale uçakla Darüsselam, Arusha ve Kigoma’ya da bağlanabilmektedir.

 

7- Tarangire Ulusal Parkı, Kuzey Tanzanya

Tarangire, günübirlik klasik kuzey safari rotasını takip edenler için popüler bir gezi noktası, ancak baobab ağaçları ve kuru nehir yatağı manzaralarıyla daha fazla zaman ayırmayı hak ediyor.

Kurak sezonda (Ağustos-Ekim) Tarangire, Tanzanya’nın en yoğun vahşi hayat topluluklarının bir kısmını sunmaktadır. Fil, zebra, zürafa, impala ve antilop izlemeyi sevenler için mükemmel bir mekandır.

Tarangire, safarilerin ve kuş gözlemciliğinin keyfini çıkarmak için de uygun bir yerdir. Tarangire’de konaklamalar lodge, kamp alanı ve lüks çadır kamplarından oluşmaktadır.

 

8- Katavi, Batı Tanzanya 

Katavi, Afrika’daki en iyi vahşi hayat alanlarından biridir. Güzel, tahrip edilmemiş doğa ve hayvanlarla doludur. Katavi’ye uzak olduğu için az ziyaret edilmektedir.

Sadece iki kampın yer aldığı ve hafif uçaklarla erişilebilen benzersiz bir safari deneyimi arıyorsanız Katavi’yi ziyaret edebilirsiniz. Havuzların tam 3000 suaygırı ile ağzına kadar dolu olduğu kuru mevsimde (Haziran-Kasım) ziyaret edebilirsiniz.

 

9- Ruaha Ulusal Parkı, Güney Tanzanya

Ruaha uzak, büyük ve vahşi hayvanlarla (özellikle fillerle) dolu bir yerdir. Aslan, çita, leopar, çok sayıda Afrika ceylanı ve görmek isteyeceğiniz neredeyse diğer tüm Afrikalı memelilerini barındırmaktadır.

Park, Büyük Ruaha Nehri’ne ev sahipliği yapmaktadır ve kuru sezonda (Mayıs-Aralık) düzenlenen bazı oyunları burada izleyebilirsiniz. Ruaha’ya yalnızca hafif uçaklarla ulaşılabilirsiniz ve adamakıllı bir gezi için en az 4 gece kalmanızı öneririz.

Bu aynı zamanda Afrika’nın bakir vahşi doğasının bu büyük alanını keşfetmek için size yeterli zaman tanıyacaktır.

 

10- Mafia Adası, Doğu Sahili (Hint Okyanusu)

Yılda 1000’den az ziyaretçisi ile Mafia Adası Tanzanya’nın keşfedilmemiş bir mücevheridir.

Zengin bir geçmişi ve turizm açısından bozulmamış güçlü bir Swahili kültürü vardır. Adanın çoğu kısmındaki güzel kumsallar deniz parkı olarak değerlendirilmiştir. Afrika’daki açık deniz balık avı, dalışı ve şnorkeli için en iyi yerlerden biridir. Balina köpekbalıkları, kaplumbağaları ve sualtı vahşi hayatıyla ilgili birçok ilginç türü görebilirsiniz.

Burada yaklaşık yarım düzine butik otel ve özel tatil köyleri bulunmaktadır. Dar es Salaam’dan Mafya adasına sahil havacılığı tarafından düzenlenen düzenli uçuşlarla ulaşabilirsiniz.

Tanzanya Hakkında Bilgi  Tanzanya Turları
Close