Close
Hong Kong’ta neler var?

Hong Kong’ta neler var?

“Hoş kokulu körfez” anlamına gelen hoş adı, fenomenal kent merkezi ve adalarıyla bir bütün gibi, ekonomisinin önemli parçası turizmi tüm dünyaya kanıtlamış bir özerk bölge Hong Kong. 1997’den beri Büyük Britanya’dan Çin Halk Cumhuriyeti kontrolüne geçmiş olan turizm ve ticaret merkezinin kendi bayrağı var ve yönetimi ve ekonomisi, sadece bu ülkeye özel kanunlarla korunmaktadır.

İki yüzün üzerinde adadan oluşan coğrafyada, küçük ve fakat popülasyon ve ekonomik güç oldukça yüksek. Bu gücün getirisi gökdelenlerin şıklığı, iş merkezlerinin düzeni çok etkileyici. Özellikle akşam saatlerinden geniş yelkenli ahşap teknelerle çıkılan gezilerde izlenen ses ve ışık oyunları, lazer gösterileri, “Hoş Kokulu Körfez”e düşen gökdelenlerin ışıl ışıl siluetiyle manzaraya doyum olmaz.

Tüm kozmopolit yapı ve ticari ivme içerisinde, muhteşem doğal ortam, sahiller, adaların egzotik florası ve “Derin Su” Deep Water körfezi gibi farklı büyüleyici yerleriyle Hong Kong, Uzakdoğu’nun en önemli değerlerinden.

“Denizden babam çıksa yerim,” sözünün gerçeğe yaklaştığı Aberdeen Balıkçılar Koyu; bitişik nizam, biraz metruk yüksek yapılar arasında mutfak kültürünün bin türüne ev sahipliği yapan Kawloon; tüm coğrafyayı en tepeden izleyebileceğimiz The Peak ve dev bronz heykeli ve şiirsel atmosferiyle Lantau Adası, kentin kaçırılmaması gereken noktalarıdır.

Hong Kong dev bir metropol, her metrekaresi bir alem, bir güzellik, tezatların birbirini kovaladığı, sevis sektörü üst düzey, doğası, sahilleri, kültürü çok çarpıcı bir güzellik…

hong kong 2 (Kopyala)

Hong Kong’ta neler var?

  • Po Lin Tapınağı’nda dünyanın en büyük Buda heykeli.
  • Huzur verici kent parkları: Hong Kong Park ve Kowloon Park.
  • Yok yok: alışverişin en müthiş noktaları.
  • Victoria Zirvesi’nde ışıltılı geceler.
  • Temple Street Gece Pazarı’nda otantik ürünler.
  • Curcunanın çekiciliği: Kadınlar Pazarı.
  • Taocu huzur merkezi: Man Mo Tapınağı.
  • Casinolar, sahiller, lüks otellerle Hong Kong Adaları.
  • Sualtı, suüstü sporları! Balıkçılık turları.
  • Her gece tekne gezisileri; muhteşem Ses ve ışık gösterisi.

hongkong-10 (Kopyala)

Hong Kong’a ne zaman gidilir?

Hong Kong’u gezisi için en iyi dönem, Ekim ve Aralık ayları arasıdır. Bu dönemde sıcaklıklar istenilen düzeydedir ve fiyatlar makuldur. Yeni Yıl’dan sonra turizm, daha düşük sıcaklıklara rağmen önemli ölçüde artış gösterir, otel fiyatları yükselir ve kalabalık artar. Yaz mevsimi turistler için popüler bir zaman olmaya devam ederken, hava boğucu derecede sıcak ve nemli olabilir.

Yazan: Kemal Bertan SALMANLI

Close