Close
Singapur’da neler var?

Singapur’da neler var?

singapur-4 (Kopyala)

Ada, kent, ülke; hepsini içinde barındıran eğlencenin ve keyfin merkezi Singapur, küçüklü büyüklü 57 adaya kuruludur.

Çin, Hindistan, Malezya ve İngiltere havasını hissedeceğiniz kent, dünyada eğitim ve yaşam kalitesinde ilk üç ülkeden biridir. Tertemiz, modern yapıda bir ticari merkez olmasının yanında, halk için, halkı rahatlatacak ve yüksek standartta bir yaşam sunar.

Olanaklarıyla Uzakdoğu’nun değil dünyanın parmakla gösterilen ülkelerinden Singapur, kozmopolit, ancak düzenli ve sistemli yapısıyla çevre ülkelerin çekim merkezi ve göç nedenidir. Farklı etnik kültürlerin yaşadığı farklı mahalleler, farklı dinler, farklı yaşam biçimleriyle kendine yer bulur.

İş, eğlence ve dinlence merkezi ortamda aradığınız hizmetin en kalitelisi her zaman var. Zaten deniz ve güneş hemen kıyıda; “biraz daha gezelim,” derseniz iki kulaç ötedeki adada. Sentosa adası, bir başka alem: içinde Universal Stüdyoları barındıran devasa bir eğlence merkezi. Golf sahaları, plajlar, casinolar, lüks oteller cabası. Bir değil birkaç gün geçirilebilecek farklı eğlence ve dinlence olanakları var.

singapore_shutterstock_379879492 (Kopyala)

Kent merkezinde, üç muhteşem gökdeleni tepeden havuzla birleştirmiş Marina Bay Kompleksi, St Andrews Katedrali, Bishan-ang Mo Kio Park’ın yüksek tepesinden Singapur manzarası, kaçırılmayacak mekanlar. Pırıl pırıl günışığı camkenti parlatırken, dünyanın en büyük dönme dolabının inanılmaz açıları, egzantrik fotoğraflar çektiriyor.

singapore_shutterstock_377070661 (Kopyala) (Kopyala)

Singapurk Vahşi Yaşam parkı’nın geniş arazisinde, Bengal kaplanı, beyaz gergedan, yüzlerce kuş türü ile ülke isminin kökeki aslanlar, hem gündüz hem gece yapılan safarinin baş aktörleri.

Singapur gibi böyle etkileyici turizm cennetlerine tekrar tekrar gitmek, gezginin en büyük keyfi.

singapur-3 (Kopyala)

Singapur’da neler var?

  • Singapur’un simgesi “aslan başlı balık gövdeli” Merlion Park.
  • Fillerin sesi, kaplanların sessizliği, aslanların gözleri: Gece safarisi!
  • Çin Mahallesi’nden Hint Mahallesi’ne alışveriş!
  • Festivaller kentinde yılboyu renkli sokaklar.
  • Orkideler ağlar mı? Ulusal Orkide Bahçeleri.
  • Eğlencenin bin çeşidi, denizin en güzeli Sentosa Adası.
  • Göklerde havuz keyfi: Marina Bay!

 

Sentosa_shutterstock_280867313 (Kopyala)

Singapur’a ne zaman gidilir?

Singapur’u yıl içinde her zaman ziyaret edebilirsiniz; tüm yıl boyu tropik iklim ılıktır. Aralık-Şubat ayları arası ideal iklim ve kalabalık açısından en iyi zamandır.

Yazan: Kemal Bertan SALMANLI

Close