Close
Buzkıran, Lapland

Buzkıran, Lapland

Başlı başına bir maceradır Finlandiya. Noel Baba’nın ülkesidir. Kar altında buz tutmuş bu ülkede “mutlaka deneyimlemeniz gereken şeyler” listesi yapmak hiç de zor değildir aslında. Ama listenin başına “mutlaka denemelisiniz” maddesi eklemek gerekirse; tercihiniz tamamen donmuş kuzey buz denizi üzerindeki Buzkıran Gemisi’yle seyahatten yana olmalı.

Buzkıran Gemisi biraz da mecburiyetten aheste aheste ilerken asıl amacı bu donmuş denizde diğer gemilere yol açmaktır. Bu esnada hem gemiyi gezip hem soğuğa alıştırırsınız kendiniz, çünkü birazdan eşşsiz bir deneyim sizi beklemektedir. Az önce kırılmış buzların arasından açılan bir deniz…

Sizin için özel kıyafetlerle bu denizin soğuk sularına bırakırsınız kendinizi. Soğuğu kıyafetten pek hissetmesiniz de psikolojik olarak üşümemek mümkün değildir. Buz gibi suyun içinde ağır hareketlerle adeta kendinizi akışa teslim etmek zorundasınızdır. Dünyanın sözlük anlamıyla bir ucu olan Kuzey Kutbu’nda donmuş sulara teslim ederken kendinizi belki de çok zayıf ve kırılgan hissetmenizdir mümkündür ama sonrasında ‘Bundan sonra hayatta başaramayacağım hiçbir şey yok’ diyerek seyahatinizi bitireceğinizden emin olabilirsiniz.

Close