Close
Temmuz Ayı Gezilecek Yerler

Temmuz Ayı Gezilecek Yerler

Sizin İçin Temmuz Ayı Gezilecek Yerler Kapsamında 6 Ülke/Şehir Seçtik!

Heyecanla beklenen yaz aylarından, en masumudur Temmuz. Hafif rüzgarlar, akşam esintileri hala hayatımızdadır bir yandan da güneş hiç aratmaz kendini, bunaltmadan ama ısıtarak eşlik eder günlerimize. Tatilin en alışılagelmiş en kanıksanmış ayıdır Temmuz. Daha siz farkına varmadan bilinçaltınız ‘tatil’ mesajları gönderirken size; biz de hem uzakları yakın edecek, hem de yakınlardakileri bize hatırlacak bir gezi listesi hazırladık sizlere.

Temmuz Ayında Gezilecek Yerler: St. Petersburg

St. Petersburg gezilecek yerler

Temmuz ayını tatil için bu kadar güzel yapan sebepler arasında ilk sıralarda yer alır, St. Petersburg ve Beyaz Geceler. Rusya’nın ve hatta Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biridir St. Petersburg. Rus mimarisinin etkilerinin en net görüldüğü yapılar sarar etrafı, müzeler şehri olarak da bilinir.Görkemli yapıları; zarif köprüleri, ihtişamla dolanan kanallarıyla Rusya’nın Avrupa’ya açılan penceresidir aynı zamanda. Gezmeye zamanın asla yetmeyeceği bu büyülü şehirde; güneşin hiç acelesi yokmuş casına tüm gün tepenizde süzüldüğü Beyaz Geceler dönemi, tatil için en ideal zamandır St. Petersburg için. Hava kararmadan şunları da yapalım telaşını es geçip kendinizi durmuş zamana bırakarak, rahatça tatilin tadını çıkabilirsiniz.

St. Petersburg hakkında ve St. Petersburg turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Temmuz Ayında Gezilecek Yerler: Botswana

Botswana gezilecek yerler

Keşfedilecek binbir mucizeyle dolu Afrika kıtasının gizli kalmış cennetlerinden biridir Botswana. Dünyanın en büyük üçüncü şelalesi olan Viktoria Şelalerine açılır bir kapısı. Diğer yandan dünyanın denize dökülmeyen en büyük deltası Okavango’ya ev sahipliği yapar Botswana.Chobe Milli Parkı Afrika’daki tüm milli parklar gibi bir çok canlının yaşam alanıdır. Hem karadan hem de Okavango üzerinden yapabileceğiniz safarilerle dünyayı paylaştığımız diğer türlerle tanışma şansımız da vardır.

Botswana hakkında ve Botswana turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Temmuz Ayında Gezilecek Yerler: Zanzibar

Zanzibar gezilecek yerler

Tanzanya’ya bağlı; birden çok adadan oluşan adadır Zanzibar. Turkuaz mavisi denizi ve altın rengi kumlarıyla hayal dünyası gibidir. Birbirine yakın çok sayıda ada arasında, balıkçı tekneleriyle heyecanlı bir keşfediş serüvenine çağırır sizi. Siyahların sahili ya da siyah kıyı anlamına gelen Zanzibar’da baharat kokuları eşlik ediyor size, siz güneşin tadını çıkarırken. Bir yanda egzotik havasıyla, diğer yanda mimarisi ve tarihiyle keşfedilmek için tek eksiği ‘siz’siniz bu adanın.

Zanzibar/a> hakkında ve Zanzibar turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Temmuz Ayında Gezilecek Yerler: Gürcistan

Gürcistan gezilecek yerler

Yanıbaşımızda, şimdiye kadar küçücük bir ülke diye yoksaydığımız bir ülke Gürcistan. O kadar yakın ki, elimizin altında bildik belki de ve bu yüzden hep sırtımızı döndük bu ülkeye, tatillerimiz için listeye bile giremedi. Tiflis’in bir medeniyet hikayesi gibi süzülen ve tarihinin her parçasından ayrı ayrı sunumlar yapan sokakları, taş binalardan oluşan kiliseleri ve camileri ile yıllardır bakmalarına rağmen kendilerinin bile manzaraya doyamadığı kaleleri, Aşk Şehri Signagi’nin bir resim gibi çzilmiş caddeleri, kısacası nehirleri,dağları hatta tüm doğasıyla yanıbaşımızda bize kucak açmış bir tarih.

Gürcistan/a> hakkında ve Gürcistan turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Temmuz Ayında Gezilecek Yerler: Boryeong

Boryeong gezilecek yerler

Kim derdi ki; 90’lı yılların sonunda yerel bir kozmetik markasının bölgedeki çamurun ne kadar faydalı olduğunu ve kozmetik ürünlerinde bu çamuru kullandığını duyurmak ve reklamını yapmak için başlattığı etkinlikler, günün birinde kocaman bir festivale dönüşsün. Dünyanın en ünlü festivalleri arasına girsin. Güney Kore’nin Boryeong şehrinde her yıl Temmuz ayında 2 hafta boyunca kutlanan festival, o günlerden bugüne eğlence olarak katlanarak büyümüş durumda. Aklınıza gelebilecek her türlü sporun başına ‘çamur’u ekleyerek festival alanında bu etkinliklere katılabilirsiniz. Tabiki en başa ‘çamur banyosu’nu yazmanızda fayda var.

Güney Kore/a> hakkında ve Güney Kore turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Temmuz Ayında Gezilecek Yerler: Tayland

Her dolunayda Koh Phangan plajında binlerce turistin ve yerlinin akın etmesiyle kutlanan Dolunay Festivali.Dolunay altında rengarenk bir sahil, tüm gün ve tüm gece dans eden insanlar, ruhunuzu gençleştirecek bir enerji. Yıl içinde birden çok opsiyonu bulunsa da festivalin en çok katılımcı bulduğu aylardan biri Temmuz. Aynı zamanda Noel arifelerinde de , Noel’i ve Dolunay’ı birleştirmek isteyen gezgin çok. Biz bu ayda önersek de siz Tayland rotanıza bir şekilde dahil etmelisiniz bu festivali. Hangi zaman sizin için en iyisi karar vermek sizden; en az 3 yaş genç döneceğinizi temin etmek bizden.

Daha fazla bilgi için Tayland sayfamızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Close