Close
Ağustos Ayı Gezilecek Yerler

Ağustos Ayı Gezilecek Yerler

Sizin İçin Ağustos Ayı Gezilecek Yerler Kapsamında 6 Ülke/Şehir Seçtik!

“Ağustos” kelimesi bir rivayete göre Roma İmparatoru Caesar Augustus’tan gelmekte imiş. Harman ayı olarak da bilinen Ağustos, genelde bizlere yılın en sıcak günlerini yaşatıyor. Dünyanın bazı bölgelerinde ise farklı mevsimler, farklı doğa olaylarına şahit olmak mümkün bu ayda. Biraz deniz, biraz iyi yemek, biraz festival, biraz sanat, biraz müzik, biraz doğal ortam dedik ve sizin için Ağustos ayı gezi listesi oluşturduk:

Ağustos Ayında Gezilecek Yerler: Karayipler

Kasırga dönemi olarak anılsa da Ağustos’ta Karayipler’de olmak hala iyi bir fikir. Bu mevsimde bölgede denizler genelde en sakin hallerinde, görüntü muhteşem, kalabalıklar azalmış, belki de bu cennet mekanın hakkını verebileceğiniz en iyi zamanlar. Riviera Maya’da yüzebilir, dalış yapabilir, zararsız köpekbalıklarına rastlayabilirsiniz. Örneğin Bloody Bay Marine Park, Karayipler gezinizde görüp görebileceğiniz en ilginç deniz canlıları ile sizi büyüleyecektir. Dalış dışında yapabileceğiniz aktiviteler arasında trekking ve rüzgar sörfü yapmak da var. Dalış alanlarına tekne ya da kıyıdan erişebiliyorsunuz.

Ağustos Ayında Gezilecek Yerler: Kosta Rika

Kosta Rika gezilecek yerler
Ağustos Ayı Gezilecek Yerlerde ikinci sırada Kosta Rika

İspanyolca’da anlamı “zengin sahil” olan Orta Amerika ülkesi Kosta Rika, gerçekten de zengin sahil şeritlerine ve muazzam plajlara sahip bir bölge. Yıl boyunca sıcaklık ortalaması 25-28 derece. Kosta Rika’daki ilginç yemekleri mutlaka deneyin. Fasülyeli pirinç yemeği Casados, tavuklu pirinç yemeği Arroz con pollo, bocas adındaki atıştırmalıklar, farklı patatesler bu ülkenin kendine özgü lezzetleri. Her yıl Ağustos ayında San Jose’de gerçekleşen Credomatic müzik festivalini de kaçırmayın.

Daha fazla  bilgi için Kosta Rika hakkında  sayfamızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Brezilya’de Eylül Ayında Gezilecek Yerler

Brezilya gezilecek yerler
Eylül Ayı Gezilecek Yerler: Üçüncü sırada Brezilya

Temmuz-Ağustos aylarında Brezilya’da kış olduğundan, ulaşım için en uygun biletleri bulabilirsiniz. Brezilya’nın yumuşak soğuğunda birçok şey için daha şanslısınız. Örneğin Rio de Janerio’nun Corcovado Dağındaki Cristo Redentor heykelinin; yani Kurtarıcı İsa Heykeli’nin manzarasından Rio’ya bakmak için yaz mevsimindeki turist akınında girilen sırada saatlerinizi kaybetmeyeceksiniz. Ağustos, meşhur Copacabana sahilini bomboş bulabileceğiniz tek ay olabilir. Sao Paulo’da Fundação Parque Zoológico adında çok keyifli bir hayvanat bahçesi var, görmenizi tavsiye ederiz. Her yıl Ağustos ayında dev bir stadyumda düzenlenen kovboy festivalinde rodeo gösterisi kaçırılmaması gereken bir olay. Gramado Film Festivali de her yıl Ağustos sonunda gerçekleşiyor. Ülkede İngilizce bilen sayısı az; başınıza gelebilecek tehlikelere karşı tedbirli olmakta fayda var.

Brezilya hakkında ve Brezilya turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Ağustos Ayında Gezilecek Yerler: Doğu Afrika Safarileri

Bora Bora Adaları gezilecek yerler

Doğanın en önemli gösterilerinden biri kabul edilen Büyük Antilop Göçü, her yıl Afrika’da, Tanzanya ve Kenya topraklarında yaşanıyor. Bir milyonu aşkın “aksakallı gnu” adlı antilop ve iki yüz bin kadar zebranın yiyecek içecek bulmak için çıktığı bu zorlu yolculuk, binlerce turisti Afrika’ya çekiyor. Doğu Afrika’ya bir safari planlıyorsanız ve hayvanların Tanzanya’dan Kenya’ya geçmek için timsahlara yem olma pahasına Mara Nehri’ni aşarak yaptıkları tehlikeli yolculuğu en izlemek isterseniz, bu kamplardan birinde Ağustos ayı için yer ayırtın. Mara nehri milyonlarca antilop ve zebranın görkemli geçişine ev sahipliği yapmaktadır.

Kenya hakkında ve Kenya turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Japonya’da Eylül Ayında Gezilecek Yerler

japonya fuji dagi gezilecek yerler

Bu ay Japonya’da gerçekleşen en önemli festival Hanabi festivalidir. Hanabi Japonya’da gerçekleşen havai fişek gösterisidir. Eğer Fuji Dağı’na çıkmak için de doğru bir zamandır Ağustos. 2013’te UNESCO Dünya Mirası Listesine alınan Fuji Dağı, Tokyo’nun simgesi. Yazın her yaştan Japon, adeta hac yolculuğuna çıkar gibi, ailesiyle bu dağa tırmanıyor. Tırmanış 7 saat sürüyor. Elbette ki amaç zirveden gün doğumunu seyretmek. Bu nedenle bir gün önceden karanlığa kalınmayacak bir saatte tırmanışa başlamak en ideali. Yine her yıl Ağustos ayında dünyanın en geniş sanat festivali olan Echigo-Tsumari Sanat Festivali devam ediyor.

Japonya hakkında ve Japonya turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Eylül Ayında Gezilecek Yerler: Memphis, Tennessee

Memphis gezilecek yerler

Elvis Presley 16 Ağustos 1977 yılında Tennessee Memphis’de ki malikanesinin banyosunda ölü bulunmuştu. Elvis Presley’in malikanesi Graceland, Memphis Havalimanı’ndan taksiyle sadece 10 dakikalık mesafede. Burası efsane şarkıcının ailesiyle ölünceye kadar yaşadığı, birçok anıyla dolu, burası, bahçesinde mezarının bulunduğu ev. Efsanevi şarkıcı her yıl 9-18 Ağustos tarihlerinde anılıyor, evi ziyaret ediliyor. ABD‘de Beyaz Saray ve Biltmore House‘dan sonra en çok ziyaret edilen ev her yıl 600.000’in üzerinde ziyaretçi tarafından geziliyor. Elvis’in ilk plağını ve birçok ünlü müzisyenin albümlerini yaptığı Sun Stüdyoları’na da turlar var. Beale sokağı da Memphis’te görülmesi gereken yerlerden. Neredeyse 24 saat canlı bir sokak: barlar, kulüpler, restoranlar, sürekli canlı müzik… Müziğe doyulan bir gezi olacağı kesin.

Close