Close
Eylül Ayı Gezilecek Yerler

Eylül Ayı Gezilecek Yerler

Sizin İçin Eylül Ayı Gezilecek Yerler Kapsamında 7 Ülke/Şehir Seçtik!

Keyifli bir  ‘Eylül Ayı Gezilecek Yerler‘ yazısı sizi bekliyor. Eylül ayı. Hüznün ayı. Romantizmin ayı. Arapça Eylûl, Süryanice “üzüm” anlamındaki Aylûl’den geliyor imiş. Türklük İncelemeleri adlı kitapta ise Eylül’ün sevinçten haykırmak anlamına geldiği savunuluyor, zihnimizde hüznü çağrıştırıyor olsa da. Genelde mevsim geçişlerinin yaşandığı ve çoğunlukla bizi kışa hazırlayan bir ay olan Eylül’de gezmek istiyorsanız dünyayı, size mantıklı önerilerimiz var:

Münih’de Eylül Ayında Gezilecek Yerler

Münih gezilecek yerler
Eylül Ayı Gezilecek Yerler: İlk sırada Münih

Eylül Ayı Gezilecek Yerler yazımızın ilk adresi Münih. 200 yıldır devam eden bir bira festivali olan Oktober Ekim demek ama bu festival Eylül ayının sonlarında başlıyor Münih’te. Almanya’nın güneyi, Münih eyaletinde Bavyera Kralı Ludwig’in düğünü için organize edilmiş ilk kez ve bir daha da vazgeçilmemiş. Oktoberfest’e her yıl yaklaşık 6 milyon kişi katılıyor. Festivalin bir diğer özelliği de kadın erkek herkesin giydiği geleneksel kıyafetler. Münih, Almanya’nın en büyük şehirlerinden biri ve Avrupa’da sanat, teknoloji, yayıncılık, eğitim, turizm konularında da önde gelen isimlerden.

Münih’e gitmişken bölgenin en meşhur yerlerinden biri olan Marienplatz’ı görmelisiniz, burada tarih ve sanat kokan sokaklarda dolaşmak, kafelerde ve restoranlarda oturarak Marienplatz’ın eşsiz manzarası eşliğinde büyülenmek lazım. Gündüz başka gece başka bir güzellik sunan Marienplatz sokaklarını beğeneceğinizden eminiz. Mairenplatz meydanından çıkıp Kaufinger Caddesi’ne doğru ilerlerken 15. yüzyıl mimarisini gözlemlemeye devam edebilirsiniz. Daha sonra Karlstor Kapısı‘ndan çıkıp Karlsplatz Meydanı’na ulaşıp Münih’in güzelliklerini izlemeye devam edin deriz. Almanya kültürünün en belirgin özelliklerinden biri olan ve Biergarten olarak anılan bira bahçelerinde de zaman geçirebilirsiniz.

Güney Afrika’da Eylül Ayında Gezilecek Yerler

Münih gezilecek yerler
Eylül Ayı Gezilecek Yerler: İkinci sırada Güney Afrika

Kuru bir sezon olan Eylül ayı ve sonrası, ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zamandır. Eylül itibariyle bitki boyları kısaldığı ve nehir kenarlarındaki yabani hayvanların oranı azaldığı için vahşi yaşamı gözlemlemek de daha kolay oluyor. Yağmursuz, açık bir havaya sahip olmasının yanında sivrisineklerin azalması da ülkeyi bu aylarda ziyaret etmek için ideal nedenler bize sorarsanız. Güney Afrika’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında özellikle Table Dağı Ulusal Park, Kirstenbosch Botanik Bahçe ve Kruger Ulusal Park’ı öneririz. Bu ay Güney Afrika’ya gittiyseniz Cape Town’ı da görmeden dönmeyin sakın. Her yıl Eylül ayında düzenlenen Uçurtma Festivali’ni kaçırırsanız üzülürsünüz. Muzenberg Hint Okyanusu sahilinde düzenlenen festivale dünyanın birçok yerinden uçurtmasever farklı dizaynlardaki uçurtmalarıyla katılıyor. Bu festival Cape Town Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne destek amacıyla düzenlenmekte. Sahilde yüzlerce kişinin arasında uçurtma uçurmak oldukça zevkli olsa gerek.

Güney Afrika hakkında ve Güney Afrika turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Norveç’de Eylül Ayında Gezilecek Yerler

Norveç gezilecek yerler
Eylül Ayı Gezilecek Yerler: Üçüncü sırada Norveç

Norveç Krallığı, İskandinav Yarımadası (Kuzey Avrupa)’nın batısında bulunuyor. Norveç dünyanın en yüksek refaha sahip ve en mutlu ülkeleri arasında listenin üst sıralarında yer alıyor. Norveç, dünyanın en güzel doğa olaylarından biri olan Kuzey Işıkları’nın en iyi izlendiği yerlerden biri. Kuzey Işıklarını izlemek için en ideal zaman ise 21 Eylül ve 21 Mart arasıdır. Eylül aylarında Norveç’e geldiyseniz ülkenin en büyük film festivali olan ve Hint sineması ve kültürünü içeren Bollywood Festivali’ni de kaçırmamalısınız. Başkent Oslo tipik bir İskandinav şehridir. Bu sebeple de Norveç’te en çok ziyaretçi çeken şehirlerin başında gelir. Oslo’da yürüyüş yaparak şehri gezmek isteyenler için de en ideal dönem Eylül ayının sonuna kadardır. Yine Norveç’te Unesco’nun dünya mirası listesine aldığı Naeroyfjorden ve Geirangerfjorden isminde iki fiyort dikkat çekicidir.

Norveç hakkında ve Norveç turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Bora Bora Adaları, Eylül Ayında Gezilecek Yerler

Bora Bora Adaları gezilecek yerler

Tahiti’nin 150 mil kuzeybatısında ve Güney Pasifik adasının 18 mil uzaklığında olan Bora Bora adaları, volkanik dağları, berrak denizi, lagünleri ile dünyanın rüya adası, pasifiğin kraliçesidir. Bora Bora tropik bir bölgededir ve yağmurludur ama muson yağmurları, kasırga veya hortum gerçekleşmez. Yemek, Tahiti’de çok çeşitlidir. Muhteşem bir doğa ortamında, enfes deniz ürünlerinin tadına şarap eşliğinde varabilirsiniz. Balıklarda wahoo ve mahi mahi gibi yerel balıklar denemenizi tavsiye ederiz Ayrıca adaya gelmişken Hindistan cevizi sütüyle hazırlanan Poisson cru’nun tadına bakmadan dönmemenizi şiddetle önerelim. Bora Bora adalarında sıcaklık ortalamaları 20’yle 30 derece arasında değişiyor. Mayıs’la Ekim ayları arasında bu bölgede kuru dönem yaşanmaktadır. Gerçi tropik bölge olduğundan en kuru bir günde bile yağmura yakalanabilirsiniz. Hiç durmayacak gibi şiddetle yağan yağmur bir anda dinebilir ve güneş açabilir. Bu nedenle Eylül ayında en kuru zamanları yaşayacak olsanız da ani yağmur veya ani güneşle karşılaşırsanız şaşırmayın diye uyarımızı yapalım.

Charlottetown’da Eylül Ayında Gezilecek Yerler

Charlottetown gezilecek yerler

Kanada’da bulunan Charlottetown, bölgenin en büyük merkezlerinden biridir. Yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı Charlottetown’un gezilecek görülecek pek çok tarihi ve turistik mekanı var. Bölgede bulunan Sanat Konfederasyonu Merkezi, Kraliçe II. Elizabeth tarafından 1964 yılında resmen halkın kullanımına açılmış. Büyük çaplı müzik gösterilerine ev sahipliği yapan merkez, her yıl çeşitli festival organizasyonlarının da adresi konumunda. Yine bölgede bulunan Victoria Park, şahane bir kıyı parkıdır. Yaklaşık 26 hektarlık alana sahip olan kamu parkı, peyzajlı alanları, mükemmel çiçekleri, bisiklet yolları ile kent insanının en fazla tercih ettiği dinlenme alanlarından biridir. Yakın zamanda parka çocuk parkı, yüzme havuzu, tenis kortları, beyzbol sahaları eklenmiştir. 2016 yılından beri Eylül ayında bölgede PEI Spirits Festivali gerçekleşmekte. Festivalde dünyanın en kaliteli içkileri sergilenmekte ve tadılmakta. Ayrıca viskilerin tadıldığı akşam yemekleri düzenlenmekte.

Kanada hakkında ve Kanada turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Las Vegas’da Eylül Ayında Gezilecek Yerler

Las Vegas gezilecek yerler

Malumunuz Las Vegas dünyanın en popüler turistik bölgelerinin başında geliyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri kuşkusuz bölgenin casino (kumarhane) cenneti olması. Bu bölgede tarih, doğa, müze aramayacaksınız. Dünyanın en büyük otellerini ve gece kulüplerini göreceksiniz. Burada yaz ayları çok sıcak olur, nefes almak bile güçleşir. Özellikle gündüz sokakta yürümek imkansız hale gelir. Eylül’de ise hala sıcaktır hava ama nefes alınır, üstelik kalabalıklar da oldukça azalmış olur. Las Vegas’ın muhteşem havuzlarında vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca 1973 yılından beri devam eden Yunan Yemekleri Festivali’ni de kaçırmayın deriz. Muhteşem yemekler, müzikler, dans gösterileri, özel kurulan pazarlar, Ortodoks Kilisesi ziyaret turları, hediye çekilişleri, bağış için gerçekleştirilen bayrak koşuları var bu festivalin içinde. Oldukça farklı bir festival olduğunu söyleyebiliriz.

Viyana’da Eylül Ayında Gezilecek Yerler

Viyanas gezilecek yerler

Dünyanın en yaşanabilir şehirleri listesinde ilk sıralarda yer alan Avusturya’nın başkenti Viyana ülkenin en kalabalık şehri. Tarih, sanat, doğa, ne ararsanız var bu güzel kentte. Viyana’da musluk suyunu gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Yüzde yüz kaynak suyu tüketiliyor. Kahvesiyle ünlü olan Avusturya, öğrendiğimiz kadarıyla kahveyi Viyana kuşatması sırasında bıraktığımız kahve çekirdeklerinden öğrenmiş. Kahvenin yanı sıra buraya gelmişken şnitzel ve elmalı turta da tüketmelisiniz. Opera binasında müzik dinlemelisiniz. Karl Kilisesi’nde de muhteşem opera dinletileri oluyor. Akşam Naschmarket merkezinde yer alan barlar sokağına da uğramalısınız. Pek çok saray ve müze de ziyaretinizi bekliyor olacak, özellikle Mozart müzesi, Freud müzesi, Belvedere Sarayı gibi önerilerimizi belirtelim. Eylül ayında Viyana’da üzüm bağları yürüyüş turları oluyor, kaçırmayın. Yine Eylül’de Viyana Moda Haftası ilgililerini bekliyor olacak.

Close