Close
Ekim Ayı Gezilecek Yerler

Ekim Ayı Gezilecek Yerler

Sizin İçin Ekim Ayı Gezilecek Yerler Kapsamında 7 Ülke/Şehir Seçtik!

Keyifli bir  ‘Ekim Ayı Gezilecek Yerler‘ yazısı sizi bekliyor. Adı Türkçe’de “ekme” eyleminden türemiş olan Ekim ayı, tarlaların ekildiği ay olduğu için bu adı almıştır. 1945’e kadar bu aya “teşrin-i evvel” denirdi. Anadolu’da Ekim zamanına “Gazel ayı” da denir, “gazel” aslında kuru yaprak anlamına gelir. Ekim ayında bitkiler yapraklarını döker. Yaz çiçeklerinin bir kısmı açmaya devam ederken bir kısmı çürür, solar. Güz dönümüdür. Buruk iklimdir. Kışa girmenin iyice habercisidir artık ama yalancı güneşi de vardır. Yağmurun kokusu vardır bu ayda adeta. Ülkemizde kışın habercisi olduğundan biraz havasını değiştirmek isteyenlere özel bir liste yaptık:

Hawaii’de Ekim Ayında Gezilecek Yerler

Hawaii gezilecek yerler 960x431

Ekim Ayı Gezilecek Yerler yazımızın ilk adresi Pasifik Okyanusu’nun tam ortasında yer alan, bir adalar gurubu ve ABD’nin son eyaleti olan Hawaii’dir. Havayolu ile Birleşik Devletlerden 4 saatlik bir mesafede bulunan Hawaii bir turizm cennetidir. Hawaii’de iki tür sezon son konusudur diyebiliriz; Kuru sezonda; Mayıs’tan Ekim’e kadar yağmur yağmaz ama yağışlı sezonda, yani Ekim’den Nisan’a kadar bu bölge oldukça yağmurludur. Hawaii’nin en popüler şehri Honolulu, Ekim itibariyle eğlence ve spor meraklıları için vazgeçilmez bir merkez haline geliyor. Sekiz yıldır Ekim ayında gerçekleşen Hawaii Yemek ve Şarap Festivali de tatilinizi planlarken düşünmenizi tavsiye edeceğimiz detaylardan.

Galápagos Adaları’nda Ekim Ayında Gezilecek Yerler

Galapagos gezilecek yerler
Ekim Ayı Gezilecek Yerler: İkinci sırada Galapagos

Pasifik Okyanusu içinde ekvatorun batısında, üzerinde ve güneyinde yer alan, 50 bin km²’lik bir okyanus alanı içindeki irili ufaklı ellinin üzerindeki adadan oluşuyor. Büyüleyici güzelliğe sahip olan Galápagos Adaları aslında yanardağ patlamalarının ürünü. Galapagos Adalarının bir bölümü hala etkinliğini sürdüren çok sayıda yanardağ ihtiva ediyor. Yüksek yanardağlar adanın sarp ve engelli yapısını daha da belirginleştiriyor. Ekim ayında Galapagos heron kuşlarının zamanı. Yine bu ayda şanslıysanız balina köpekbalıklarından ve deniz aslanlarından görmeniz mümkün.

Ekvator Hakkında Bilgi

 

Taipei’de Ekim Ayında Gezilecek Yerler

Taipei gezilecek yerler
Ekim Ayı Gezilecek Yerler: Üçüncü sırada Taipei

Taipei, Tayvan adasının başkentidir. Kendine has bir kültüre ve eşsiz bir modern tarza sahip olan muhteşem bir şehirdir. Taipei’de Linjiang gece pazarları, parklar, müzeler, alışveriş semtleri, yeraltı çarşıları, tapınaklar ve şehrin daha pek çok sembol yapılarını görmelisiniz. Taipei Zoo, dev bir park gibi, kocaman bir hayvanat bahçesi. Penguenler, goriller, pek çok canlı özenle bakılıyor burada. Yılda beş milyondan fazla ziyaretçisi ile dünyanın en çok ziyaretçi çeken müzelerinden birisi olan Ulusal Saray Müzesi’ni gezmeden gelmeyin. Taoizm’in en önemli tapınaklarından birisi olan Lungshan tapınağını da görmelisiniz.

Vietnam’da Ekim Ayında Gezilecek Yerler

Vietnam gezilecek yerler

Güneydoğu Asya’da yer alan Vietnam yakın zamana kadar sadece savaşlarla anılırken son dönemde turistik yönüyle de ilgi çekmeye başladı. Yüzlerce yıl süren savaşlar ve işgallere maruz kalmış bir ülke olan Vietnam, bugün dünün yaralarını sarmış, kapılarını yabancılara sonuna kadar açmış, güler yüzü ve misafirperverliğiyle herkesi ağırlamakta. Ayrıca Asya’da suç oranı en az ve en güvenli yerler arasında Vietnam. Sırt çantalı gezginler için de gözde bir ülke olarak sayabileceğimiz Vietnam’da günde 15$ bütçe ile tatil yapmak, gezmek mümkün.

Mekong Nehri, yaklaşık 4350 km uzunluğu ile Güneydoğu Asya’nın hayat damarı olan bir nehir. Beyaz kumlu plajlar, tropik ormanlar, irili ufaklı köy ve kasabalarıyla burası ilginç ve zengin bir coğrafya. Bu arada Vietnam bu yönüyle pek bilinmese de dünyanın en büyük ikinci kahve üreticisi konumunda. Vietnam’a gitmişken mangosten, dragon fruit, rambutan gibi egzotik meyveleri de yemeden gelmeyin deriz.

Vietnam’da da Almanya’da olduğu gibi her yıl Ekim ayında düzenlenen Oktoberfest var. Alman başkonsolosluğu bu festivale sponsor olarak geçerlik kazandırmış. Ho Chi Minh City’de bulunan Yeniden Birleşme Sarayı’na bir yolculuğa çıkın ve doyurucu Alman yemekleri ile müziğin keyfine varın. Oktoberfest Vietnam Windsor Plaza Otel’de Alman oyunları, gece piyangosu, açık büfe yemekler ve olmazsa olmaz biralar eşliğinde her yıl 14.000’den fazla kişiyle kutlanmaktadır. Münih’in altı milyonluk ziyaretçi listesinden biraz daha küçük olsa da küçük çaplı ve keyifli kutlamalar sunmaktadır.

Vietnam Hakkında Bilgi  Vietnam Turları

 

Amsterdam’da Ekim Ayında Gezilecek Yerler

Amsterdam gezilecek yerler

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın turistik meşhurluğunu ve genelde yapılması gerekenleri anlatmaya gerek yok diye düşünüyoruz: çılgın ve renkli gece hayatı, muhteşem kanalları, hayranlık bırakan müzeleri, harika çiçek pazarları, uzayıp giden şahane bisiklet yolları….

Dam meydanı, Volendam, Van Gogh müzesi, coffee shop’lar. Anlata anlata bitiremeyiz. Ekim’de ise Amsterdam’da dünyaca ünlü bir festival var: Amsterdam Dance Event festivali, şehrin çeşitli mekanlarında 5 gün boyunca ünlü DJ’lerin elektronik müzik adına insanları doyurduğu bir festival. Bu festival, özellikle bu ortamları sevenler için kaçırılmaması gereken bir festival.

Dünya üzerinde 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı, Hollanda’da 1 hafta boyunca kutlanır. Amsterdam’lılar, inanılmaz makyaj ve kostümlerle partilerde yer alıyorlar. Üstelik her sene konseptin bir teması da var. Örneğin, 2017 itibariyle bu tema oyuncaklardı. Bu tarihlerde Amsterdam’da sokaklarda Chucky bebekleri ya da lahana bebekleri dolaştı. Örneğin Halloween party için Hotel Arena’da partiye katılabilirsiniz. Cadılar Bayramı etkinlikleri, ayın 20’sinde başlayıp ay sonuna kadar devam ediyor.

Grönland’da Ekim Ayında Gezilecek Yerler

Grönland gezilecek yerler

Bu uçsuz bucaksız dev buzul adası, aslında pek de popüler bir turistik bir ülke sayılmaz. Kuzey Kutbu’nda yer alan Grönland geniş coğrafyasında son derece az sayıda insanın yaşadığı, buzullar, balinalar, foklar, ren geyikleri ile farklı seyahatlerin heyecanını yaşamak isteyenler için ise harika bir ülke.

Grönland’ın Kangerlussuaq bölgesinde düzenlenen Albatross Polar Circle Maratonu Ekim’de gerçekleşiyor ve ortalama -15 derece ısıda koşuluyor. Tundralar, kutup çölleri ve buz kırıklarıyla dolu 3 kilometrelik bir alandan oluşan parkurda koşanlar Misk sığırları ve kutup fokları görme şansını da yakalamış oluyor. Size göre olup olmadığına siz karar verin.

Taipei’de Ekim Ayında Gezilecek Yerler

Taipei gezilecek yerler

Taipei, Tayvan adasının başkentidir. Kendine has bir kültüre ve eşsiz bir modern tarza sahip olan muhteşem bir şehirdir. Taipei’de Linjiang gece pazarları, parklar, müzeler, alışveriş semtleri, yeraltı çarşıları, tapınaklar ve şehrin daha pek çok sembol yapılarını görmelisiniz. Taipei Zoo, dev bir park gibi, kocaman bir hayvanat bahçesi. Penguenler, goriller, pek çok canlı özenle bakılıyor burada. Yılda beş milyondan fazla ziyaretçisi ile dünyanın en çok ziyaretçi çeken müzelerinden birisi olan Ulusal Saray Müzesi’ni gezmeden gelmeyin. Taoizm’in en önemli tapınaklarından birisi olan Lungshan tapınağını da görmelisiniz.

Hindistan’da Ekim Ayında Gezilecek Yerler

Hindistan gezilecek yerler

Güney Asya’da bulunan Hindistan, 1,5 milyar nüfusu ile dünyadaki en büyük ikinci ülkedir Hindistan hem din hem de kültür zenginliğine sahiptir. Sinemasıyla, mutfağıyla, müziğiyle, dansıyla bambaşka bir kültürü vardır. Hindistan dünya üzerinizde görülebilecek en farklı yer olabilir. Hindistan’da Mayıs sonlarına doğru muson ilk işaretlerini göstermeye başlar. Bölgede her gün yağmur yağar ve güneşin çıkması ile aşırı sıcaklar başlar.

Ekim gibi neredeyse tüm ülkede muson biter. Bu dönem Hindistan’ın birçok yeri için gezi zamanıdır. ‘Işık Festivali’ Divali, Hindistan’ın en büyük ve aydınlık festivallerinden biridir. Gerçek anlamı ‘Işık Yolu’ olan Divali, aslında iyinin kötüyü yenmesinin zaferiymiş gibi düşünülerek kutlanıyor. Divali zamanı inananlar için tapınaklarda ayin düzenlenir.

Her yer ışıklarla süslenir. Dört gün boyunca insanlar et yemez ve alkol kullanmaz. Kadınlar abartılı, süslü makyajlar yapıp, ışıltılı kıyafetler giyerler. Evlerin ve havai fişeklerle gökyüzünün aydınlatılması, cennete olan hürmetin ifadesidir.

Hindistan Hakkında Bilgi  Hindistan Turları
Close