Close
Kasım Ayı Gezilecek Yerler

Kasım Ayı Gezilecek Yerler

Kasım Ayı Gezilecek Yerler Kapsamında 6 Ülke Seçtik!

Yılın 11. ayı, kışın artık net bir şekilde başlangıcı. Songüz. 1945’te adını aldı bu ay. Bir iddiaya göre Koç Katımı, Katım Ayı sebebiyle, t’nin s’ye dönmesiyle Kasım olmuştur. Peki havaların iyice soğuduğu, kara kışın kendini göstermeye başlayacağı bu dönemde dünyada nerelerde güzel güzel gezilebilir? Sizin için seçtik:

Meksika’da Kasım Ayında Gezilecek Yerler

meksika gezilecek yerler

Yakın arkadaşların ve ailelerin bir araya gelerek ölülerini anması ve arkalarından dua etmesi üzerine kurulu olan Ölüler Günü, her yıl 31 Ekim gecesinde başlayıp 1 ve 2 Kasım’da devam ediyor. Katolik inancının “All Saints Day” ve “All Souls Day” isimleriyle iki güne yaydıkları bu kutlamalar hala pagan inancının esaslarını taşıyor. Bu gün karnavalesk bir şekilde, adıyla tamamen zıt, rengarenk kutlanıyor.

Çünkü bu bir yandan da yaşamın kutlanması onlar için. Ekim sonunda Meksika’ya gitmenizi, bu muhteşem festivalin tadını çıkarmanızı, Kasım ayında da Meksika’da gezmeye devam etmenizi tavsiye ederiz. Meksika’da yaz ayları oldukça nemli ve sıcaktır. Kasım-Şubat arası ise ılık ve güneşlidir. Yağışlar son bulur. Müzeleri, mutfağı, doğası, mimari yapısıyla sizi büyüleyecek bir bölge.

Meksika Hakkında Bilgi  Meksika Turları

 

Arjantin’de Kasım Ayında Gezilecek Yerler

arjantin gezilecek yerler

Arjantin, egzotik bölgeleri, muhteşem manzaraları, leziz yemekleri ve yaşayan kültürü ile görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Tango’nun doğduğu Buenos Aires’i de anmadan geçmeyelim. Pitoresk vadiler, dağlar, saraylar, kiliseler… Ekim ve Kasım ayı bölgede bahar sezonu olarak geçiyor. Güney bölgeleri dışında her yerde rahatlıkla gezebilirsiniz. And dağlarına tırmanabilirsiniz, Aconcagua’yı ziyaret edebilirsiniz. Jacaranda ağaçlarına hayran kalabilirsiniz. Eva Peron müzesini gezmeyi de unutmayın.

Meksika Hakkında Bilgi  Meksika Turları

 

Costa Rica’da Kasım Ayında Gezilecek Yerler

Costa Rica gezilecek yerler 960x431

Bölgenin Pasifik tarafı Kasım’da hala güneşli iken Kayaripler tarafı ise hala yaz sonunu yaşamakta. Bu dönemde plajlar da boş olacak, mekanlar da ucuzlayacak. Arada yağmurlara denk gelebilirsiniz ama iddia ediyoruz, seveceksiniz. Rehberli kahve turlarına katılın, mutheşem şelaleleri gezin, hayvanat bahçelerinde jaguarlarla pumalarla göz göze gelin.

Costa Rica Hakkında Bilgi

Yeni Zelanda’da Kasım Ayında Gezilecek Yerler

İki büyük adadan oluşan bir cennet. Matamata’da Hobbit evlerini görmeye hazır olun! Balina görmek için turlara katılın. Waitomo’da yer alan Glowworm Caves’i mutlaka ziyaret edin. Muhteşem bir mağara. Kasım’da Garden Malborough adlı bahçe etkinliğine mutlaka katılın. 7-10 Kasım tarihleri arası gerçekleşen etkinlikte muhteşem Marlborough doğasını kutlayın, muhteşem genişlikte bahçelerde kendinizi kaybedin, partilere katılın, yeni yıl alışverişlerinizi şimdiden yapın, workshop’lara katılın.

Yeni Zelanda Hakkında Bilgi  Yeni Zelanda Turları

 

Tayland’da Kasım Ayında Gezilecek Yerler

tayland gezilecek yerler 960x431

Tayland’ın Lopburi bölgesinde her yılın Kasım ayında Maymun Festivali gerçekleştiriliyor. Bölgede Hindu geleneğine dayanan bir mitolojik inanış var, buna göre Lopburi bölgesindeki bir gelin, yedi başlı iblisin elinden köydeki maymunlar tarafından kurtarılmış. Bu bölgede tam 3 bin maymun yaşıyor. Monkey Buffet Festivali olarak geçen festivalde bolca meyve sebze ve şeker maymunlara sunuluyor. Tayland ve Pattaya’ya gelmişken Mercan Adası’na uğramanızı da tavsiye ederiz ısrarla.

Tayland Hakkında Bilgi  Tayland Turları

 

Nijerya’da Kasım Ayında Gezilecek Yerler

Nam-ı diğer Afrika’nın devi. Dünyanın en kalabalık 7. Ülkesi. Sarıhumma tehlikesine karşı mutlaka aşılarınızı yaptırıp gitmelisiniz. Kasım Mart arası kurak olan Nijerya, Nisan-Ekim arası ise epey yağışlı. Kasım ayında Nijerya’yı gezmeye karar verirseniz size bonus olarak Afrika Uluslarası Film Festivali’ne de denk geleceğinizi hatırlatalım.

Kanada’da Kasım Ayında Gezilecek Yerler


Niagara Şelaleleri: 1950 senesinden beri her yıl Kasım’da Kanada Ontario’da yapılan Kış Işık Festivali gerçekten görülmeye değer. 5 kilometrelik Niagara Parkı, ışıklandırılan 3 milyon ağaç ile adeta bir Niagara Harikalar Diyarı’na dönüşüyor. Gökkuşağı gibi renklenen şelale nefes kesici bir görüntü yaratıyor. Festival boyunca kışa dair çeşitli etkinlikler yapılıyor, en etkileyici ve talep gören ise, her sene yapılan Yeni Yıl Konserleri Serisi. Kuzey Amerika kıtasının en popüler rotalarından biri olan Niagara Şelalelerini en güzel haliyle görmek için harika bir zamanlama. Goat Island’taki Terrapin Point’in şelaleyi görmek için harika bir nokta olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Kanada Hakkında Bilgi  Kanada Turları

 

Close