Close
Aralık Ayı Gezilecek Yerler

Aralık Ayı Gezilecek Yerler

Sizin İçin Aralık Ayı Gezilecek Yerler Kapsamında 6 Yer Seçtik!

Yılın son ayı için ‘Aralık Ayı Gezilecek Yerler’ yazısında yine keyifli bir liste sizleri bekliyor! Eski ile yeni yılın arasında kaldığı için bu aya ‘Aralık’ adı verilmiş. Kışın kendini iyice gösterdiği, zorlu hava şartlarının gerçekleştiği, koskoca bir senenin geride kaldığı, yepyeni bir yeni yılın sizi beklediği ay… Ay sonunda yeni yılı kutlayacak olmanın heyecanı. Ama nerede olacağız Aralık ayında? Nerde kutlayacağız bu yenilikleri ve geride kalanları? Sizin için Aralık ayında gezilecek ve yeniyi kutlayacak en iyi bölgeleri listeledik:

Hong Kong’da Aralık Ayında Gezilecek Yerler

meksika gezilecek yerler

Hong Kong’un Kowloon bir yarımadası. İlginç bir mimari yapıya sahip bu kalabalık bölge. Kowloon’da tropikal muson iklimi hakim. Yıllık sıcaklık ortalaması 15-25 derece arası. Okyanusun da etkisiyle bölgede çoğu zaman nemli bir hava var. Aralık’ta ise hava ortalama 20 derece, nem yok, yağış yok. Kowloon Liman Bölgesi, Hong Kong Adası’nı tüm ihtişamıyla görebileceğiniz en güzel bölgelerden bir tanesidir.

A Symphony Of Lights, size şehri muhteşem bir ışık gösterisi halinde gösterebilecek bir yerdir. Her akşam saat 8’de renkli bir ışık gösterisi ile Kowloon’un güzelliklerini gözlemleyebilirsiniz. Knutsford Terrace, Ashley Road, Mody Road/Centenial Garden ve de Tung Choi Caddesi geceleri eğlence arayanlar için önemli caddelerdir.

Aralık’ta bölgede Kış Festivali düzenlenir. Bu festival yılın en kısa gününü belirlemek ve katılımcılar yeni giysiler giyerek kışın dönüşüm noktasını aile ve arkadaşlarıyla kutlarlar, eğlenirler.

Çin Hakkında Bilgi  Çin Turları

 

Sydney’de Aralık Ayında Gezilecek Yerler

sydney gezilecek yerler 960x431

Dünyada yeni yıla giren ilk şehirlerden biri olarak dünyanın en ünlü ve en büyük yılbaşı kutlamasını da adeta bir festival gibi düzenliyor. Hazırlıklar haftalar öncesinden başladığından Aralık ayı Sydney’de cennet gibi. Düzenli caddeleri, göz alıcı plajları ve dünyaca ünlü opera binasıyla Sydney dünyanın en göz alıcı şehirlerinden biri zaten.

Güney yarı kürede yer alan Avustralya’da mevsimler Türkiye’nin tam tersi zamanlarda yaşanıyor. Aralık’ta boylu boyunca uzanan plajlarda denizin ve güneşin keyfini çıkarmanız mümkün. Şehirde denize girmek için en ideal noktalardan Bondi Plajı’nı tavsiye etmeden geçmeyelim. Yılbaşı gecesi gerçekleşecek muhteşem havai fişek ve ışık gösterilerini kaçırmayın. Yeni dünya şaraplarından mutlaka için. Karşınıza onlarca yılbaşı partisi çıkacak, birini seçin, hepsi şahane olacak.

>Avustralya Hakkında Bilgi  >Avustralya Turları

 

Londra’da Aralık Ayında Gezilecek Yerler

sydney gezilecek yerler 960x431

Eğer yılbaşına yakın bir dönemde, Kasım sonu ya da Aralık ayında Londra’da bulunuyorsanız şehrin birçok bölgesinde çok eğlenceli noel etkinlikleri bulmanız mümkün. Hyde Park’taki Winter Wonderland, Aralık’ta açılıyor.

Türkçe’de Kış Harikalar Diyarı diyebileceğimiz bu festival alanına mutlaka gitmenizi öneriyoruz. Burası içinde atlı karınca, buz pisti gösterileri, sirk, Noel pazarı, canlı müzik, Münih hız treni, 360 derece Londra manzaralı kış kulesi gibi ücretli ve ücretsiz eğlencelerin olduğu muhteşem bir etkinlik alanı.

Londra’daki Warner Bros. Stüdyosunda da Aralık ayı itibariyle tur alabileceğiniz Great Hall, üzerinde kar olan çam ağaçları ile süslenip, uzun masalar, alevli Noel pudingleri ve hindiler ile dekore ediliyor. Harry Potter filmlerinde kullanılan sahne, kostüm ve modellere yakından bakıp, farklı çeşitteki karların nasıl yaratıldığını bu turla keşfedebilirsiniz.

Yine Londra’da Thames nehri kenarında, Fulham semtinde Winterland aktiviteleri sizleri bekliyor. Yapay Eskimo kulübeleri ve kış barınakları içinde içkinizi içip, yemeğinizi yiyebilir, mini golf ve masa tenisi oynayarak eğlenebilirsiniz.

Barcelona’da Aralık Ayında Gezilecek Yerler

sydney gezilecek yerler 960x431

Sıra Alice Harikalar Diyarı benzetmesini yapabileceğimiz bir şehir olan Barcelona’da. Kendine özgü kültürü, mimarisi yeter. Kışın soğuk olur ama Aralık ayını burada geçirecekseniz, özellikle yılbaşını burada kutlayın deriz.

Aralık ayının başından itibaren özellikle Noel gelenekleri için hazırlıklar başlar burada. Meryem’in günahsız gebeliği anlamına gelen Immaculate Conception tatili zamanı yani 8 Aralık’ta evlerde yılbaşı ağacı gibi Caga Tio kurulur. Bu bir gelenektir. Oyuncak gibi bir şey olan bu süs eşyasını evin çocukları her akşam mandalina kabukları ya da benzer şeylerle “beslerler” ve noel gecesi bu oyuncak poposundan hediyeler çıkartır. Noel için kurulan pazarlar da Barcelona’ya özgüdür.

Noele özgü şekerler, çekilen piyangolar, şehrin ışıklandırılması, bütün bunlar tüm Aralık ayına yayılır Barselona’da. Yeni yıl gecesi çalar saat 12:00’yi gösterdiğinde ve 12 gonk ard arda çalmaya başladığında ise meydanda toplananlar 12 üzüm tanesini gong sesine eşlik ederek yerler ve bunun şans getirdiğine inanırlar.

Burada bulunan kulüpler oldukça büyük ve eğlencelidir. Plaça De Catalunya ve Las Ramblas meydanlarında yapılan eğlencelere katılabilirsiniz. Plaj partileri hoşunuza gidiyorsa onlar da mevcut, yeni yılın ilk gün doğumunu plajda izlemek de epey eğlenceli olacaktır.

İspanya Hakkında Bilgi  İspanya Turları

 

Moskova’da Aralık Ayında Gezilecek Yerler

Aralık boyunca lapa lapa yağan karın tadını çıkarmak ve yeni yıla romantik bir atmosferde girmek istiyorsanız, Moskova tam size göre bir yer olabilir. Bembeyaz kar ve sokaklara vuran ışıklar ile harika bir görüntü şöleniyle karşılaşabilirsiniz. Şehrin kendine özgü mimari yapısı da sizi etkileyecek. yüksek. Yılbaşını dilerseniz meydanda, dilerseniz kapalı mekanlarda geçirebilirsiniz. Moskova’da kutlamalar için toplanma mekanı 1990 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine girmiş olan Kızıl Meydan’dır. Gitmişken St. Basil Katedrali’ni görmeden geçmeyin. Vaktiniz varsa Kremlin Sarayını da görmeniz gerekir. Kremlin Sarayı, tarihi yapılar ve kiliseler topluluğunun tamamına verilen bir addır, bir kısmını bile gezseniz yeter. Yine buraya kadar gelmişken Rusya Devlet Kütüphanesi, Bolşov Tiyatrosu, Nazım Hikmet’in mezarını da ziyaret edebilirsiniz.

Rusya Hakkında Bilgi  Moskova Turları

 

Finlandiya’da Aralık Ayında Gezilecek Yerler

Aralık ayı gezilecek yerler listemizin en güzel yerlerden birini en sona sakladık. Müthiş ormanları, şirin kasabaları, planlı kentleri, sanatsal tasarımı, güvenli, modern, yeşil çevresiyle harika bir yer. Finler Korvatunturi Dağı’nın Noel Baba’nın memleketi olduğunu söylerler. Aralık ayı sonunda Finlandiya’da hava soğuk olur, sıcaklık 0 ila -6 derece arasında seyreder. Hava sabah dokuzda aydınlanır, öğleden sonra üç civarında kararır, gündüz altı saatten az sürer. Kış mevsiminde, hele ki noel zamanı kuzey ışıklarını Finlandiya’nın kuzeyindeki Lapland bölgesinden görmek harika olur, bu tarz turlara katılabilirsiniz.

Finlandiya Hakkında Bilgi  Lapland Turları

 

Close