Close
Mart Ayı Gezilecek Yerler

Mart Ayı Gezilecek Yerler

Sizin İçin Mart Ayı Gezilecek Yerler Kapsamında 9 Ülke/Şehir Seçtik!

Baharın kendini kapıdan gösterip pencereden kaçtığı Mart ayı. Tüm umutlarınızla ve iyi niyetinizle kucak açarsınız Mart ayına, ağaçlarda yavaştan kendini göstermiştir beyaz, pembe minik çiçekler. Bahar geldi diye mutlu olursunuz. O anda kararır hava, ani bir sağanak başlar, şaşkın, üzgün yağmura teslim edersiniz kendinizi çaresiz.

Hayaller yeşertip hayaller soldurmuşsunuzdur saniyeler içinde. Gelin bu mart ayı hayallerimizin kontrolü bizim elimizde olsun. Havanın dengesizliklerinin bizi etkilemesine izin vermeden uzaklaşalım buralardan ve dengeli havalara yolculuk edelim. Hem içimiz ısınsın hem dışımız.

Porto Rico Mart ayı gezilecek yerler listemizin ilk sırasında

Karayipler’in kuzeydoğusunda kapladığı küçücük yeri renk ve mutlulukla doldurmuş bir adadır burası. Aktarmalı ve uzun bir yolculuktan sonra ulaşırsınız ama adaya adımınızı attığınız anda bunun hayatınızın bambaşka bir sayfası olacağını da hissedersiniz.

Adanın başkenti San Juan’dır. Adanın yıllardır uğradığı istilaları gözünüze çarpmak ister gibi yükselen Morro Kalesi karşılar bizi bu şehirde, kalenin iç kısımlarına doğru şehir merkezine ilerledikçe arnavut kaldırımlarıyla rengarenk ahşap evlerin oluşturduğu bir harmoni bulursunuz. Yürüyerek gezip adım adım yaşamak isteyeceğiniz sıcacık bir şehirdir burası.

Doğaya uyum sağlamak için doğanın renklerine bürünen evler El Yunque yağmur ormanına yapacağınız seyahate hazırlamak ister sizi. Hiç yağmur ormanı görmediyseniz Porto Rico’dan Atlantik’e açılan müthiş manzara kaçırılmaması gereken bir deneyimdir. O kadar yol gitmişken tüm adayı bir araç ile keşfetmeden dönmemek gerekir bu sıcak adadan.

Adanın güneyindeki Ponces şehri ve bir rom üreticisinin eviyken müzeye dönüştürülmüş müthiş manzarasıyla Castillo Serralles; batıya gittikçe hem sakin hem de dalgalı olabilen sahilleriyle sörfçülere ve tatilcilere kucak açan Rincon; kuzeye gittikçe de dünyanın en büyük yeraltı mağaralarından biri olan Camuy Mağaraları Porto Rico tatilinizin olmazsa olmazlarıdır.

Kanarya Adaları Mart ayı gezilecek yerler listemizin ikinci sırasında

Kanarya adaları fotoğrafı

Ada deyince aklınıza gelen yeşil ve mavi birleşimine bir de güneşin sarısını içine çekip sıkı sıkı tutan upuzun çöller ve volkanik dağlar da eklenseydi sizce de biraz şaşırtıcı olmaz mıydı?

Atlas Okyanusu’nun bir kıyısında el ele tutuşup beraber kalmaya çalışan 7 adasıyla Kanarya Adaları işte sizi bu yeşil ve mavinin arasına sızmış çölleriyle şaşırtacak kadar güzel. Tenerife ve Gran Canaria en büyük 2 adadır.

Doğal parkları; volkanik alanlarıyla Afirka ve Güney Amerika ruhunu tek bir adada birleştirir Tenerife; Gran Canaria ise öyle bir adadır ki; 7 adada bulunan her bir mucizeyi ayrı ayrı kendi bünyesinde birleştirerek bir vücut yapar. Kanarya Adaları’nın diğer her biri ise palmiye ağaçlarıyla çölleri inanılmaz bir uyumla sergiler. Tropikliğin doğasından çok ruhunu yansıtan bu adalar birleşimi çok uzun mesafeler kat etmeden ulaşılabilecek ender deneyimlerdendir bizim için.

Cape Town Mart ayı gezilecek yerler listemizin üçüncü sırasında

Güney Afrika’nın büyüleyici şehri Cape Town. Çoğu zaman sisli ve öfkeli gibi görünse de aslında dinginliğini şehre indiren Masa Dağı ve kendinizi bu dağında zirvesinde hayal edip gözlerinizi kapattığınızda; size cennet burada varolmuş ve yok olmuş diye düşündürecek şehir manzarası ve bu hayalin peşine gelecek eşsiz Cape Town şarabı…

Masa Dağı’nın eteklerine kurulup; Atlas ve Hint Okyanuslarının kucağına serilmiş bu şehirde birleştiriciliğin gücü her bir zerresiyle sarar sizi. Hem Avrupa, hem Afrika hem de bir Amerika şehri olabilmeyi başarmıştır bu eşsiz şehir. Tarihin yansıması bir mimariye sahip sokaları ve kiliseleri; bembeyaz kumsalları, botanik bahçeleri ve egzotik bitkileriyle aklınıza ‘Büyülendim’ kelimesinden başka bir kelimenin gelmeyeceği bir şehirdir.

Şehrin en ucu Ümit Burnu’na, Cape kürklü foklar ve Afrika penguenleri eşliğinde yapacağınız yolcukla sanki yüzyıllar sonra burayı ilk kez siz keşfediyormuşsunuz gibi nostaljik bir havaya bürünmemek de imkansızdır. Mart ayında gitmişken şehrin Caz Festival’ini de kaçırmamak gerekir.

Güney Afrika Hakkında Bilgi  Güney Afrika Turları

 

Küba Mart ayı gezilecek yerler listemizin dördüncü sırasında

Küba Gezi Turları Fotoğraf

Evet hala vaktimiz var, evet hala geç kalmadık ve evet burası hala devrimin, müziğin ve aşkın ülkesi.  Devrimin ruhunu sokaklarında taşıyan Havana, güler yüzlü ve hayat dolu insanlarıyla karşılıyor sizi; rengarenk sokakları bir de kendi enerjileriyle renklendiriyor bu insanlar.

Pınar del Rio’nun adeta kendisine saklamak istercesine etrafını çevirdiği Vinales Vadisi yeşilin her tonuna ev sahipliği yaparak görsel bir şölen sunuyor sizlere. Devrimin doğduğu şehir Santa Clara, Ernostu’nun hayallarine götürüyor sizleri.

Renk renk sokakların ve evlerin tüm renklerini toplayıp hepsini mavinin binbir tonuna dönüştüren denizi ve incecik kumların üzerinde süzüleceğiniz sahilleriyle Trinidad, kısacası anlatmakla bitmeyecek bir rüyalar alemi Küba..

Küba Hakkında Bilgi Küba Turları

 

Brezilya Mart ayı gezilecek yerler listemizin beşinci sırasında

Brezilya gezi turları fotoğrafları

İlk ve tek değil biliyoruz ama kesinlikle dünyanın en büyük karnavalı. Dünyanın bir çok yerinde yapılsa da Rio Karnavalı tüm görkemiyle kendini dünyaya tanıtmayı başarmış.

Rengarenk kostümleriyle sokakları dolduran Brezilyalılar ve dünyanın dört bir yanından bu geçidi izleyebilmek için gelmiş milyonlarca insan. Her yer ışıl ışıl, her köşeden ayrı bir melodi yükseliyor. İnsanın içine işleyip istemeden bile olsa ritme ayak uydurmasını sağlıyor müzik; ki istememek imkansız atmosfer sizi zaten içine çekiyor.

Ayrıca festival zamanı olduğu için şehrin her bir sokağında ayrı bir eğlence düzenleniyor. Dünyaya müzik, dans ve eğlence için gelmişsiniz gibi yaşıyorsunuz burada. Diğer her şey geride kalmış, tasalarınız artık sadece bir şarkının notaları olabilir. Yenilenip, yaşamak için yeniden motivasyon kazanacağız ve buna kesinlikle değecek bir kaçamak..

Brezilya Hakkında Bilgi  Brezilya Turları

 

Bermuda Mart ayı gezilecek yerler listemizin altıncı sırasında

Gerçek bir gezi, gerçek bir maceradan oluşmalı ve gerçek bir macera da henüz yoldayken başlamalıdır değil mi? Gözü kara gezginlerimizin hiç düşünmeden uçağa atlayıp sonra da içten içe ‘Nolur bir an önce Bermuda’da inmiş olalım’ dediklerini duyar gibiyim.

Adı bile korkutsa da; sırrının çözülmesiyle artık içimiz rahat seyahat edebileceğimiz; 138 mercan adasının köprülerle birbirine bağlanmış ve Kuzey Atlantik’in ortasına kondurulmuş gibi duran Bermuda Adası; lacivert ve turkuaz arasında hiç bilmediğiniz tonları keşfedebileceğiniz okyanus sularıyla karşılıyor sizi. Küçücük bir ada burası, bir uçtan bir uca her bir karesini keşfetmek mümkün.

Hamilton’ın renkli sokaklarıyla, gri taşların göğe yükseldiği Katedral’i ve adayı korumayı kendine görev edinmiş gibi dimdik duran Hamilton Kalesi bile bir uyum oluşturmuş kendi içinde.. Adanın tarihi mirası St. George ise bitmemiş katedrali, kilisesi ve fantastik yeraltı mağarası ile tarih ve doğanın eşiğine götürüyor sizi.

Güney Afrika Safari Mart ayı gezilecek yerler listemizin yedinci sırasında

kenya safari turları fotoğrafı

Afrika; kıtaya adım attığınızda sanki zamanın başlangıcına dönmüşsünüz gibi hissettirir size. Zaman, yaşam, ölüm hepsi burada var olmuştur sanki. Doğa yönetir bu kıtayı.

Yeniden hatırlarsınız burada evren denen bir vücudunda bir organ olan bireyler olduğunuzu. Yani evrenin bir parçası olduğunuzu…  Hafifçe ıslık çalan rüzgarın gün doğumuna saygıyla eşlik ettiği, heyecanlı bir yolculukla başlar safari turları; yol boyunca her an ‘an’da kalmanız gerekir çünkü hiçbir şeyi kaçırmak istemez insan, hızlıca koşarak geçecektir belki leoparlar, çitalar ya da uzaktan süzülen bir file denk geleceksiniz.

Bu süprizlerle dolu yolculuğun her anını hatırlamak istersiniz sonrasında ve o yüzden de ‘an’a odaklanırsınız. Parçası olduğumuz doğal yaşamı hatırlamak için muhteşem bir fırsattır bu yolculuk. Güney Afrika; Kenya, Krueger, Tanzanya’nın muhteşemliklerini yarıştırdıkları ‘Milli Park’ları ile harika bir safarinin ortak adresidir.

Brezilya Hakkında Bilgi  Brezilya Turları

 

Meksika, Catemaco Noche Brujas’da Mart ayı gezilecek yerler listemizin sekinci sırasında

Meksika Ölüler Günü Fotoğrafı

Catemaco, harika doğasıyla pastoral şiirlere konu olabilecek kadar baştan çıkarıcı küçücük bir Meksika şehri. Ancak haritaya adını ‘Büyücüler ve Cadılar  Şehri’ olarak yazdırmıştır. Büyücülere, hafif ürpertici ortamlara, efsanelere ilgi duyanların buluşma noktası Catemaco’da  Mart ayı Noche de Brujas yani “Cadılar Günü” kutlamasına ev sahipliği yapılır.

Şifacılar, tedavi edilemeyen hastalıklara “deva oluyor”, bitkilerden oluşan iksirler yapıyor, auranızı yorumluyor, lanetli olup olmadığınıza karar veriyor ve geleceğinizi “görebiliyor.” Kısacası ruhani bir deneyim sizi bekliyor. Ama yine Noche de Brujas bilmenizde fayda olup gitmeye kendinizin karar vermesi gereken festivallerden biri.
Brezilya Hakkında Bilgi  Brezilya Turları

 

Burkina Faso’da Festima Mart ayı gezilecek yerler listemizin dokuncu sırasında

Kuzey Afrika’nın kara ülkesi Burkina Faso. Birçok farklı etnik kökenden insanın birlik içinde yaşadığı ve farklılıkların renklere dönüştüğü sarı topraklar.

Renkli boyalı köyleriyle Kassena halkı, sağlamlaştırılmış evleriyle Lobi köyü, Gizemli Loropeni Kalıntıları ve Obire’nin mezarı, ilginç ve eski evlerin oluşturduğu sıra dışı mahalleri  ve dost canlısı insanlarıyla Bobo-Dioulasso ve yerel halkın  Afrika maskeleriyle köylülerin geleneksel şarkılarda ettikleri danslarla sizlere anlattıkları hikayeler eşliğinde Festima Festivali.

Batı Afrika’nın en ilginç ülkelerinden birinde harika bilgiler sunan heyecan verici bir yolculuk.

Close