Close
Şubat Ayı Gezilecek Yerler

Şubat Ayı Gezilecek Yerler

Sizin İçin Şubat Ayı Gezilecek Yerler Kapsamında 9 Yer Seçtik!

Kışın artık iyice kendini gösterdiği, erken çekilen güneşin havayı karanlığa bürüdüğü ve ruhumuzun aydınlık peşinde koştuğu Şubat ayı..

Ne zaman doğup battığını anlamadığımız güneşin yüzüne hasret kaldığımız ve kısacık günlere sığdırmaya çalıştığımız onca keşmekeşi ve stresiyle şehir hayatı. Tam da kaçıp uzaklaşmaya ihtiyaç duyduğumuz ama yaz gelse de tatile gitsek diye hayallerle sadece günü geçirmek için yaşadığımız zamanlar…

Halbuki tatilin mevsimi olmamalı ya da her mevsimin kendine göre bir tatili olmalı bu hayatta. Nasıl olsa 28 gün, yılın en kısa ayı çabuk geçer diye beklemenize gerek yok, atın kendinizi yollara…

Sri Lanka; Galle Şubat ayı gezilecek yerler listemizin ilk sırasında

sri lanka gezilecek yerler fotograf

Hint Okyanusu ada ülkesi olan Sri Lanka tüm yıl muson yağmurları etkisi altındadır.Ülkenin güneybatısında bulunan Galle şehrinde Muson yağmurlarına yakalanmadan, kendiniz için kendi kış güneşinizi doğurabileceğiniz bir tatil planlayabilirsiniz.

Bir kaleiçi şehri olan Galle; alçak surların arasında labirent gibi kıvrılan dar sokakları ile tatilinizi manevi bir yolculuğa dönüştürür. Antik döneme dayanan kültürü ve yaygın Budist inancının etkisiyle Sri Lanka, dini festivaller ve seremoniler ülkesidir ve ülkede her ay ‘Poya’ yani dolunay günü kutlanır.

Dolunay’a saygı amacıyla düzenenlen bu törenlerde Budist kültürüne tanıklık edip ruhunuzun derinliklerinde bambaşka duygular keşfedebilirsiniz.

Sri Lanka Hakkında Bilgi

 

Bahamalar Şubat ayı gezilecek yerler listemizin ikinci sırasında

Belgesellerde izleyip hayran kaldığımız, masmavi sular arasında rengarenk dikkat çeken ve olağanüstü bir ahenkle dalgalanırken yine de sabit kalan mercan resifleri…

Bahamalar işte bu muhteşem resiflerle tanışmanın en güzel adresi.  Florida ve Küba’yla aynı okyanusu paylaşan Bahamalar, uzun bir yolcuğun ardından sizi karşılayan turkuaz denizi ve gökyüzüyle daha ilk adımınızda sizi dinlendirecek ve huzur verecek bir ada.

Yılın her ayı sıcak olan bu ada ülkesi her mevsim turistlere ev sahipliği yapsa da genel de yaz ayları daha kalabalık olur. Bu sebeple Şubat ayında hem dilediğinizce deniz, kum, güneş üçlüsüyle arkadaşlık edip hem de sakin bir tatil geçirebilirsiniz.

 

Serengeti Şubat ayı gezilecek yerler listemizin üçüncü sırasında

Sonsuzluğa uzanan sarı topraklar üzerinde yeşermiş ağaçlar ve birbirinden farklı onlarca türe yaşam kaynağı olan kocaman bir yuva. Serengeti Milli Parkı şüphesiz ki; dünyada ‘vahşi yaşam’ın hala tüm doğallığıyla korunduğu en büyük alan.

Var olmak için av ya da avcı olmak zorunda burada hayvanlar. İnsanlığın hayvanlar üzerinde hakimiyet kuramadığı sadece izlemekle ve gözlemlemekle yetindiği ender topraklardan. Harika fotoğraflar çekmek için uğrayabileceğiniz en güzel duraklardan biri.

 

Hindistan, Holi Festivali Şubat ayı gezilecek yerler listemizin dördüncü sırasında

Hindistan Turu Gezi Fotoğrafları

Tanrılar, efsaneler, farklılıklar, renkler ülkesi Hindistan. En çok baharın gelişini müjdeleyen Holi Festivali zamanında hissettiriyor bu ülke başka bir dünya olduğunu. Hem gizemli, hem olduğu gibi; hem karmaşık, hem dingin; kısacası tezatlıklar içinde gönülçelen bambaşka bir diyar burası.

Özellikle de Holi Festivali zamanı Hindistan’ı bir bütün halinde tanıyıp özümseyebileceğiniz bir dönem. Efsane’ye  göre ; “ Kendi teni karanlık olduğu için arkadaşı Radha’nın rengarenk tenini kıskanan Hint Tanrısı Lord Krisha, doğanın bu adaletsizliği karşısında annesi Yashoda’ya dert yanınca, annesi küçük oğluna yüzünü Radha’nınki gibi kendi seçtiği renklerde boyamayı önerir. Krishna bu teklifi seve seve kabul eder ve yüzünü boyar. Daha sonra bu oyun popülerlik kazanır ve zamanla bir festivale dönüşür”

Baharın gelişini en renkli ve eğlenceli şekilde ilan eden bu festival, taklitlerinden kaçınarak mutlaka yerinde yaşanması gereken bambaşka bir Hindistan deneyimi sunar sizlere.

Hindistan Hakkında Bilgi  Hindistan Turları

 

Senegal Şubat ayı gezilecek yerler listemizin beşinci sırasında

Afrika’nın en batı ucunda, sanki kıta ayaklarını denize sokuyormuş gibi uzanmış renkli bir ülke Senegal.

Deniz kenarına dizilen restoranları ve yerel müzik gruplarının ev sahipliği yaptığı eğlenceli akşam yemekleri ile; kendinizi tam bir turist gibi hissedebileceğiniz ve macera dolu bir Afrika tatili yaşayabileceğiniz bir diyar. Senegal Nehri’nin üzerine kurulmuş Dakar şehri; sabaha kadar ayakta kalan canlı bir şehir.

Pembe Göl çevresinde , şarap eşliğinde izleyebileceğiniz gün batımı ve gün doğumlarıyla farklı bir kıtanın üzerinden Güneş’in varlığına tanıklık edebileceğiniz, deniz kabuklarından oluşmuş Joal Fadiouth adasıyla doğadan bir kez daha etkileneceğiniz, daracık sokaklarıyla kölelerin ilk evi olarak da bilinen Goree adasında dolaşabileceğiniz, otantik ve bir o kadar da renkli ve akıllara kazanacak bir tatil Senegal.

Kosta Rika Şubat ayı gezilecek yerler listemizin altıncı sırasında

Pasifik ve Atlantik Okyanuslarını incecik bir çizgi gibi ayıran Kosta Rika, Orta Amerika’nın “zengin sahili”dir. Kelime anlamının tam karşılığını veren Kosta Rika’da; ucunu göremediğiniz sahillere yeşil yapraklı ağaçları ve bulut ormanlarıyla sonunu göremediğiniz yüksek dağlar arkadaşlık eder.

“Egzotik” kelimesini her şeyin başına sıfat olarak ekleyebileceğiniz Kosta Rika’da şimdiye kadar hiç görmediğiniz egzotik hayvanlar; egzotik bitkiler; egzotik volkanlar; egzotik sahiller ve egzotik dağlar ile tatilinize baştan sona “egzotik” bir hava hakim olur.

Kosta Rika Hakkında Bilgi

 

Oahu, Hawai, Rika Şubat ayı gezilecek yerler listemizin yedinci sırasında

Zihnen ve bedenen uzaklaşmak çoğu zaman en çok ihtiyacımız olan şey. Bedenimizi uzaklaştıramadığımızda hayallere dalarak ruhumuzu ve zihnimizi uzaklaştırmayı deneriz bazen, bazen de başarırız uzaklara gitmeyi ama aklımız hep geride kalır nedenini anlamadığımız bir şekilde.

İkisini aynı anda başarmak tek başına zordur. Bu yüzden de yardıma ihtiyaç duyarız çoğu zaman. Aradığınız yardım ayaklarınıza geldi demek için uzun bir destinasyon olsa da Hawai; Hawai’nin en kalabalık, en canlı ve ışıl ışıl adası Oahu’da iç dünyanıza yapacağınız bambaşka bir yolculuğu deneyimlemek için gitmeyi asla gözünüzde büyütmeyeceğinize eminiz.

‘Dönüşüm’ nerede başlar; kiminle başlar ve nasıl başlar sorularının cevabını bulurken; diğer yandan da Şubat ayının ortasında hem bedeninizi hem ruhunuzu ısıtacak sıcacık bir tatil yapabilirsiniz.

Kuala Lumpur, Thaipusam Festivali Rika Şubat ayı gezilecek yerler listemizin sekinci sırasında

İnsanların inandıkları şeyler uğruna neler yapabileceklerine, bazen böyle ilginç festivallerle tanık oluruz.

Onlarca festivale gitseniz de; burada tanık olduklarınız sizi hayatın, inanışın bambaşka bir seviyesiyle tanıştırarak yepyeni şeyler öğretecektir size. Hindu Tanrıları’ndan biri olan Lord Murugan’a duyulan saygıyı göstermek amacıyla, Lord Murugan heykellerinin ziyaret edildiği bugün bir çok ülkede anılsa da; bu heykellerin en büyüğünün bulunduğu; Kuala Lumpur’un kuzeyindeki Batu Mağaraları’nda festival havasını adeta bir ayine bırakıyor.

Sonrasında bolluk, bereket ve güzellikler getireceğine inandıkları için; ya da en azından Tanrılarından bunları isteme hakkını kendilerinde görebilmeleri için; öncesinde acı çeken; vücutlarına şiş ya da kanca takan Hindular inançlarının fiziksel acının önüne geçtiğini ve acıyı hissetmediklerini söylerler.

272 basamaktan oluşan Batu Mağaraları’na tırmanış; Hindular için bir nevi hac ibadetinin yerini alır. Vücuduna kanca, şiş ve türevlerini takmayan kişiler mağaranın sağ ve sol tarafındaki merdivenleri kullanırken, vücutlarında şiş olan hindular mağaranın ana merdiveni kullanır ve bu 272 basamağı tırmanırlar.  Thaipusam; ne kadar izlemesi zor bir tören gibi gelse de kulağa; bu hayatta yaşanabilecek nadir farklı anlardan bir tanesidir ve eğer yapılmamışı yapmak; görülmemişi görmekse sizi mutlu eden; sizin olmanız gereken yer bu festivaldir.

Meksika Şubat ayı gezilecek yerler listemizin dokuncu sırasında

Üzerine ne söylersek söyleyelim, ne yazarsak yazalım asla yetmeyeceği bir kültür, asla yetmeyeceği bir tarih. Meksika bir gün hepimizin mutlaka deneyimlemesi gereken bir ülke. Çünkü bu ülkede sadece gezmek, ya da bu ülkeyi sadece görmek yetmez. Bambaşka bir deneyimdir bu yolculuk.

Güneş insanların ruhunu ısıtır burada ve güleryüz mizaçlarının bir parçası olmuştur Meksikalıların. Yucatan Yarımadası’nda bulunan Cancun’daki Chichen Itza’dan Mexico City’deki “Teotihuacan” Antik Şehre kadar Mayaların izlerini bıraktığı toprakların Meksika ateşiyle tutuştuğu ve her bir adımın festival tadında atıldığı efsane ülke.

Zaman ve enerji ayırarak tadını çıkara çıkara, doya doya gezilmesi gereken, bir uçtan diğer uca mutlaka görülmesi gereken rotalarla dolu, farklı bir kültürün tadını damağınızda bırakacak apayrı bir gezi deneyimi.

Meksika Hakkında Bilgi 

 

Close