Close
Hindistan’da Kabile Turu İçin En İyi 5 Yer

Hindistan’da Kabile Turu İçin En İyi 5 Yer

Hindistan, Afrika ile birlikte dünyanın en büyük kabile nüfusuna sahip ülkedir. 80
milyondan fazla alt topluluktan oluşan 533 farklı kabile, Hindistan nüfusunun neredeyse % 10’unu temsil ediyor. Hindistan’daki kabilelerin yaşamları doğayla yakından ilişkilidir ve ülkedeki en bozulmamış ve fotoğrafik ortamlardan bazılarında yaşamlarını sürdürmektedirler. Bu insanlar modern dünyadan büyük ölçüde etkilenmemiş olan, basit yaşayan, ritüellerini ve geleneklerini koruyan çoğu insanlardır.

Burada kabilelerin varlıkları hakkında unutulmaz bilgiler edineceğiniz sıradışı bir Hindistan turu için en iyi beş yeri bulabilirsiniz.

shutterstock_401976520 (Kopyala)

1- Nagaland ve Kuzeydoğu Hindistan

Uzak Kuzeydoğu Hindistan bölgesinde yer alan ve Myanmar ile sınır paylaşan Nagaland’ta 16 ana kabile yer almaktadır. Kohima’ya birkaç saatlik mesafedeki köylere, Hayatta kalan en son kafa avcılarının yer aldığı yer olarak bilinen Mon’un uzaktaki bölgelerine ve Mokokchung’a girerek Nagaland’ın büyüleyici kabile yaşamının tam içerisinde kendinizi bulacaksınız.

Çoğu kişi düzenli bir tura katılarak bu bölgeyi ziyaret etmekte olup, maceraperest bir ruha sahipseniz kendiniz de bu bölgeyi gezebilirsiniz. Her aralık ayında Kohima bölgesinde düzenlenen Hornbill Festivali, ziyaretçilere popüler bir kabile deneyimi sunmaktadır.

 

shutterstock_715925446 (Kopyala)

2- Odisha

Odisha’nın uzak, derin ormanları ve tepelik iç mekanlarında yaşayan ve eskiden kalma mistik yaşam tarzları olan 62 kabile burada ziyaret edilebilir. Çoğu ülkenin güneybatı kesiminde yer almaktadır.

Bazı kabile alanları oldukça erişilemez durumda olduğu, izinler gerektiği ve dil probleminden dolayı Odisha’daki kabileleri ziyaret etmek için organize bir tura ihtiyaç duyabilirsiniz.

shutterstock_716597368_Jagdalpur (Chhattisgarh), India (Kopyala)

3- Chhattisgarh

 Odisha’nın sınırları içerisinde yer alan, küçük ama kültürel eyalet Chhattisgarh, Madhya Pradesh’in bir parçasıydı. Nüfusunun üçte birinden fazlası kabile olup, birçoğu Bastar bölgesinin ormanlık alanlarında yaşamlarını sürdürmektedir.

Çoğunluğu Gond kabilesi olan bu kabileler; el sanatları, müzik ve dans konusunda üretkenlikleri ve alışılmışın dışında evlilik uygulamaları ile bilinirler. Genç erkekler ve kadınlar, Ghotul kulübelerinde gruplar halinde birlikte yaşarlar ve evlenmeden önce özgürce birbirleriyle etkileşime girerler.  Dussehra Festivali, bölgenin en önemli festivallerinden biridir ve buradaki benzersiz tarzıyla kutlanmaya devam etmektedir.

shutterstock_373166365_ Rajasthan, India. (Kopyala)

4- Rajastan

Rajasthan’ın nüfusunun yaklaşık % 15’i kabilelerden oluşmaktadır.  Baskın bir grup olan Bhil kabilesi, Rajasthan’ın asıl yaşayanları arasındaydı. Bu kabile çoğunlukla Güney Rajasthan’da bulunmaktadır ve buradaki birçok şehir adını bir zamanlar orada hüküm veren krallarından almıştır.

Dungarpur’da her Ocak – Şubat aylarında düzenlenen beş günlük Baneshwar kabile fuarını kaçırmayın. Ayrıca Holi Festivalini geleneksel tarzda Banswara’da Bhil’ler ile kutlayabilirsiniz. Geleneksel kıyafetler giyinmiş, kılıç ve çubuklar taşıyan ve bölgenin kabile dansını sergileyenlerini görebilirsiniz. Jodhpur’a da yakın olan Bishnoi köyü ziyaretçilere otantik bir kırsal Rajasthan deneyimi sunar.

Dikkat çeken Bishnoi kabilesi, ağaçları korumak için (diğer Hindular gibi yakmak yerine) ölülerini gömmeyecek kadar doğayı saygılıdırlar ve onunla uyum içinde yaşarlar

shutterstock_425785897_MAHARASHTRA, INDIA (Kopyala)

5- Maharashtra

Maharashtra büyük bir kabile nüfusuna sahiptir. Bu eyalet Bhil, Gond, Mahadev Koli, Pawra, Thakur ve Warli olmak üzere yaklaşık 50 farklı kabile barındırıyor. Bu kabilelerden Mahadev Koli kabilesine ev sahipliği yapan Purushwadi Köyü’dür.

Burda halk doğa ile uyum içinde yaşamakta olup, çiftçilik yoluyla geçimlerini kazanmaktadır. Köyde 100’den fazla ev mevcuttur ve bunların yarısından fazlası gelen ziyaretçileri ağırlamaktadır. Dolayısıyla son derece sıcak ve güleryüzlü olan kabile ailelerinden biriyle birlikte kalabilir ve kabile köyünde yaşamanın nasıl bir şey olduğunu deneyimleyebilirsiniz.

Hindistan hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close