Close
Dünyanın En Büyüleyici Balon Gezisi Noktaları

Dünyanın En Büyüleyici Balon Gezisi Noktaları

Dünyada pek az şey balon seyahati kadar hem gidilen yeri tümüyle yaşatıp, hem de macera ruhunu temsil edebilir.

İşte dünyadaki en sıra dışı balon uçuşu destinasyonları…

shutterstock_335270810_Myanmar (Kopyala)

1. Bagan, Myanmar

Son dönemlerde özellikle revaçta olan, Güneydoğu Asya’nın gizemli ve saklı hazinesi Myanmar, sıcak hava balonuna binilmese bile ziyaret etmek için inanılmaz güzellikte bir yer.

Myanmar’ın küçük antik kenti Bagan, sadece Myanmar’ın karakterinin çoğunu oluşturan bir yer olmamakla beraber, aynı zamanda sıcak hava balonu uçuşu için dünyada en çok tercih edilen yerlerdendir.

shutterstock_105513842_Meksika (Kopyala)

2. Albuquerque, Meksika

Albuquerque, her yıl Ekim ayında gerçekleşen Albuquerque Uluslararası Balon Festivali ile de ünlüdür ve bu dönemde yüzlerce parlak renkli balonun, çölü nasıl bir kaleydoskoptan gelen ışık gibi boyadığına şahit olabilirsiniz.

shutterstock_83062588_Tanzanya (Kopyala)

3. Serengeti, Tanzanya

Tanzanya’nın Serengeti Ovası, hangi araç içerisinde olursanız olun, vahşi hayvanları doğal yaşam alanlarında görmek için dünyanın en iyi yerleri arasında yer alıyor. Bununla beraber Tanzanya’da sıcak hava balonuna binmek gezginler için çok özel bir macera sunuyor, çünkü ovada yaşayan birçok hayvanı, onlar sizin varlığınızdan haberdar olmadan gözlemleme fırsatı yaşıyorsunuz. Ayrıca, havadan hayvan fotoğrafı çekmek gibi ilginç bir deneyimi yaşamak da cabası!

shutterstock_519808426_Fransa (Kopyala)

4. Loire Vadisi, Fransa

Tarih kokan, masallara konu olan kalelerin içinden geçip gitmek ve oralarda yaşadığınızı hissetmek gibi bir deneyim var mı? Aynı yerde sıcak hava balonunda uçarak, kendinizi onların kral&kraliçesi gibi hissetmek! Fransa’nın Loire Vadisi, hangi irtifada olursanız olun görülmesi gereken büyülü bir yer…

shutterstock_661337911 (Kopyala)

5. Kapadokya, Türkiye

Kapadokya, Türkiye’nin en ünlü sıcak hava balon uçuşu yerlerinden biri..  Özellikle günün ilk ışıkları peri bacalarının üzerinde belirirken yapacağınız balon turunda, karşınıza çıkacak manzaralar karşısında yere ayak basmak istemeyeceksiniz…

Daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close