Close
Dünyanın En İlginç Kutlamaları

Dünyanın En İlginç Kutlamaları

Dünyanın pek çok yerindeki insanlar resmi tatilleri stresli buluyor.

Ancak Noel, Hanuka ve Kwanzaa gibi kutlamalarda zaman geçirmek zor diye düşünüyorsanız, bu listedeki gerçekten tuhaf bayramların hiçbirine katılmak zorunda olmadığınız için halinize şükredebilirsiniz.

shutterstock_536060602_iskocya (Kopyala)

1. İskoçya Up-Helly-Aa, İskoçya

Görünüşte İskoç tatili olan Up-Hell-Aa, “Cehennem” kelimesinin adının içine dahil edilmesi nedeniyle meşaleler taşıyan öfkeli bir kalabalıktan oluşuyor gibi görünebilir.

Oysa ki Noel için Pagan benzeri bir kutlamadan başka bir şey değil. Viking gemisi üzerinde değilseniz, çevrenizdeki alevli kalabalıkla ilgili endişelenmenize hiç gerek yok.

2. Çıplak Adam Festivali, Japonya  

Japonların muhafazakar olduğuna dair bildiğiniz her şey Hadaka Matsuri diğer adıyla Çıplak Adam Festivali’ni duyduğunuzda kesinlikle alt üst olacak. Şubat sonlarında yılın en soğuk gecesinde gerçekleşen etkinlikte, festivale katılanların erkekliği test edilir. Eğer bir erkekseniz bu festivale katılmak oldukça ironik. Soğuğun erksizliğe nasıl etki ettiğini birinci elden öğrenebiliyorsunuz.

shutterstock_239325847_tayland (Kopyala)

3.  Lopburi Maymun Açık Büfe Festivali, Tayland

Bangkok’un yaklaşık 100 mil kuzeydoğusunda bir köy olan Lopburi’de “em”, insanlardan yiyecek ve içecek çalmasıyla ünlü bir grup maymuna verilen isimdir. Her yıl Kasım ayında düzenlenen bu kutlamanın amacı, maymunların hırsızlık yapmalarını yılın geri kalanında frenlemek için görkemli bir açık büfe davetinden ibarettir.

shutterstock_153142754_ispanya (Kopyala)

4. La Tomatina, İspanya

Muhtemelen La Tomatina bu festivaller arasında en meşhuru. Aklı başında görünen fakat parçalanmış domatesler içinde koşuşturan insanları görmek sık rastlanır bir şey değil.  Ağustos ayının sonlarında düzenlenen bu festivalin gerçek anlamını katılımcılar da dahil olmak üzere çok az kişi biliyor. Bu festival sadece eğlenmek için!

shutterstock_602556413_bolivya (Kopyala)

5. Komşunu Yumrukla Festivali, Bolivya

Eğer Güney Amerika And Dağları’nda bulunduysanız, bu bölge sakinlerinin ne kadar nazik insanlar olduklarına tanık olmuşsunuzdur. Bolivya’nın Macha kasabasındaki Tinku Festivali söz konusu olduğunda ise bu kuralla beraber yüzlerin de kırılması gerektiğinin farkına varabiliyorsunuz.

Eski dünya tanrıçası Pachaman’ın iyi bir hasat için kan dökülmesi gerektiği inanışını onurlandırmak için, komşunun yüzüne yumruk atarak her sene düzenlenen bir festivaldir. Kötü haber şu ki Pachamama ayrımcılık yapmıyor. Bu nedenle Mayıs ayında Macha’da bulunacak olursanız, yabancısı olun ya da olmayın, yumruk yemeye hazır olun.

Daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close