Close
İsviçre Alpleri’nde En İyi 5 Yürüyüş Rotası

İsviçre Alpleri’nde En İyi 5 Yürüyüş Rotası

İsviçre Alpleri, dünyadaki yürüyüş yerleri arasında belki de en rahat ve en organize  olanı. 

Hafif bir daypack’ten başka bir şey taşımaya gerek kalmadan, nefes kesici güzellikteki muhteşem dağ manzaralarında yürüyüş imkanını başka nerde bulabilirsiniz?

Uzun mesafeli parkurlarda dahi; çadır, uyku tulumu, yiyecek veya sobaya ihtiyaç duymadan günlerce yürüyebilirsiniz. Bunun nedeni, burada iyi bağlantılandırılmış dağ kulübeleri sistemiyle uzun bir günün sonunda harika yemekler, sıcak bir duş ve konforlu yatak imkanları sunabilmesi.

shutterstock_519632857 (Kopyala)

1. Höhenweg Höhbalmen

Yer: Zermatt  Mesafe: 18km  Süre: 5-7 saat

Zermatt, karaçam ormanlarının arasından yükselen çakıl taşlarıyla süslenmiş çayırlardan geçerek ulaşacağınız, şehir merkezine 5 dakikalık bir mesafede turistik bir yerdir. Güzergah sizi aşağıya doğru inen kentin çarpıcı manzaralı dik vadi duvarlarına kadar ulaştırır.

Kısa bir süre sonra İsviçre’nin en yüksek zirvelerinin nefes kesici  panoramasının sizi çevreleyeceği Höhbalmen olarak bilinen yüksek bir dağlık çayırın tepesine çıkmış oluyorsunuz. İnişte ise, sağınızda kalan büyüleyici Matterhorn’un manzaraları eşliğinde aşağıya doğru ilerledikçe Zmutt buzulunu görüyorsunuz.

2. Riffelsee to Sunnegga

YerZermatt  Mesafe: 13km  Süre3-5 saat

Riffelsee’e giden Gornergrat trenine binerek, küçük buzul göllerinin ikonik dağların yansımalarıyla kartpostal görünümlü mükemmel manzaraları eşliğinde güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Riffelalp’e kadar inerek Findelbach kanyonunu geçerken göllerin ve dağlık çayırların yansımaları yine sizi karşılayor olacak.

Geri dönüşünüzde ise, Findeln köyü boyunca orman yolundan yürüyebileceğiniz gibi Sunnegga füniküleriyle Zermatt’a hızlı bir iniş yapabilirsiniz. Bu yolculuk kesinlikle büyüleyici.

3. Lac de Louvie

Yer: Verbier  Mesafe: 15km  Süre: 6-8 saat

Les Ruinettes’te gondola binerek ve Cabane du Mont Fort’a kısa bir yürüyüşle kayak merkezi Verbier’in koşuşturmacasından hızlı bir şekilde kaçış yapabilirsiniz. Sonrasında Mont Blanc masifinin nefes kesen manzaralarına şahit olacaksınız ve buradan kayalık yamaçlarında dağ keçilerini yerinde görmeniz muhtemel olan Sentier de Chamois (Chamois Trail) yolunda ilerleyebilirsiniz.

Termin Geçidi’ni de geçtikten sonra, başında 200 yıllık büyüleyici taş ahırları bulunan ve bir mücevher gibi parlayan göl Lac de Louvie’ye varacaksınız. Bu gölün etrafında vakit geçirirken Grand Combin masifinin görüntüsüne hayran kalacaksınız ve ormanın içinden geçerek başlangıç noktanız Verbier’e geri dönmenizi sağlayacak otobüslerin de yer aldığı Fionnay köyüne inebilirsiniz.

4. The Faulhornweg

Yer: Grindelwald (Jungfrau)  Mesafe: 15km  Süre: 6-8 saat

Jungfrau panoramik manzaraları nedeniyle Faulhornweg her yürüyüşçünün hayali. İlk olarak Grindelwald’dan gondola binerek, iyi bilinen ve büyük buzulların çevrelediği Eiger, Monch, Jungfrau ve diğer karla kaplı zirveler ile adeta bir sonsuzluk havuzu hissi uyandıran Bachalpsee’e yol alabilirsiniz.

Kısa bir süre sonra, Interlaken’e ve her iki taraftaki göz kamaştırıcı göllere yüksekten bakabileceğiniz kuzey manzaraları beliriyor. Ve sonunda 600’den fazla dağ türünün yer aldığı ve Avrupa’nın en iyileri arasında yer alan 360 derecelik manzaraları barındıran Schynige Platte’de yürüyüşünüzü bitiriyorsunuz.

Burada 1893 yılından beri kullanılan dağ demiryolu, Interlaken veya Grindelwald’a geri dönmek için bağlantı bulabileceğiniz Wilderswil köyüne inmenizi sağlayacak.

5. Mürren

Yer: Lauterbrunnen (Jungfrau)  Mesafe:10km  Süre: 3-4 saat

72 şelaleyle çevrelenmiş Lauterbrunnental, dünyanın en büyük buzul vadisi olup Yosemit’i bile geride bırakmaktadır. Bu inanılmaz vadinin, Lauterbrunnen kasabasından Grütshchalp’e kadar uzanan yol ve sonrasında yumuşak zeminli orman yolu boyunca bir düzine dereyi geçerek, tepedeki Mürren köyüne varan rotadan daha iyi bir yürüyüş yolu düşünülemezdi.

Bu rotada yol alırken sevimli köy Gimmelwald’a inmeden önce yol boyunca pek çok fotoğrafik yerden geçeceksiniz. Ve burada tramvayla Lauterbrunnen vadisinin tepesindeki Stechelberg’e geri dönebilirsiniz. Lauterbrunnen’e otobüsle dönebilir veya her tarafından çayırlar, küçük çiftlikler ve şelaleler geçen nehiryolunu takip edebilirsiniz.

İsviçre ya da diğer trekking rotaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close