Close
Moğolistan’da Kartallarla Av

Moğolistan’da Kartallarla Av

Tükenmeden Kartallarla Ava Şahit Olmalısınız!

Dünyanın en eski ülkelerinden, geçmişi 6000 yıla dayanan bir gelenek; Kartallarla Av… Her ne kadar göçebe hayatın izlerini hala taşıyıp, kendi kültürüne sıkı sıkıya sahip çıkmaya çalışsa da artık unutulmaya başlayan bir tarih köksalar Moğolistan’da.

Hala zaman varken mutlaka gidip görülmesi gereken bir tarihtir bu. Atalarının miras bıraktığı bir avcılık anlayışı ile; at üzerinde tek vücut olur avcı ve Kartal. Kartal’ın gözleri bağlıdır, böylece güvenmeyi öğrenmiştir avcıya. Avcı da omzunun üzerinde sanki kendinden bir parçaymış gibi taşır Kartal’ı. Ok ve yayın birleşmesi gibidir uyumları. At üzerinde ilerlerler, Kartal hisleriyle yönlendirir avcıyı, avcı duygularıyla karşılık verir bu yönlendirmeye ve sürer atını tam da Kartal’ın istediği gibi. Tek bir hedefleri vardır. Av değildir aslında olan, tiyatral bir gösteridir. Kartal’ın doğası avcının yeteneğiyle buluşur. Kartal avını bulup açtığında kanatlarını; uçmak diye adlandıramazsınız bunu adeta şahlanmıştır Kartal. Ve öyle bağlı bir arkadaşlık ilişkisidir ki bu; kartal şahlanıp havalandığında belki de geri dönemeyecek şüphesi sararken içinizi; avcının bakışlarında görürsünüz birazdan süzülüp geleceğini Kartal’ın ve rahatlarsınız farkında olmadan. Çünkü şaşırtır sizi bu ilişki, bu arkadaşlık. Tükenmeden şahit olunması gereken deneyimlerin başındadır Moğolistan’ın bu sıradışı geleneği.

Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek ve daha fazla bilgi almak için Moğolistan Turlarımızı ve Moğolistan‘ı incelemenizi öneririz.

Close