Close
Annenizi istediğiniz an görüntülü arayamayacağınız 5 destinasyon!

Annenizi istediğiniz an görüntülü arayamayacağınız 5 destinasyon!

Gezgin Yaka Adrenalinle Sunar: Annenizi istediğiniz an görüntülü arayamayacağınız 5 destinasyon!

Görüntülü aramanın hayatımıza girdiği, aile büyüklerimizin ve meraklı ahbaplarımız da bu teknolojiyi kullanmaya başladığı o günden beri hayatımızda ne çok şey değişti değil mi… Acınızı paylaşıyoruz ama kaçış yok, o arama yapılacak! Şimdi size görüntülü aramalarınızı kontrol altında tutmanız gereken o destinasyonları listeliyoruz. Çünkü kim fonda bir köpek balığı yüzgeci varken “Gelen arama: Annişimm”e “Kabul Et” diyebilir ki?

Önerilerimize başlamadan önce hepimiz için çok önemli bir konuda hatırlatma yapmakta fayda görüyoruz: Birazdan okuyacağınız öneriler canlıların tamamen doğal ortamlarında gerçekleşen aktivitelerdir. Gazella Turizm olarak gezenimizde beraber yaşadığımız tüm canlılara yaklaşımımız birdir ve değişemez: Yapay bir parkta hapsedilmelerine, doğal ortamları dışında bir yerde yaşam mücadelesine zorlanmalarına veya onları doğal ortamlarından koparan her türlü aktiviteye karşıyız.

Hazırsanız başlıyoruz:

1 – Köpek Balığı Dalışı, Cape Town, Güney Afrika

Eğer yolunuz Güney Afrika’ya düşerse, telefonu usulca bir kenara bırakıp köpek balığı dalışı yapmayı deneyebilirsiniz. Okyanusun tam ortasında, bir teknede sizin gibi adrenalin tutkunlarıyla yaşayacağınız bu deneyimde, özel bir kafesin içerisine giriyor ve doğal ortamlarındaki köpek balıklarını yakından görme fırsatı yaşıyorsunuz. Aman dikkat, ortamın büyüsüne kapılıp, sırtınızı okyanusa verip kimseyi aramayın ki arka plandaki yüzgeçler sizi ele vermesin! Onun yerine tavsiyemiz sevdiklerinize teknenin durduğu iskeleden ya da akşam yemeğinden, sabah kahvaltısından bağlanmanız…

2 – Bungee Jumping, Victoria Falls, Zimbabwe

Eğer adrenalin dolu bir deneyim arıyorsanız sizi Zimbabwe’ye davet edebiliriz. Zimbabwe ile Zambia arasındaki sınır noktası olan bu köprü üzerinde Bungee Jumping yaparken tam 111 metreden kendinizi boşluğa bırakmanız gerekiyor. Bu destinasyonda “şöyle manzaraya karşı” yapacağız herhangi bir görüntülü arama -aşağı atlamasanız bile- yeterince korkunç. Siz en iyisi görüşmelerinizi transfer aracından, neşeli arkadaş grubunuzu fona alarak yapın…

3 – Goril Safarisi, Bwindi Ormanı, Uganda

Uganda yağmur ormanlarında gerçekleştirilen bu seyahatte dağ gorillerini doğal ortamlarında görme fırsatı yakalıyor ve bu türün gizemli dünyasına misafir olabiliyorsunuz. Misafir derken, gorilleri rahatsız etmeme şartının ve sadece kibar birer gözlemci kimliğinizle orada bulunmanız gerektiğinin altını çizmek isteriz. Dev gorillerin bu doğal yaşam alanında çok dikkatli olmanız, birbirileriyle sosyalleşen goril ailelerinin arasına girmemeniz gerekiyor. Bu destinasyonda yalnızca görüntülü konuştuğunuz kişinin yüreğine inmemesi için değil, kendi güvenliğiniz için de mümkün mertebe sessiz kalmak önemli. Görünmez olmanız gereken yerde görüntülü konuşma derdine düşmemeniz konusunda ısrar ediyor, sizi bu ormana götürecek muhteşem kırsalda, bol bol manzara bulacağınıza söz veriyoruz!

Close