Close
Afrika’nın Mutlaka Listesi için 10 Unutulmaz Aktivite

Afrika’nın Mutlaka Listesi için 10 Unutulmaz Aktivite

Afrika geniş bir kıta. Aslında dünyada ikinci büyük. 54 ülke ve çok sayıda benzersiz etnik gruptan meydana geliyor.

Bu durumu göz önünde bulundurarak Afrika’da yapılması gereken en iyi 10 aktiviteyi seçmek neredeyse imkansız. Ancak yemek turlarından, vahşi yaşam maceralarına kadar en ikonik seçenekleri bu listede sizler için derledik.

shutterstock_258165107 (Kopyala)

1. Safari

Safari” kelimesi Swahili dilinde “Yolculuk” anlamına gelir. Vahşi yaşam safarisi yapmak, Afrika’ya seyahat etmenin başlıca nedenlerinden biri. Doğu ve Güney Afrika en popüler safari destinasyonları.

Doğu Afrika’da sıcak hava balonu üzerinden milyonlarca antilobun büyük göçüne tanık olabilir, Uganda ve Ruanda’nın yağmur ormanları arasında tehlikedeki dağ gorillerini izleyebilirsiniz.

Güney Afrika, Big Five’i keşfetmek için araç üzerinden, yürüyerek ya da su üzerinden olabilecek şekilde birçok fırsat sunuyor.

shutterstock_128142053 (Kopyala)

2. Afrika Sahillerinde Rahatlayın

Kuzey Afrika’nın tatil beldeleri, Avrupalı güneş tatili arayanları yıllardır kendine çekmekte. Ancak kalabalıktan kaçmak isterseniz, daha güneye doğru ilerlemelisiniz.

Afrika’nın doğu sahilleri; Zanzibar’da Hint Okyanusundaki cennet gibi bungalovlarından, Seyşel Adaları’ndaki ultra lüks özel adalara kadar her şeyi sahil sevdalılarına sunuyor. Afrika’nın batı sahili, binlerce kilometre boyunca palmiye ağaçlarıyla dolu kumsallarla kaplı.

Burdaki akıntılar yüzmeyi biraz zorlaştırıyor ancak sörf yapmak için çok uygun. Güney Afrika sahillerinde penguenlerle karşılaşabilir veya büyük beyaz köpekbalıklarıyla dalış da yapabilirsiniz.

shutterstock_182709326 (Kopyala)

3. Dağa Tırmanın

Afrika hiking ve trekking fırsatları da sunuyor. Dağ meraklıları için Kilimanjaro Dağı, Kenya Dağı ve Fas Atlas Dağları vazgeçilmez. Güney Afrika’nın Drakensberg Dağları, yarım günlük veya uzun yürüyüşler için çok uygun.

Uganda’nın Rwenzori Dağları ve Etiyopya’nın Simien Dağları daha az bilinmesine rağmen Afrika’nın en yüksek zirvelerine sahipler. Dağı fethetme amacında değilim ancak yürüyüş yaparım diyorsanız, Zambiya’nın Güney Luangwa Ulusal Parkı’ndaki ünlü yürüyüş safarilerine katılabilirsiniz.

shutterstock_226179505 (Kopyala) 

4. İki Tekerlekliyle Keşif

Meydan okumayı sevenler için Afrika’da bisiklete binmek, bu kıtayı keşfetmenin harika bir yolu. Bu sayede yavaş yavaş ilerleyerek keşif için daha fazla zaman kazanacak ve Afrika’yı özel kılan insanlarıyla, manzaralarıyla ve vahşi yaşamıyla doğrudan yaşayacaksınız.

shutterstock_289991156 (Kopyala)

5. Gönüllü Olun, Fark Yaratın

Bir topluluğun yanında eğitim vererek, çalışarak veya yaşayarak size sunulanlara minnet duyarak benliğiniz hakkında daha derin bir anlayışa sahip olabilirsiniz. Bu, Afrika’da bir tüketici veya izleyici olmanın ötesine geçmenin harika bir yoludur.

Sadece birkaç günlük olabildiği gibi, birkaç ay boyunca gönüllü olmaya kadar pek çok seçenek mevcuttur. Bu programların birçoğu hayır kurumlarına bağış toplama girişimleridir, bu yüzden bu deneyim için bir miktar ücret ödemeyi de göze almanız gerekir.

shutterstock_648193075 (Kopyala)

6. Kara Kıta’nın Tarihini Keşfedin

İnsanın evrimi Afrika’da başlamıştır ve Tanzanya’daki Olduvai Gorge evrimin başlangıcıyla ilgilenen herkesin ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Güney Afrika’daki San’daki mağaralar muhteşem tablolarla süslenmiştir.

Bundan tam 5000 yıl önce ise Mısırlılar halihazırda hala ayakta duran ve görenleri büyüleyen piramitleri ve mezarları inşa etmekle meşgullerdi. Ortaçağ boyunca Fez ve Marakeş imparatorluk şehirleri birinci sınıf yerlerdi ve modern Fas’ın en önemli noktalarından olmayı sürdürüyorlardı.

Doğu ve Batı Afrika sahillerinde köle ticareti izlerini hala sürdürmekteyken, Etiyopya’nın dağları Koptik kiliselerine ev sahipliği yapmaktadır.

shutterstock_637434007 (Kopyala)

7. Maceraperest Olun

Afrika’nın her köşesi macera dolu: Victoria Şelaleleri’nde köprüden atlayarak bungee jumping yapabilir, dünyanın en büyük şelalesinin kenarına kadar yüzebilir ya da en vahşi akıntıların olduğu yerlerden aşağı beyaz sularda rafting yapabilirsiniz.

Uganda ve Etiyopya’da birinci sınıf rafting yerleri bulunmaktadır. Senegal efsanevi sörf yerleriyle bilinirken, Namibya ise kum pisti ve 4×4 maceraları ile ünlüdür.

Kızıldeniz’deki İkinci Dünya Savaşı kalıntıları arasında tüplü dalış yapabilir veya Madagaskar’da dünyanın en büyük balıklarıyla beraber şnorkelle yüzebilirsiniz.

Fas’ın Atlas Dağlarının karla kaplı tepelerinde kayak veya snowboard becerilerinizi geliştirebilmeniz de mümkün.

shutterstock_409449508 (Kopyala)

8. Lokal Çarşı ve Pazarlarda Alışveriş

Afrika’daki çarşı ve pazar ziyaretleri, ülkenin kültürüne ve yeme-içme alışkanlıklarına otantik bir bakış açısı kazandırırken, aynı zamanda yerel esnafı işyerlerinde görmenin harika bir yoludur.

Çarşı pazarlar muhteşem fotoğraflar çekme imkanı da sunuyor. Pazarlık konusundaki becerilerinizi geliştirebilir ve hediyelik eşya biriktirmenin eğlenceli tarafını keşfedebilirsiniz. Kasaba çevresinde pazar ve mağazalarda alışveriş yaparak yerel ekonomiye yardımcı da olabilirsiniz.

 shutterstock_549844492 (Kopyala)

9. Afrika Mutfağını Keşfedin 

Mutfak turları, size lezzetli bir kültür ve tarih kombinasyonu sunacaktır. Afrika’daki çoğu tur Fas ve Güney Afrika merkezlidir. Yani dünyanın en iyi iki mutfağından biri. Mutfak turlarının çoğunda lokal pazarlarda bulunan malzemelerle alışveriş yapılır, yerel tarifler öğrenilir ve mastering teknikleri kullanılır. Ve tabii ki, bir miktar şarap tadımı ve kaliteli restoranlarda yemek.

Hangi ülkeyi ziyaret ederseniz edin, yerel lezzetlerini mutlaka deneyin. Namibya’daki gemsbok bifteklerinden, Botswana’daki mopane solucanlarına kadar bazı yemekler harika olmaktan ziyade tuhaftır, ancak kalanları büsbütün lezzetlidir.

shutterstock_452503546 (Kopyala)

10. Festivale Katılın

Afrika’daki binlerce etnik grubun herbiri kendi geçiş törenleriyle, dini bayramlarıyla ve lokal ürünleriyle çeşitli kutlamalar yapmaktadırlar. Genellikle haftanın belli bir gecesinde müzik ve yemek paylaşımı vardır.

Ancak bir turist ve yabancı olarak, bu kutlamalara katılmak veya nerede olup bittiğini bilmek kolay bir iş değildir. Şanslısınız ki Afrika’da film, şiir, tiyatro ve müziğin keyfini çıkarabileceğiniz, her yıl düzenlenen çeşitli büyük festivaller ve kültürel etkinlikler de mevcut.

Spor sizin için daha önemliyse, yerel futbol maçını izleyebilme imkanınız da var.

Daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close