Close
Nisan Ayı Gezilecek Yerler

Nisan Ayı Gezilecek Yerler

Sizin İçin Nisan Ayı Gezilecek Yerler Kapsamında 8 Ülke/Şehir Seçtik!

Güneş artık özletmiyor kendini, daha çok görünüyor bize. Ağaçlarda küçük küçük renklemeye başlayarak ipucu veriyor bahar, bakın geliyorum diye. Bedenimizle beraber ruhumuz da ısınıyor, kendimize geliyoruz ve kışın soğuk derisini atıyoruz sanki üzerimizden yavaş yavaş. Halbuki insanlar deri deriştirmez derler. Gerçek anlamıyla olmasa da ruhumuzun derisini değiştiriyoruz aslında sıcak bir bahar havasıyla. Artık her şey için daha motiveyiz, daha çok seviyoruz yaşamayı, daha çok heyecanlanıyoruz, daha çok gülümsüyoruz. Ve fark ediyoruz ki en çok da daha fazla plan yapıp daha fazla hevesleniyoruz yeni maceraler için. İçimizi durduğu yerde ısıtan bu nisan ayında, bir de biz kendimizi ısıtalım, başka neler yapalım diye arayışlara giriyoruz.

İşte size daha fazla aramamanız için Nisan ayı seyahat listesi; bol bol gezin, bol bol ısının ve bol bol gülün bu ay içinde….

Nisan Ayında Gezilecek Yerler: Nikaragua

Nikaragua gezilecek yerler
Mayıs ayı gezilecek listemizin ilk sırasında Nikaragua yer alıyor.

Kuzey ve Güney Amerika’yı birbirine bağlar gibi uzanan ince bir toprak parçasının üzerinde; Orta Amerika’nın en geniş yüz ölçümüne sahip olmayı başaran bir ülkedir Nikaragua. Kıtanın en fakir ülkelerinden biridir ve birçok yerde güvenli bir ülke olmadığı yazılıp çizilir. Oysaki; geçmişin izlerini silip, sıcacık bir tatil rotasına dömüşmüştür. Mısır Adası Nikaragua’nın el değmemiş bir Karayip cennetidir. Granada Adaları arasında gezinirken karşılaşacağınız evler ve balık çiftlikleri ise Nikaragua’nın bambaşka bir yönüdür. Yaklaşık 20’ye yakın aktif volkanı, Karayip’lerin otantik atmosferini üzerine giymiş upuzun sahil şeritleri, sömürge döneminden kalan güzel şehirleri; ilginç kültürü; karmaşık ama büyüleyici bir tarihi; dost canlısı insanları; yemyeşil doğası ve harika bir yaban hayatı ile Nikaragua bir tatil için aranan tüm etkinlikleri barındırır özünde… Son olarak, buna çok uygun fiyatları da ekleyince Nikaragua ziyaret etmek için mükemmel bir ülke haline gelmiştir bile.

Nisan Ayında Gezilecek Yerler: Ürdün

Ürdün gezilecek yerler
Mayıs ayı gezilecek listemizin ikinci sırasında Ürdün yer alıyor.

Haritada gördüğünüz isim bazen hikayenin sadece bir kısmıdır. Hele söz konusu Ürdün ise; açıkça söylemek gerekir ki; okuyacağınız, araştıracağınız her şey sadece fragmandır ve hiçbir fragman sizi bu filmin kendisine hazırlayamaz. Ülkeye ayak bastığınızda gördüğünüz güzelliklerin fotoğraf karelerine sığdırılamadığını siz de deneyimlemiş olursunuz. Amman’dan Akabe’ye doğru ; Ürdün’ün Mozaik Başkenti ve Ürdün Haritası Mozaiği’ne ev sahipliği yapan Medeba; kutsal toprak olarak kabul edilen ve Vaat Edilen Topraklar kavgasının hala sürdüğü toprakları gözler önüne seren Nebo Dağı ve hemen devamında dünyanın en alçak noktası olan Lut Gölü , binlerce yıllık tarihiyle taşların arasına gizlenmiş şehir Petra; bir çölden bekleyeceğiniz tüm romantikliği bulabileceğiniz, Ay’dan dahi görülebilen ay vadisi Vadi Rum ve geçtiğiniz yollardan sizi de körfeze dökecek olan Akabe şehri… İşte tanıklık edeceğiniz bu müthiş doğa ve tarih dizisi Ürdün’ü mutlaka görülmesi gereken yerler listesine çoktan eklemiştir bile.

Ürdün hakkında ve Ürdün turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Nisan Ayında Gezilecek Yerler: Kolombiya

Kolombiya gezilecek yerler
Mayıs ayı gezilecek listemizin üçüncü sırasında Kolombiya yer alıyor.

Adını duyduğunuz anda dans etmeye başlarsınız. Zaten insanları ve enerjisiyle sizi eğlencenin içine çeker burası, bu kadar yol kat ettiyseniz eğlenmek zorundasınızdır bu topraklarda. Sürekli gülümseyen yüzlerle sarılır etrafınız, farklılıklar normalleşir, ‘yadırgamak’ yoktur, ‘yargılamak’ ne demek bilinmez bile. Mutlululuğun basit formulünü gösterir bu ülke size. Bir de üstüne muhteşem doğasıyla büyüler sizi. Dünya miraslarından Cartagena, renkli mimarisi ile ruhunuzu ısıtır. Şehri şöyle bir hızlıca keşfetmek isterseniz, Chiva Bus’larda yerel gruplarla dans ederek şehri turlayabilirsiniz. Bogota’yı gezerken; sanki bu şehir gezginlerin istek listesi üzerine inşa edilmiş diye düşünürsünüz. Parke taşlarla kaplanmış yollar, sokak aralarından bir anda görünerek sizi şaşırtan rengarenk mimari yapılar, müzeler ve yanısıra yemyeşil parklar, festival alanları.. Aradığınız her şeyi bulacağınız şehirdir. Amazon Bölgesi ise, doğaya ve aslında maceraya açılan bir kapıdır adeta. Yağmur ormanları içinde saflığını koruyan doğal ve vahşi yaşamın uyumunu bulabilirsiniz. Renklerin, uyumun ve mutluluğun ülkesidir Kolombiya, Karayiplerin ruhunu ülkenin derinlerine sızmıştır çoktan.

Kolombiya hakkında ve Kolombiya turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Nisan Ayında Gezilecek Yerler: St. Martin Adası

St. Martin Adası gezilecek yerler

Festival sezonu bitti derseniz tekrar düşünün. Rio ve New Orleans gibi başka yerler şimdiye kadar yaptıkları şenlikleri bir kenara bırakmış olsalar da, St. Martin adasındakiler daha yeni başlıyor. Burada gezginler, ada çapında partilerle Karayipler’deki en uzun karnaval kutlamalarına ev sahipliği yaparlar. St. Martin adası, ‘ada’ deyince gözünüzde canlanan her şeyin bir fotoğraf karesinde buluşması gibidir. Aynı zamanda Leeward ve Windward, yani rüzgar üstü ve rüzgar altı adaları olarak bilinen ve Karayip Denizi’ni Kuzey Atlantik Okyanusu’ndan ince bir çizgi ile ayıran adalar setinin Leeward Adalar’ı kısmında kalır ve buraya kadar gitmişken bu adaların hepsini ziyaret ederek nish bir tatil yapabilirsiniz.

Nisan Ayında Gezilecek Yerler: Namibya

Namibya gezilecek yerler

Yeni başlayanlar için Afrika paketi diye başlıklar görebilirsiniz Namibya için. Eğer öyleyse bundan daha iyi bir başlangıç düşünemiyorum. Artık son bulmuş olsa da, Alman sömürgesi; mimaride Avrupa tarzı seven gezginler için, başkentte klasik ev yapılarında gösterir kendini. Yine de sarıdan kızıla çalan topraklar üzerinde masmavi gökyüzü, Sossusvlei’nin görkemli kum tepeleri ile tam bir Afrika ülkesidir Namibya. Dünyanın en eski ve en ‘gerçek’ çölü olan Namib Çölü’ne ev sahipliği yaparken, Etasha Ulusal Parkı’yla aslandan gergedana, zürafadan pelikana bir çok hayvana da ortak yaşam alanı ve yuva olur. Bir yanda; yoğun fırtınalardan dolayı gemilerin çakılıp kaldığı ve gemi mezarlığına dönmüş İskelet Sahili , bir yanda Alman sömürgesi döneminde inşa edilip şimdi kum tepeleri arasında bir müzeyi anımsatan Kolmanskop, terk edilmişlikle ve geçmişin acı izleriyle yüzleştirir sizi. Ama bambaşka bir yanda da kültürlerini ve kendilerini zamanın acımasız ellerinden kurtarmayı başarabilmiş Himba Kabilesi vardır ki; zamana direnmek ve saklı kalmak nedir çok iyi anlarsınız. Afrika’nın yaşamdan ölüme tüm zıtlıklarını tek bir yüzölçümünde harmanlar bu mucivezi ülke.

Namibya hakkında ve Güney Afrika turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Nisan Ayında Gezilecek Yerler: Kyoto

Kyoto gezilecek yerler

Kyoto için Japonya’nın en güzel şehri demek abartı değil aksine haksızlık olur ki; Kyoto sadece Japonya’nın değil dünyanın en güzel şehirlerinden biridir aynı zamanda. Japonlar için başkentlerin başkentidir; çünkü tarihini, mimarisini, kültürünü hem bu kadar iyi koruyup hem de bir o kadar gelişebilen ve ülkenin finans şehri olmayı başarabilen başka bir şehir yoktur. Geçmişin mirasını geleceğe sürükleyerek adeta bir çığ gibi büyüyen şehirdir Kyoto. Fushimi-inari, Kiyomizudera, Yasaka Shrine saymakla bitirelemeyecek tapınaklarının sadece bir kaçıdır ve Filozof Yolu’nda başlattığınız ve farklı farklı tapınaklarda sonlandırabileceğiniz yolculuğunuz ruhunuzu ve bedeninizi yenileyecek, bilinç ve bilinçaltınıza dokunacak bir tatil olacaktır.

Japonya hakkında ve Japonya turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Nisan Ayında Gezilecek Yerler: Tayland

Tayland gezilecek yerler

Deniz, kum, güneş ve balayı diyince son zamanların uğrak noktası haline geldi Tayland. Ülkenin dört bir yanına itinayla dağılmış güzellikler, tüm ülkeyi de gezilecek ve görülecek yerler listesi haline getirdi haliyle. Böylece de uzun kaçamakların ilk akla gelen isimlerinden biri oldu. Bangkok; altın kubbeleri, altın kaplamalı Buda’sı, maneviyatın simgesi tapınakları; ihtişamın vücut bulmuş hali Kraliyet Sarayı’yla karşımıza çıkarken; Koh Samui ve Koh Phi Phi adaları masmavi suların içinden yükselen kayalarıyla yükseklik kavramını sorgulattı bizlere. Bambaşka bir kültürün hakim olduğu sokaklarda, bizim için farklı, alışılmışın dışında bir renklilik ve canlılıkla karşılaştık burada. Budist kültürünü tanırken, bir yandan sıcacık insanlarla tanışmak, bir yandan da kendimizi maviye ve yeşile doyurmak için tercih edildiği için asla pişman olunmayacak destinasyonlardan biri bu uzak ülke.

Nisan ayı, Tayland’ı gezmek için en iyi aylardan biri olduğu gibi; ayın ortasına denk gelen bu büyük festivale de ev sahipliği yapıyor. Yenilenmek, tazelenmek ve arınmak için tüm inançlar tarafından kabul edilen su ve suyun gücü Songkran Festivali’nin başrol oyuncusu. Tay yeni yılında yani Songkran’da 3 gün boyunca meydanlarda sokak aralarında kısacası ülkenin her yerinde insanlar birbirlerini ıslatarak, bu kutsal ayini adeta bir oyuna ve eğlenceye dönüştürüyorlar. Yavaş yavaş sıcakların bastırdığı ay ortasında gülerek serinlemek ve bambaşka bir festival deneyimi yaşamak için, dünyanın en önemli festivallerinden biri olan bu Su Festivali’ni mutlaka tatil zamanınız içine sıkıştırmalısnız.

Tayland hakkında ve Tayland turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Nisan Ayında Gezilecek Yerler: Hindistan

Hindistan gezilecek yerler

Budist kültüründe insanlara olduğu kadar hayvanlara da saygı duyulur. Hintliler bu kültürün etkisiyle bir çok hayvanı arkadaş gibi benimsemişler ya da kutsal kabul etmişlerdir. Hindistan’ın en popüler tapınak festivallerinden Trichūr Pooram Fil Festivali, 200 yıldan beri kutlanır, ve festivalde filler dekoratif çan ve süs eşyaları, palmiye yaprakları ve tavuskuşu tüyleri ile süslenip, rengarenk giydirilir. Bir de makyaj yapılan bu fillere geçitte develer ve atlar da eşlik eder. Bir efsaneye göre ‘Trichūr Pooram Fil Festivali; Raja Rama Varma ve arkadaşlarının yakındaki bir festivale geç kalmaları nedeniyle kabul edilmemeleri sonucu, tanrı Shiva’ya saygılarını sunmak için Kerala bölgesindeki ana tapınak Thrissur’da tören düzenleyerek yeni bir festivalin başlangıcı olarak 1798’de ortaya çıkmıştır.’

Hindistan hakkında ve Hindistan turlarımızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Close