Close
Ocak Ayı Gezilecek Yerler

Ocak Ayı Gezilecek Yerler

Sizin İçin Ocak Ayı Gezilecek Yerler Kapsamında 10 Yer Seçtik!

Hayat alışkanlıklardan ibarettir; alışkanlıklar tecrübelerden… Attığımız, atmayı planladığımız her adımda; kendi yaşamımızdan ya da başkalarının tecrübelerinden etkileniriz aslında..

Halbuki, diğer bir yandan hepimizin içten içe inandığı en büyük şey, sadece bir hayatımız olduğu ve bu hayatı doya doya yaşamamız gerektiğidir değil mi? İşte Ocak ayı bunu en çok hissettiğimiz zaman dilimidir. Yeni yıla yeni umutlarla, yeni planlarla ve kocaman bir yapılacaklar listesiyle gireriz. Sonra yine alışkanlıklarımızın ağına takılıp bir sürü hayali geride bırakarak devam ederiz yılın geri kalanına…

Bu kez diyoruz ki; hadi gelin tüm alışkanlıkları bir kenara bırakalım ve yeni yıla nasıl başlarsak öyle devam eder diyerek yepyeni deneyimlere açalım ruhumuzu.. Ve artık tüm sınırların kalktığı bu yeni dünyada biz de kendimiz için kaldıralım bütün sınırları… Hadi gelin kışın en sert ayı diye hiç bir zaman tatil planlarımıza dahil etmediğimiz Ocak ayında aslında keşfedebileceğimiz ne kadar farklı yollar olduğunu beraber görelim.. İşte size dünyanın farklı noktalarından; Ocak ayında kendiniz için açabileceğiniz kapılar…

Çin, Harbin Ocak ayı gezilecek yerler listemizin ilk sırasında

Çin Gezi Turları Fotoğrafları

Ocak ayı için Harbin’i özel kılan ve mutlaka listeye eklenmesi gereken bir yer haline getiren en büyük etken 5-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Buz ve Kar Festivali’dir. Şehir buzdan devasa heykellerle donatılır ve gökkuşağının 7 farklı tonu, bir örtü gibi adeta bu heykellerin üzerine serilir.

Özellikle havanın kararmasıyla ortaya çıkan bu renk şöleninde, buzların bir mimarlık harikasına dönüşüp nasıl böyle şekillendirilebildiğine şaşırırken, ürpermenize sebep olan şeyin soğuk hava mı yoksa “Buz” ve “Ateş” in buluşması mı olduğunu anlamaya çalışırsınız.

Çin Hakkında Bilgi  Çin Turları

 

Fas, Harbin Ocak ayı gezilecek yerler listemizin ikinci sırasında

fas gezi tur fotoğraf

Siyah beyaz bir film sahnesi ve arka fonda usul usul size bir şeyler anlatmaya çalışan piyano ile Kazablanka.. Fas deyince akla hemen o film gelir çoğu zaman…Aslında Atlantik ve Akdeniz’in buluştuğu yerde; Batı’dan yükselen güneşin ülkesidir Fas..

Doğu’nun ve Batı’nın el ele tutuştuğu yere kızıl kumlarıyla serilir. Rengarenktir… Romantik bir mimariyle bezenmiş evlerin sokakları samimi tezgahtarlarla buluşturur sizi yolun sonunda.. Kırmızı Şehir Marakeş; Baharat Kokulu Medina; büyüleyici bahçeleriyle Menara ve Kaderin şehri Djemma El Fna ile bilinenin arkasında bambaşka bir diyardır Fas…

Fas Hakkında Bilgi  Fas Turları

 

Norveç, Kuzey Işıkları Ocak ayı gezilecek yerler listemizin üçüncü sırasında

Norveç kuzey ışıkları

Vikingler etkisinden kurtulamıyorum ve bir de üstüne doğanın ilahiliğini Kuzey Işıkları ile taçlandırdığına şahit olmak istiyorum diyorsanız Ocak ayı Kuzey Işıklarını görmek için en ideal aylardandır.

Kış aylarının uzun gecelerinin renklendiği Norveç’te, doğa yaşamın ve insanların bir parçasıdır. Hatta bu içe içe geçmişlik öyle bir hal almıştır ki; soğuğun sakinliğini toplumun ve kültürün yansımasında görür, rengarenk doğa olaylarının izlerini de festivaller ve konserlerde izleriz.

Norveç Hakkında Bilgi  Norveç Turları

 

İskoçya, Shetland Adaları Ocak ayı gezilecek yerler listemizin dördüncü sırasında

İskoçya Gezi Turu Fotoğrafı

Aylardan Ocak, havalar soğuk… E bu soğukta İskoçya’da ne işimiz var dediğinizi duyar gibiyim…Bu soğuk ülkeyi gezmek için en ideal tarihler arasında Ocak ayı bulunmasa da; her yıl Ocak ayının son Salı günü düzenlenen “Ateş Festivali”  içinizi bir nebze olsun ısıtmak için taa İskoçya’ya kadar yol almanıza değecek bir deneyimdir.

Up Helly Aa Festivali, tarihi Vikingler’e uzanan İskoçların ateş eşliğinde atalarına sundukları saygıyı sembolize eder. Bir kutlamadan çok ruhani bir anma törenine dönüşen bu festivalde kendinizi Tanrıların ayininde bir Viking Tanrısı gibi hissedersiniz.

İskoçya Hakkında Bilgi  İskoçya Turları

 

Vietnam Ocak ayı gezilecek yerler listemizin beşinci sırasında

Vietnam gezi turu fotograflari

Var olmak için direnmek… Bir çoğumuz hayatımızı bu dört kelimeyle özetleyebileceğimize inanırız. Demek ki; eğer bir çoğumuz bir ülke olacak olsaymışız Vietnam olurmuşuz. Konfüçyüs’ten günümüze kendi inanışlarını, geleneklerini ve değerlerini var etmeye çalışır Vietnam halkı…

Savaş ve direnişle dolu acı bir tarihi vardır aslında ama pirinç tarlaları arasında üçgen şapkalarıyla çalışan Vietnam insanının yüzüne yansıyan mutluluk, size acının içinden yükselebilecek huzurun umudunu anlatır..Yaşanmışlıklar, coğrafyasına da yansımıştır ülkenin ve dört bir yandan farklı bir anı gibi yükselir farklılıklar. Bir tarafta Sa Pa Taraçaları’nda, geleneksel hayatın mirasçısı katmanlı pirinç tarlaları,sıkıcı trafiğin yerini nehir üzerinde sandallara bıraktığı Mekong Deltası; denizin içinden yükselen dağların size yükseklik kavramınızı tekrar sorgulatacağı Halong Körfezi; yani biz savaştan ve direnişten daha fazlasıyız ve siz bunu bilmelisiniz diye haykıran Vietnam..Yeni bir yıla başlarken hem uzaklaşmak hem de kendiyle yakınlaşmak isteyenlerin rotası..

Vietnam Hakkında Bilgi  Vietnam Turları

 

Peru Ocak ayı gezilecek yerler listemizin altıncı sırasında

peru gezi tur fotograflari

Harikalar Diyarı diyerek girizgah yapmanın hiç de abartı kaçmayacağı nadir ülkelerdendir Peru. Dağlardan denizlere uzanan yollarda, hala sırrı çözülmemiş mucizeler sarar etrafınızı.

Siz bu sırların arasında şaşkınca ilerlersiniz her yeni adımda.Her bir köşesinden çözülecek bir gizem çıkacak gibi bu ülkeye zaman ayırmak gerekir. Sanki zaman sizi içine çeker; siz zamanı tarih sizi alır içine, hayal dünyası sarar etrafınızı ve anlamaya çalışarak gezersiniz. En çok da neyi anlamaya çalıştığınızı düşünerek. Bir geziden fazlası adeta bir zaman yolculuğudur..

İnka’ları hayal edersiniz; Machi Pichhu’nun var oluşunu, o basamaklarda yürüyen ilk insanları; bir geometri dehası mı yoksa ilahi bir güç mü bilemediğiniz Nazca Çizgilerini.. Bir yandan geçmişin gücü sarar sizi; diğer yandan her biri bir tablo oluşturacakmışçasına rengarenk kıyafetlerle süslenmiş Peru halkıyla şimdiki zamanın canlılığı. Harmanlarsınız tek bir gezide; tüm zamanları ve tüm kırılımları.

Peru Hakkında Bilgi  Peru Turları

 

Etiyopya Ocak ayı gezilecek yerler listemizin yedinci sırasında

Etiyopya gezi tur fotoğrafları

Bir yanda gün geçtikçe aralanan sınırlar ve artık “bir” haline gelen dünya. Diğer yandan uzak diyarlarda hala kendi dünyasına ev sahipliği yapan ve bu sınırları hiç hissetmeyen kabile yaşamı. Mimarisini tarihin ve binaların değil de yaşamın kendisinin ve insaların ilmek ilmek ördüğü Afrika ülkesi.

Omo Vadisi ve doğal yaşamın akıl almaz bir güçle kendini koruması. Her biri birbirinden farklı gelenekleriyle size hayatların ne kadar farklılaşacağını bir kez daha anlatan Etiyopya Kabileleri..Kuralların, yasaların alışılmışın dışında şekillendiği ve şekillendirdiği bir dünya ve imkansızlıklar içinde yeşermiş hayatlar. Daha gezilecek çok yer var değil de daha dokunulacak çok hayat, tanışılacak çok insan var derseniz işte sizin geçmeniz gereken en güzel kapı Etiyopya.

Etiyopya Hakkında Bilgi  Etiyopya Turları

 

Racastan Ocak ayı gezilecek yerler listemizin sekizinci sırasında

hindistan gezi tur fotoğrafları

Renkli vitraylarıyla Hawai Mahal Binası; şehre ‘Pembe Şehir’ adının verilmesine sebep olan taşlarla örülmüş sokakları ve Amber Kalesi’yle Jaipur… Maviye boyalı evleriyle rengarenk kıyafetli insanlarının eşlik ettiği Jodhpur… Kendisi hiç bir söz söylemeden lafı mimarisi ve sanatına bırakan mütevazi kasaba Bundhi…

Dar ve kalabalık sokaklarının arasında uçurtmalarıyla çoçukların koşturduğu, harikaların harikası Tac Mahal’e ev sahipliği yapan Agra… İşte tüm bu kutsal şehirleri bir ana sıcaklığı ile kucaklayan Racastan Eyaleti… Renkleri, tapınakları ve tüm görkemiyle kendinizi Hindistan’ın kutsallığına kolayca teslim edeceğiniz kraliçelerin diyarı…

Hindistan Hakkında Bilgi  Hindistan Turları

 

Beliz Ocak ayı gezilecek yerler listemizin dokuncu sırasında

beliz gezi tur fotografi

Amerika’yı yeniden keşfetmek mümkün mü? Bilinen Amerika’yı yeniden keşfetmemiz mümkün değil belki ama Beliz ile bambaşka bir Amerika keşfetmemiz mümkün… Turkuaz renginin böylesine cesurca kendini sergilediği başka bir yer olmasa gerek. Büyük Mavi Çukur ve Karayip Denizi kıyısında bulunan sahilleriyle, mavinin her tonunu tek tek işaret edip sayabileceğiniz bir ülke Beliz.

Mayalardan bugüne bir çok farklı ülkenin boyunduruğu altında bulunan ve bağımsızlığını yeni denebilecek kadar kısa bir süre önce kazanan Beliz’de; antik yapılar doğa ile el ele verip yıllar süren bu sömürülere sessiz bir haykırış gibi karşı çıkarcasına yükselirler göğe.

Haritada kapladığı küçücük yere baktığınızda;  Mayalar’dan kalma tapınaklarını; antik mezarlarını ve aşağıya süzülürken bile turkuazlığından hiç bir şey kaybetmeyen şelalerini nasıl içine sığdırabildiğine hayret edersiniz bu ülkenin..

Orta ve Latin Amerika Hakkında Bilgi  Amerika Hakkında Bilgi

 

Filipinler Ocak ayı gezilecek yerler listemizin dokuncu sırasında

Coğrafya ve iklim halkların üzerinde çok büyük bir etkiye sahiptir.  İşte yılın tüm aylarında sıcacık olan bu ülkede güneş ışıklarıyla insanları da ısıtmış ve sıcakkanlı bir hale getirmiştir.

Güleryüzün ve misafirverliğin insanlarda vücut bulduğu Filipinler’de kelimenin tam anlamıyla sıcacık bir tatil geçirebilirsiniz. Okyanus sularının derinliklerini keşfetmek isteyen ve deniz canlılarıyla arkadaş olmak isteyen bir doğa aşığı, göklere yükselip kayalıklardan bir kuş gibi denizin derin maviliklerine süzülmek isteyen bir maceraperest ya da sadece beyaz kumların tadını çıkarıp güneşin sıcaklığıyla kendini ısıtmak isteyen bir tatilci olmanızın, Filipinler’de hiç bir önemi yoktur. Filipinler size ihtiyacınız olan her şeyi sunabilecek bir gezi vadeder.

Close