Close
Sri Lanka’ya Gitmek İçin 9 Sebep

Sri Lanka’ya Gitmek İçin 9 Sebep

Vahşi yaşam safarisi, doğa, çay tarlaları, buda, filler, tarihi kentler, antik kalıntıların keşfi, dalış, trenle yolculuk, trekking ve daha fazlası…

1- Tarihi Kent ve Kalıntıların Keşfi

Küçük bir ada olmasına rağmen Sri Lanka’da Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 8 etkileyici yerleşim yeri bulunmaktadır. Bunların ikisi büyük şehirlerdir:

Güney Asya geleneksel mimarisiyle Avrupa mimarisinin etkileyici karışımı Galle Kalesi’nin bulunduğu Galle ve 280 yıldır Buda’nın tek dişini koruyan Kutsal Diş Tapınağı’nın bulunduğu Kandy şehirleri…

2- Vahşi Yaşam Safarisi

Vahşi doğada filleri görmek ister misiniz? Bu açıdan dünyada Sri Lanka’dan daha iyi bir ülke bulabilmeniz pek mümkün değil! Uda Walawe Milli Parkı ve Minneriya Ulusal Parkı,  Asya’nın en büyük vahşi yaşam  gözlem yerlerine ev sahipliği yapıyor. Bununla beraber ünlü Pinnawala Fil Yetimhanesi’nde fillerle takılmak, Colombo’dan bir günlük gezi ziyareti yapmak da mümkün.

3- Trekking & Hiking

Sri Lanka’nın olağanüstü doğal güzellikleri, açık havanın keyfini çıkarmak için idealdir.

Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Sigiriya Lion Kayalığı, tepeye doğru yorucu bir tırmanış sonrasında büyüleyici panoramik manzaralarla ödüllendiriliyor. Horton Ovaları Ulusal Parkı ve Knuckles Dağları diğer önemli yürüyüş rotalarından bazıları. Buda’nın adımlarında bir yolculuk düşünüyorsanız, yüzlerce hacı ile aynı yoldan giderek Adem Tepesi’ne kadar çıkabilirsiniz. 

4- Sahilde Dinlenme & Dalış & Sörf

Sri Lanka şaşırtıcı olmayacak bir şekilde muhteşem kumsallara sahip bir ada. Galle yakınlarındaki en hareketli ve Unawatuna dalış ve su sporları merkezinin de bulunduğu Unawatuna Plajı’ndan, güney veya doğu kesiminde inzivaya çekilebileceğiniz Navalady, Kalkudah gibi ıssız plajlara, Arugam Körfezi’nde sörfe kadar, tüm beklentilerinizi karşılayacak sahiller bulabilirsiniz.

5- Devasa Buda Heykellerinin Hikayesi

2000 yıldan fazla süredir dini ve kültürel mirasa sahip ülke olan Sri Lanka’da yer alan Buda’nın bazı heykelleri oldukça şaşırtıcı. Unesco Dünya Mirası’nda yer alan Polonnaruwa şehrinde, granit mostradan oyulmuş bir grup Buda heykeli görülmeye değer. Bunlardan biri 12. yüzyıldan kalma 14 metrelik tek taştan yapılmış yatan Buda heykeli. Kandy’nin kuzeyinde yer alan Dambulla Mağara Tapınağı kompleksindeki Buda’nın hayatını anlatan altın kaplama heykeller ve tablolar da ziyaret edilmeye değer. 

6- Çay Tarlalarını Ziyaret

Dünya çapından ünlü olan Sri Lanka çayının nasıl üretildiğini görmek için çay tarlalarını ziyaret etmek ilginç bir deneyim. Nuwara Eliya, Pedro Çay Fabrikası bölgede ziyaret edilebilecek en iyi çay tarlalarından bazılarıdır.

7- Trenle Yolculuk

Sri Lanka tren yolu hattı, muhteşem doğa manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculuk sunuyor.

En popüler tren gezilerinden biri Hill Country boyunca Ella şehrine kadar olan yolculuktur. Bununla beraber, Ella’dan Badulla’ya olan yolculuk daha manzaralıdır ve tren istasyonuna yürüme mesafesinde büyük bir Budist tapınağı yer almaktadır.

8- Lezzetli Yemekler Şöleni

Tartışmasız çok lezzetli olan Sri Lanka mutfağı denemeye değer. Pirinç ve her çeşitten köri Sri Lanka yemeklerinin ana bileşenleridir.

Sri Lanka gezisi alışveriş olmadan tamamlanamaz. Çay ve baharatların yanı sıra, el sanatları (maskeler, ahşap oymalar, batikler,deri ve metal işleri) ve tasarım ürünleri gibi geniş bir yelpazede alışveriş imkanı sunuyor. Başkent Colombo alışveriş için mükemmel bir yerdir. Şık butikler, marketler ve galerilerle doludur. Sri Lanka’nın sunacağı her şeyi orada bulabilirsiniz.

Close