Close
Sevdiklerinizi Hatırlatır Mikanos

Sevdiklerinizi Hatırlatır Mikanos

Sevdiklerimizi hatırlatır Mykonos…

Bembeyaz silüyetidir gözünüzü alan ilk bakışta. Sahile vuran dalgalı saçlarıdır içinde kaybolmak istediğiniz. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarındaki ferah gündüzleri, uyumayan geceleri vardır. Gözünüzü bile kırpmadan günlerce aradığınız puzzle’ın eksik olan bütün parçaları kafanızı çevirdiğiniz her yerdedir.

Havayolu imkanları olsa da adaya en güzel ulaşım şekli gemidir. Bu yüzen saraylar sakin sakin yaklaşırken Mykonos’a, sizi nelerin beklediğini düşündürür. Vakti gelip de geminiz ayrılırken bu limandan, uzun uzun bakışırsınız Mykonos ile.

Limana 3-4 dakika yürüme mesafesindeki Little Venice ve tepedeki yel değirmenleri yıllarca kartpostallarda gördüğünüz manzalar ile birebir aynıdır. Şehir; küçük mütevazi beyaz boyalı mavi çatılı evler ve pembe begonvillerle doludur. Tabi birde bu güzel adanın keyfinin kâhyası var; Pelikan Petrus. Petrus, gece gündüz sokaklarda dolaşan kâh turistlerden atıştırmalık kabul eden kâh fotoğraf çekmelerine müsaade eden bir süper ego gibidir. Son yerel seçimlerde belediye başkanı seçilmeye çalışmasına engel nedir diye düşünür görenler. Ada içinde ulaşım genellikle shuttle ya da motorlarla yapılır, tabii ki hiçbir kaldırım taşının dahi gözünüzden kaçmasını istemeyeceğiniz için yürüyerek gezmeyi de tercih edebilirsiniz.

Adanın gecesi kadar gündüzü de çılgın eğlencelere ev sahipliği yapar. Nudist beachler ve müziğin her türünün duyulabildiği barlar bu adanın nevrotik yüzü gibidir. Genellikle de adanın yerel birası “mytos” eşlik eder bu eğlencelere. Mykonos sokaklarında standart yok denecek kadar azdır. Çok şık giyimli bir hanım efendi ile de karşılaşabilirsiniz, kendisini Batman kostümü ile sokağa atmış bir beyefendi ile de. Kimse kendi içinde eğlenmez, burada eğlence paylaşılır.

Deniz ürünlerinin lezzetini tartışmaya gerek yok sanırım. Özellikle gün batımını izleyebileceğiniz restoranlarda ouzo eşliğinde tadılmaya değer lezzetleri vardır. Kalamar, ahtapot salatası ve Horiatiki ( bir çeşit salata). Türk kahvesi yada Yunanistan’da satıldığı gibi Greek Coffee akşamdan kalan baş ağrınıza kesin çözümdür. Ayrıca bir serinlikte dondurmalı Yunan Frappesi de size hayatta olduğunuzu hatırlatır.

Adanın 16 km açığında bulunan ve bugün ıssız olan Delos Adası’nda Mö. 2000 lerde bir liman ve Hatif Mabedi bulunmaktadır. Modern dönemde Fransızlar tarafından yapılan hafriyat çalışmalarında birçok mabet, heykeller ve kalıntılar bulunmuştur.

Evet, sevdiklerimizi özlediklerimizi hatırlatır Mykonos. Gemi daha limandan ayrıldığı an; sevdiklerimiz ve özlediklerimizin arasında yerini alır.

Keyifli Seyahatler.

Onur OVACIK

Gazella Turizm Yunanistan hakkında bilgi için tıklayınız.

Close