Close
Adrenalin Tutkunları İçin Afrika’da En Popüler 10 Aktivite

Adrenalin Tutkunları İçin Afrika’da En Popüler 10 Aktivite

Afrika kıtası vahşi hayatı dışında extrem spor dallarıyla ilgilenenler için de fırsatlarla dolu.

Kar kaplı Fas tepelerinden, Güney Afrika’nın köpekbalığı dolu kayalıklarına kadar, maceraperestlerin aradıklarını bulmakta zorlanmayacağı kadar çok seçenek var.

shutterstock_87763819_uganda (Kopyala)

1. Whitewater Rafting, Uganda

Uganda’nın Jinja kasabası, rafting yapmak isteyenler için mükemmel bir yer. Nil Nehri’nin kaynağına yakın bir yerde bulunan Jinja, dünyadaki en iyi rafting operatörlerine ev sahipliği yapmakta.

Deneyimsiz olanlar veya küçük çocukla seyahat edenler için daha kolay seçenekler bulunurken, akıntıların arasındaki sakin bölümler yüzme ve kürek sörfü (paddle-boarding) için idealdir. Yarım günlük ya da günlük turlar dışında rafting gezilerini kürek sörfü ve Nil Nehri gezisi gibi diğer etkinliklerle birleştiren aktiviteler de mevcuttur.

shutterstock_637434007 (Kopyala)

2. Bungee Jumping, Zambia

Ünlü Victoria Şelaleleri’nde yapılan bungee jumping, Afrika’daki en yüksek atlayış olmayabilir (bu ödül Güney Afrika’daki Bloukrans bungee jumping’e aittir) Ancak şüphesiz en etkileyici manzaralara karşı olan atlayıştır.

Atlayış, Zambiya ve Zimbabwe arasındaki halka açık olmayan toprakları kapsayan ve doğal dünyanın yedi harikasından biri olarak nitelendirilen muhteşem Victoria Şelalesi Köprüsü’nde gerçekleştirilir.

Burada Bungee jumping profesyonelleri birçok atlama stili arasından seçim yapabiliyorken, her atlayışta 364 feet / 111 metre düşüş ve 4 saniye serbest düşüşle adrenalin zirvesi yaşanmaktadır.

shutterstock_489840040 (Kopyala)

3. Köpekbalığı ile Dalış, Güney Afrika

Güney Afrika, maceraperestlere seçmekte zorlanacakları pek çok fırsat sunuyor; köpekbalığı dalışı belki de en sıradışı ve en heyecan verici olanı. Ülkenin sahil şeridi boyunca dünyanın en korkulan yırtıcı hayvanlarının görülebileceği birkaç yer mevcut.

Güneydeki False Körfezi ve Gansbaai’de, turistlerin büyük beyaz köpek balıklarıyla birebir ve yakın kalmasına olanak tanıyan kafes dalış gezileri düzenleniyor. Aynı zamanda Cape Town yakınlarındaki orkinos ormanları tarih öncesi sixgill köpekbalıklarına ev sahipliği yapıyor.

Biraz daha kuzeyde yer alan Protea Banks ve Aliwal Shoal’da denizin derinliklerine kafeste inebilir ve kaplan, boğa ve blacktip köpekbalıkları ile serbest dalış yapabilirsiniz.

shutterstock_195630158_namibia (Kopyala)

4. Kum Kayağı, Namibya

Namibya’nın batı sahillerindeki Swakopmund kasabası, dünyanın en çarpıcı kum tepeleri kemerlerinin yer aldığı yerdir. Bu kurak ve vahşi ortamda full adrenalin dolu ATV gezintisi yapabilirsiniz. Çölde öğle yemeği hizmeti de sunan ATV gezisi ile kum kayağı veya go-karting’i birleştiren çeşitli paketler de mevcuttur.

 shutterstock_7756813_ Morocco. High-Atlas (Kopyala)

5. Kayak, Morocco

Günlük güneşlik Marakeş’ten sadece 45 mil ötede pistlerde kaymanın mümkün olduğuna inanmak zor gelebilir; fakat Oukaïmeden’in küçük kayak merkezinde bu fantezi gerçek olabiliyor.

Oukaïmeden’de, Büyük Atlas Dağları’nın 8.530 feet / 2.600 metrelik bir alanında,  Jebel Attar’ın zirvesine kadar telesiyej de yer alıyor. Kayağa yeni başlayanlar için ısınma ve orta seviye eğimler olduğu gibi, aileler için kızak alanları da mevcut.

Pistlerde Avrupa ve Amerika’daki standartlara göre bakım yapılmıyor, ancak manzaraları muhteşem ve fiyatları oldukça uygundur.

shutterstock_556311427_TANZANIA, KILIMANJARO (Kopyala)

6. Dağcılık, Tanzanya

Büyüleyici Kilimanjaro Dağı Tanzanya’nın ikonik simgelerinden biri ve her dağcının ölmeden önce yapılması gerekenler listesinde yer alan bir yerdir. Afrika’daki en yüksek zirve ve dünyanın en uzun serbest dağıdır ve belli bir yüksekliğe kadar erişilebilir durumdadır.

Uygun bir eğitimle tecrübesiz dağcılar bile Klimanjaro’nun 19.341 feet / 5.895 metrelik zirvesine ulaşabilirler. Fakat irtifa hastalığı size engel olabilir. Bu nedenle iklime uyum sağlayabilmek adına tırmanışın en az beş geceye yayılması önerilir.

shutterstock_560896237 (Kopyala)

7. Sörf, Senegal

İkonik sörf filmi “The Endless Summer”ın izinden gitme hayali kuruyorsanız, Senegal tatil listenizde yer almayı hak ediyor. Batı Afrika, özellikle Dakar ve Almadies Yarımadası yakınlarındaki olağanüstü dalgalarıyla bilinir.

NGor Adası, Endless Summer filmindeki sörf mekanı NGor Right’a ev sahipliği yaptığı için ve kendi özel sörf kampıyla  ünlü bir adadır.

shutterstock_461824129_ Mauritius (Kopyala)

8. Kanyoning, Mauritius

Yüksekliklere kafa tutanlar; abseil, kaya tırmanışı, yüzme ve mağaracılık da dahil olmak üzere tüm kanyon aktivitelerine iyi adapte olabilecek kişilerdir. Tropikal ada Mauritius ise gezginlere rehber eşliğinde çeşitli kanyon spor aktiviteleri sunuyor.

Bunların en ünlüsü muhteşem Tamarin Şelalesi. Maceraperestler burada teleferik hattıyla, tepeden atlayarak ya da halatla kayarak gezebilecekleri en az 11 şelale bulabilirler.

Mauritius’un yemyeşil bitki örtüsünden derin havuzlarına, suların dantelli perde gibi uzandığı şelalelerin gözalıcı manzaraları eşliğinde bu sporun bambaşka bir heyecanının olacağı kesin.

shutterstock_273778346 (Kopyala)

9. Yamaç Paraşütü, Kenya

Yamaç paraşütçüleri için, Afrika’da Kenya’nın Kerio Vadisi tam bir cennet. Büyük Rift Vadisi’nin bir parçası olan Kerio, 6.000 ayak / 1.830 metrelik Elgeyo Escarpment’e yukarıdan bakar ve yamaç paraşütü dünya rekoruyla ünlü bir yerdir.

Buradaki 62 mil / 100 km’lik kesintisiz dağlık alan, uzak mesafe uçuşları arayan tecrübeli yamaç paraşütçüleri için bulunmaz bir nimettir. Ayrıca burada tecrübesi olmayan gezginler için adrenalin dolu unutulmaz bir deneyim yaşayabilecekleri tandem uçuşları da düzenleniyor.

“Yamaç paraşütü safarisi” bölgenin çıplak manzarasını eşsiz bir perspektifle sunan diğer bir alternatif. Kerio Vadisi’nde uçuş için en uygun hava koşulları Aralık’dan Mart ayına kadar süren dilimdedir.

shutterstock_650405200_EL GOUNA, EGYPT (Kopyala)

10. Kitesurfing, Mısır

Kızıldeniz’in kuzeyindeki popüler tatil beldesi Hurghada’ya 30 dakikalık sürüş mesafesindeki ve kitesurf meraklılarının en çok gitmek istediği yer olan El Gouna’a uğrayabilirsiniz.

Altın kum ve turkuaz su ikilisiyle her türden turisti cezbeden bir yerdir. Bununla beraber sürekli rüzgarın esiyor olması ve yine burada yer alan devasa genişlikteki sığ lagün kitesurf severler için El Gouna’yı son derece ideal bir mekan yapmaktadır.

Kitesurf sevmeyen arkadaşlarınızla veya ailenizle seyahat ediyorsanız, El Gouna; su kayağı, tüplü dalış ve şnorkelle yüzme gibi faaliyet çeşitliliği sağlaması nedeniyle tercih edilebilir.

Daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Close