Close
Panama’ya Gitmek İçin 9 Sebep

Panama’ya Gitmek İçin 9 Sebep

1- Kanal

Ülkenin amblemi, Fransızların yüzyıllarca yıllık anılarıyla dolu olan kanal yenilenmiş ve boyutu üç katına çıkmıştır. Ayrıca bu kanal alanı Pasifik ve Atlantik’in kırılgan ekosistemlerini barındıran doğal bir parktır.

2- San Blas Adaları

Karayip Denizi’nde geleneklerine son derece bağlı yerli kabile Kunas’ların yaşadığı cennet gibi adalardır. 3 günlük seyahat idealdir. Yılın herhangi bir zamanı gidilebilir.

3- Afro-Karayip Kültürü

Karayipler ve köle nesil,günümüzde Kongo sanatı ve lezzetli yemeklerle kendini gösteren zengin kültürü oluşturdu. Colon ve Portobelo’yu keşfedin.

4- Müzeler

Panama şehrinde: Yapımının destanını anlatan Kanal Müzesi ve kanalın girişinde ideal bir konumda bulunan Franck Gehry’nin önemli bir eseri olan Biyoçeşitlilik Müzesi.

5- Tarihi Yerler

Başkentin eski merkezi Casco Viejo, Panama Vieja, antik başkentin kalıntıları ve sömürge zamanlarının güçlendirilmiş limanını barındıran Portobelo.

6- Deniz Tatili

Playa Blanca, Bocas del Toro veya Las Perlas’ın kartpostaldan fırlamış gibi Pasifik veya Karayip sahillerinde Kasım ayından Mart ayına kadar yüzebilir, spor aktivitelerinin tadını çıkarabilirsiniz.

7- Doğal Parklar

Soberania, El Gaital ve Baru Yanardağı çevresi, tropik flora ve faunayı gözlemlemek için ayrıcalıklı yerlerdir. Gözlem kuleleri, teleferik hatları ve asma köprülerle donatılmış olan bu parklar ziyaretçileri keşfe çağırıyor.

8- Alışveriş

Geleneksel “pintado” şapkası ve Kunas halkı tarafından yapılan kumaş işlemesi “mola”.

9- Turistik Altyapı

Mükemmel yol ağları. Panama şehrin içine alan küçük bölge, konaklama olanağı sunan çeşitli güzergahlara imkan tanımaktadır. Ayrıca Panama, Costa Rika ve Kolombiya gibi kombine ülke gezileri için bir başlangıç noktası konumundadır.

Keşfedilmemiş Yerler:

Portobelo’daki Siyah İsa Kilisesi, Aguadulce’deki tuz ve şeker müzesi, kahve ve şeker kamışı alanları, Gatun’da yer alan maymunların adası.

Panama Hakkında Bilgi
Close