Close
Kolombiya’ya Gitmek İçin 9 Sebep

Kolombiya’ya Gitmek İçin 9 Sebep

1- Arkeoloji

 Kolomb öncesi döneme ait bir bölge olan San Agustin, Unesco tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Etrafı saran dev heykellerle bezenmiş And Dağları’nın coşkulu doğasında mezar taşları dizisi. En az 2 günlük kolay hiking ile keşfedilmeli.

 

2- Cartagena

Mola vermek ya da konaklamak için ideal bir şehir. Renkli konaklar ve barok anıtlarla güçlendirilmiş kaleler; hem gündüz, hem gece festival atmosferini koruyan yapısıyla çok kültürlü kültür merkezi.

Günün önerisi: Yılın herhangi bir zamanında sakin bir yürüyüş.

 

3- Tarihi Yerler

Papayan, nam- diğer Beyaz Şehir, on yedinci ve on sekizinci yüzyıl mimarisini barındırmaktadır. And Dağları’nın kalbinde yer alan Villa de Leyva, huzurlu ve cezbedici bir kolonyal şehirdir.

 

4- Bogota’daki Müzeler

Eldorado halkı tarafından yapılan değerli objelerin toplandığı Altın Müzesi, Kolombiyalı ünlü ressamın çalışmaları için Botero Müzesi ve kutsal sanat müzesi Santa Clara.

 

5- Kahve Bölgesi

Ermenistan’ın etrafında, Bogota’dan bir saatlik bir uçuş mesafesinde, Kolombiya’nın geniş tarlalarını kaplayan doğal bir park. İlginç köyler unutulmaz bir manzara çiziyor. Yılın herhangi bir zamanı ziyaret edilebilir.

 

6- Barraquilla Karnavalı

Cartagena yakınındaki bu şehir, Kolombiya folklorünün en zengin örneklerinin birarada görülebileceği kutlamalarıyla bilinir. 2018 tarihi: 10 – 13 Şubat.

 

7- Festivaller Ülkesi

Kolombiya müziği o kadar zengin ve çeşitlidir ki, Cali, Cartagena ve Bogota’da düzenlenen bir dizi festival ona adanmıştır. Seyahatinize  bunlardan birini entegre etmek için listeyi kontrol edin.

 

8- Alışveriş

Kolomb öncesi bir mücevherin enfes bir kopyası olan bir zümrüt, leziz kahve likörü “Coloma”.

 

9- Turistik Altyapı

Kolombiya ekonomisinin yüksek refah düzeyi, uluslararası turistlere kaliteli yatırımlar yapılmasına olanak sağlıyor.

 

Keşfedilmemiş Yerler:

Silvia köyünün yerel pazarı, Tayrona Milli Parkı’ndaki Kogis yerlileri arasında yürüyüş, Neiva yakınındaki Tatacoa Çölü, kahve bölgesindeki Otun Quimbaya Ulusal Parkı.

Kolombiya Hakkında Bilgi  İspanya Turları
Close