Close
Meksika’ya Gitmek İçin 9 Sebep

Meksika’ya Gitmek İçin 9 Sebep

1- Arkeoloji

Teotihuacan’dan Yucatan Yarımadası’na kadar Meksika, Kolomb öncesi döneme ait bir sanat kitabı gibi. Görülmesi gereken yerler: Chichen Itza, Tulum, Palenque ve Monte Alban; Latin Amerika’daki en zengin arkeolojik mirası barındıran yerler

2- Gastronomi

Unesco tarafında manevi miras sınıfına alınan Meksika mutfağı, lezzetli olduğu kadar etkileyici de. Çikolata, vanilya ve domateslerin ana vatanı olan Meksika, gastronomi söz konusu olduğunda size tahmininizden çok daha fazla seçenekler sunacaktır.

3- Deniz Tatili

Karayipler ya da Pasifik’e karşı plajlarıyla, deniz keyfi ve sahilde güzel yürüyüşler için ideal tatil rotalarından. Her bütçeye uygun sofistike tatil köyleri veya küçük butik otelleri mevcut. Kasım ayından Nisan ayına kadar olan süreç ziyaret etmek için en iyi zaman.

4- Meksika’nın Bilinmeyen Yüzü

Başkentin kuzeyindeki şehirler ve doğal alanlar görülmeye değer yerlerden. Bir dizi tarihi şehir, mavi agave plantasyonlarıyla Jalisco bölgesi ve Canyon del Cobre’nin nefes kesici manzarası.

5- Müzeler

Sonsuz bir liste… Folklorik Sanat Müzesi gibi az tanınmış olanlarını da, Meksika şehrindeki mutlaka görülmesi gereken müzelerinden Antropoloji Müzesi’ni de görmelisiniz. Merida’da Gran Museo del Mundo Maya’ya gitmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

6- Adrenalin Turizmi

 Los Cabos’ta ekonomik gezmeyi seviyor ve macera arıyorsanız yürüyüş, bisiklet, at sırtında çöl gezisi veya deniz tatiline kadar çeşitli aktivite imkanı bulabilirsiniz. Yucatan’da antik Maya’nın kutsal saydığı büyüleyici cenote’lere ve yeraltı nehirlerine dalabilirsiniz.

7- Tarihi Yerler

Etkileyici mimarisi için Puebla’yı, renkli evleri için Oaxaca’yı, kolonyal barok tarzı en güzel başkentlerden Campeche’yi, sisal döneminden çiftlikleri görmek için Merida’yı ziyaret edin… Büyüleyici köylerinden henüz bahsetmedik bile.

8- Hediyelik Eşya

Talavera de Puebla’da seramik, yerli Huichol ve Cora’nın renkli heykelleri, Campeche’de dokuma bir hamak ve gümüş mücevherler.

9- Turistik Altyapı

Turizm Meksika için öncelikli bir gelir kaynağı. Kaliteli bir karşılama ile her şeyi yerli yerinde bulacaksınız.

Keşfedilmemiş Yerler: 

  • Puebla’daki Amparo Müzesi ve Uluslararası Barok Müzesi.
  • Maya Riviera’sındaki Sian Ka’an Biosphere Rezervi.
  • Coba’da arkeolojik yerleri bisikletle veya rickshaw’larla gezin.
  • Coyoacan’da Frida Kahlo’nun Mavi Evi’ni ziyaret edin ve Chihuahua’da Pasifik efsanevi trene binişe başlayın.
  • Chihuahua’da Pasifik’e giden efsanevi trenlerden birinde yolculuk yapın.
Meksika Hakkında Bilgi
Close