Close
Bolivya’ya Gitmek İçin 9 Sebep

Bolivya’ya Gitmek İçin 9 Sebep

1- Salar de Uyuni Gölü

Gökyüzünün çarpıcı yansımasıyla tuz gölüne karıştığı bu yer, gezegenimizin en muhteşem görüntülerinden birini sunuyor. Nisan ayından Kasım ayına kadar yürüyerek, bisikletle ya da 4×4 ile keşfedilebilir.

2- Titica Gölü

İnka İmparatorluğu kuruluşunun efsanevi yeri olan Güneş’in Adası’nı keşfedin. Başlangıç noktası: Copacabana, Virgen Morena’ya adanmış mistik bir şehir.

 3-  Tiwanaku

M.Ö. 5. yüzyıldan kalma muhteşem bir Pre-İnka bölgesi, La Paz’dan bir saat uzaklıkta.

 4-  Tarihi Yerler

Sucre ve Potosi, 16. yüzyıldan itibaren gümüş madenlerinin zenginliğine tanıklık ediyor. Kiliseler, manastırlar ve muhteşem mimari güzelliğe sahip köşkler. Nisan ayından Kasıma kadar keşfedilebilir.

 5-   Oruro Karnavalı

Manevi bir dünya mirası olarak tescillenmiş, şarkılar, halk oyunları ve geleneksel kostümlerin sanat çalışması olarak yaratıldığı ülkenin önemli ve renkli kültürel etkinliğidir. Yıl boyu açık olan Karnaval Müzesi, en sıradışı kostümlere ev sahipliği yapar. Karnavalın 2018 tarihleri 10 -13 Şubat arasıdır.

6- Karşılaşma

Atalarının geleneklerinden gurur duyan 27 yerli kabile barındırmaktadır.

7- Yerel Pazarlar

La Paz’daki Cadı Pazarı’nda yerel halk Aymara’lara ait değerli muska ve diğer ilginç putlar görülebilir. Sucre’den bir saatlik araba yolculuğu uzaklığındaki Tarabuco Pazarı’ndan, en iyi kıyafetleriyle süslenmiş yerli kabileler için ana buluşma yeridir.

 8-  Alışveriş ve Hediyelik Eşya

Kuşkusuz desenleri bir köyün veya bir ailenin hikayesini anlatan, Lama ya da alpaka yünü kullanılarak yapılan el yapımı dokuma Aguayo’lar.

9- Turistik Altyapı

Özellikle And Dağları çevresinde güzel manzaralarla çevrili uzun yollar, turistik merkezlerdeki kaliteli oteller.

Keşfedilmemiş Yerler:

Santa Cruz yakınlarındaki köyler, mimari çeşitlilik ve zenginliğe sahip olan ve iki yılda bir uluslararası barok müzik festivalinin düzenlendiği önemli yerlerdir.

Bolivya Hakkında Bilgi
Close